DIY Heat Protectant Spray για τα μαλλιά

54
DIY Heat Protectant Spray για τα μαλλιά
Πίνακας περιεχομένων[Hide][Show]

Ας το παραδεχτούμε: ανεξάρτητα από το πόσο φυσικές είμαστε, οι περισσότερες από εμάς εξακολουθούμε να θέλουμε να βγαίνουμε από το σπίτι με λαμπερά, υπέροχα μαλλιά.

Δυστυχώς, αυτό το αποτέλεσμα απαιτεί τις περισσότερες φορές τη βοήθεια καταστροφικών εργαλείων θέρμανσης όπως πιστολάκια, σίδερα για μπούκλες και ισιωτικά. Εάν δεν είστε ξένοι σε αυτά τα εργαλεία, πιθανότατα χρησιμοποιείτε κάποιο είδος προστατευτικού σπρέι για να αποφύγετε τη ζημιά από τη θερμότητα.

Αν και είναι μια εξαιρετική ιδέα να προστατεύσετε τα σκέλη σας από βλάβη, εδώ είναι μια καλύτερη, φυσική επιλογή που δεν περιέχει σκληρές χημικές ουσίες.

Χημικά ψεκασμού θερμότητας προς αποφυγή

Τα περισσότερα εμπορικά σπρέι προστασίας από τη θερμότητα (καθώς και σαμπουάν, μαλακτικά και άλλα καλλυντικά και προϊόντα ομορφιάς) περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες που μπορούν να εισπνεύσουν ή να απορροφηθούν μέσω των πόρων σας. Εδώ είναι μερικά κοινά συστατικά που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα για την υγεία σας.

1. Ακρυλικά

Τα ακρυλικά ή συμπολυμερή χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν μια μεμβράνη πάνω από τα μαλλιά σας για να ανακουφίσουν το στατικό. Χρησιμοποιούνται επίσης σε βερνίκια νυχιών και άλλα προϊόντα styling μαλλιών για να προάγουν το «κράτημα». Δυστυχώς, έχουν επίσης καταγραφεί ως πιθανές καρκινογόνες ουσίες.

2. Quaternium-70

Αναφέρεται επίσης ως „quats“, αυτή η κατηγορία χημικών ουσιών είναι θετικά φορτισμένα σωματίδια που μπορούν να προσκολληθούν στα μαλλιά για να παρέχουν ένα στρώμα προστασίας. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι καλό για την υγεία σας: το EWG αναφέρει το δημοφιλές quat, quaternium-70, ως πιθανή ανοσοτοξίνη και συνδέεται με αναπτυξιακά και αναπαραγωγικά προβλήματα.

3. Διμεθικόνη

Η διμεθικόνη είναι ένας τύπος σιλικόνης που χρησιμοποιείται συχνά σε καλλυντικά, συμπεριλαμβανομένων των σπρέι προστασίας από τη θερμότητα. Οι σιλικόνες βοηθούν στην παροχή γυαλάδας με προστασία, ενώ παράλληλα προστατεύουν το χρώμα των μαλλιών από τη θερμότητα. Όπως και τα quat, ωστόσο, η διμεθικόνη ταξινομείται ως επιβλαβής από τον Κατάλογο Εσωτερικών Ουσιών Environment Canada και συνιστάται από το EWG να περιοριστεί στα καλλυντικά.

4. Υδροξυπροπυλ πολυσιλοξάνη (υδρολυμένη πρωτεΐνη σίτου)

Είναι ενδιαφέρον ότι τα πεπτίδια από την πρωτεΐνη σιταριού είναι επίσης κοινά στα προϊόντα styling μαλλιών. Εάν είστε χωρίς γλουτένη ή παλαιό, μπορεί να είναι σημαντικό να το αποφύγετε – παρόλο που μια αντίδραση γλουτένης σε αυτά τα πεπτίδια είναι σπάνια. Ακόμα κι έτσι, βαρέα μέταλλα όπως το αρσενικό έχουν επίσης βρεθεί στην υδρολυμένη πρωτεΐνη σιταριού. Μελέτες συνιστούν να κρατάτε την υδρολυμένη πρωτεΐνη σιταριού μακριά από τη μύτη, το στόμα και οποιοδήποτε κατεστραμμένο δέρμα, κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο εάν ψεκάζετε ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα τόσο κοντά στο σημείο όπου θα μπορούσε να εισπνευστεί κατά λάθος.

Φυσικά Θερμοπροστατευτικά Συστατικά

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε τα θερμαντικά σας εργαλεία. Τα φυσικά, ενυδατικά έλαια και αιθέρια έλαια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των στατικών και στη θρέψη των νημάτων