DIY Herbal Face Steam για συμφόρηση

1
DIY Herbal Face Steam για συμφόρηση
Πίνακας περιεχομένων[Hide][Show]

Είχατε ποτέ κρυολόγημα ή συμφόρηση και εισπνεύσατε ενστικτωδώς τον ατμό από μια κούπα ζεστό τσάι ή είχατε κάνει ένα ντους με ατμό για τα οφέλη; Ανάλογα με το τι πίνετε, αυτό θα μπορούσε να έχει άλλα οφέλη εκτός από την προσωρινή ανακούφιση που παρείχε ο ατμός. Η τεχνική ατμού είναι μια εξαιρετική τεχνική που πρέπει να έχετε κατά νου εάν εμφανιστεί βήχας ή συμφόρηση φέτος.

Οφέλη από ένα φυτικό ατμό προσώπου

Εκτός από την καταπραϋντική αίσθηση του ζεστού ατμού στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της ασθένειας, υπάρχουν δύο επιπλέον οφέλη που αξίζει να σημειωθούν, ειδικά όταν προσθέτετε βότανα στο μείγμα:

Βελτιώστε το δέρμα

Ο ατμός χρησιμοποιείται συχνά στα σπα ως μέρος μιας θεραπείας προσώπου. Οι ατμοί προσώπου διαφημίζονται για την ικανότητά τους να ανοίγουν τους πόρους, να μαλακώνουν το δέρμα και να βελτιώνουν την κυκλοφορία.

Διευκολύνετε τη συμφόρηση

Έχω χρησιμοποιήσει ατμούς βοτάνων για χρόνια για την ικανότητά τους να καταπραΰνουν τον βήχα και τη συμφόρηση κατά τη διάρκεια της ασθένειας. Αν κρυώνω, κάνω συχνά ατμό προσώπου με βότανα πριν κοιμηθώ για να με βοηθήσει να κοιμηθώ.

Βρήκα αναφορές αυτού του τύπου ατμού προσώπου σε μερικά από τα παλιά μου εγχειρίδια φυσικής θεραπείας και homesteading. Αποδεικνύεται ότι αυτό το φάρμακο μπορεί να είχε χρησιμοποιηθεί ήδη από την Αρχαία Αίγυπτο σε δημόσια λουτρά και ιδιωτικές κατοικίες.

Εισπνοή ατμού για κρυολόγημα

Το καλύτερο μέρος για τους ατμούς προσώπου από βότανα είναι ότι χρειάζονται κυριολεκτικά τρία λεπτά για να προετοιμαστούν (σε αντίθεση με τη μεγαλύτερη διαδικασία παρασκευής σιροπιού σαμπούκου). Φτιάχνονται επίσης πολύ απλά με βότανα που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας (σε αντίθεση με τα συστατικά για μια πιο σκοτεινή θεραπεία όπως το dit da jow).

ατμόλουτρο προσώπου για κρυολογήματα

Τυπώνω

Συνταγή με βοτανικό ατμό προσώπου

Αυτό το απλό ατμόλουτρο προσώπου με τα πρόσθετα οφέλη των βοτάνων μπορεί να μειώσει την ενόχληση από ένα κρυολόγημα ή βήχα

Συγγραφέας: Κέιτι Γουέλς

Οδηγίες

Πώς να προετοιμάσεις

 • Βάλτε περίπου μια ίντσα νερό στον πάτο μιας μεγάλης κατσαρόλας και αφήστε να πάρει μια βράση. Εναλλακτικά, εάν χρησιμοποιείτε ένα μπολ, βράστε νερό σε ένα βραστήρα ή κατσαρόλα και ρίξτε το στο μπολ.

 • Διπλώστε μια πετσέτα στη μέση και τοποθετήστε την σε μια στιβαρή, ανθεκτική στη θερμότητα, επίπεδη επιφάνεια όπως ένας πάγκος ή τραπέζι.

 • Τοποθετήστε την κατσαρόλα ή το μπολ πάνω από αυτήν την πετσέτα.

 • Προσθέστε όποιον συνδυασμό αποξηραμένων βοτάνων επιθυμείτε, ανακατέψτε καλά και καλύψτε με ένα καπάκι για 1-2 λεπτά.

Οδηγίες ατμού προσώπου με φυτικά προϊόντα

 • Αφαιρέστε το καπάκι και ελέγξτε τη θερμοκρασία του ατμού για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ζεστός για το πρόσωπό σας.

 • Σκύψτε πάνω από την κατσαρόλα και σκεπάστε το κεφάλι με μια πετσέτα για να δημιουργήσετε μια σκηνή, αφήνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο αέρα να διαφύγει.

 • Αναπνεύστε αργά τον ατμό για έως και 10 λεπτά. Θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να προσπαθώ να εισπνεύσω από τη μύτη και να βγάζω από το στόμα μου στην αρχή και στη συνέχεια να προσπαθήσω να εισπνεύσω και να βγάζω από τη μύτη για να χαλαρώσω τη συμφόρηση. Αν χρειαστεί, αφήστε να πέσει οποιαδήποτε βλέννα στην κατσαρόλα (ναι, ξέρω ότι είναι χονδροειδές, αλλά η κατσαρόλα μπορεί να πλυθεί!).

 • Όταν τελειώσετε, αδειάστε τα υγρά και τα βότανα στην κατσαρόλα (μην επαναχρησιμοποιήσετε ποτέ!) και πλύνετε καλά την κατσαρόλα. Για οφέλη για το δέρμα, μου αρέσει επίσης να σκουπίζω το πρόσωπό μου με ένα μείγμα 50/50 μηλόξυδου και νερού μετά από ατμό προσώπου για να τονώσω το δέρμα και να αφαιρώ οτιδήποτε έχει χαλαρώσει από τους πόρους.

Σημειώσεις

 • Χρησιμοποιήστε όσα περισσότερα ή λίγα από τα παραπάνω βότανα θέλετε. Η χρήση όλων θα έχει προφανώς ως αποτέλεσμα έναν πιο ισχυρό ατμό από βότανα.
 • Δεν συνιστάται για παιδιά ή έγκυες γυναίκες.
 • Να είστε προσεκτικοί όταν χειρίζεστε και αναπνέετε ζεστό νερό και ατμό.

Συχνές Ερωτήσεις

Έχετε κάνει πολλές υπέροχες ερωτήσεις από τότε που έγραψα αυτή την ανάρτηση. Μοιραστείτε τις απαντήσεις εδώ για να ελπίζουμε ότι θα είναι χρήσιμο σε όλους!

Μπορώ να προσθέσω αιθέρια έλαια;

Ναι, μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αιθέρια έλαια για ατμούς προσώπου. Προσωπικά όχι (για αυτούς τους λόγους) καθώς τα αιθέρια έλαια είναι πολύ συμπυκνωμένα και ο ατμός μπορεί να εντείνει τα αποτελέσματά τους. Προτιμώ να χρησιμοποιώ σωστά τα αιθέρια έλαια σε ένα διαχύτη και να χρησιμοποιώ αποξηραμένα βότανα στον ατμό προσώπου.

Είναι αυτό ασφαλές για τα παιδιά;

Οι ατμοί προσώπου δεν συνιστώνται σε μικρά παιδιά (λόγω της πιθανής θερμότητας του ατμού και του ευαίσθητου δέρματος τους) ή σε έγκυες γυναίκες (λόγω των πιθανών επιδράσεων των βοτάνων) χωρίς να το ελέγξουν με γιατρό. Ένας υγραντήρας στην κρεβατοκάμαρα ή ο ατμός από ένα ζεστό ντους μπορεί να είναι μια καλύτερη προσέγγιση σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μπορώ να προσθέσω σκόρδο για περισσότερα οφέλη;

Προσωπικά, επιμένω στο να παίρνω τα οφέλη του σκόρδου τρώγοντας το ή λαμβάνοντας το σε μορφή κάψουλας. Δεν απολαμβάνω τη μυρωδιά όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με αυτή τη μέθοδο ατμού προσώπου.

Υπάρχει τρόπος να ξαναχρησιμοποιήσω τα βότανα/νερό;

Δεν ξαναχρησιμοποιώ τα βότανα, αφού ποιος ξέρει τι υπάρχει στο νερό μόλις τελειώσω! Στραγγίζω και πετάω τα μυρωδικά ή ρίχνω τα ζεστό νερό πάνω από τυχόν ζιζάνια Προσπαθώ να απαλλαγώ από το εξωτερικό. (Βεβαιωθείτε πρώτα ότι αυτά τα ζιζάνια δεν είναι ευεργετικές φυσικές θεραπείες!)

Υπάρχουν άλλες φυσικές θεραπείες για να δοκιμάσετε για τον βήχα ή το κρυολόγημα;

Σίγουρα! Χρησιμοποιούμε αυτό το σπιτικό φυτικό σιρόπι για τον βήχα ή σταγόνες για τον βήχα, καθώς και μια σύντομη λίστα τροφών και συμπληρωμάτων που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό όταν είναι κάτω από τις καιρικές συνθήκες.

Αυτό το άρθρο εξετάστηκε ιατρικά από Δρ Τζένιφερ Γουόκερ, παθολόγος εσωτερικής ιατρικής. Όπως πάντα, αυτή δεν είναι προσωπική ιατρική συμβουλή και σας συνιστούμε να μιλήσετε με το γιατρό σας ή να συνεργαστείτε με έναν γιατρό στο SteadyMD.

Πώς να κάνετε ένα φυτικό ατμό προσώπου για βήχα και συμφόρηση με πράγματα στην κουζίνα σας

Έχετε δοκιμάσει ποτέ έναν ατμό προσώπου για να βοηθήσει στην ανακούφιση της συμφόρησης;

Schreibe einen Kommentar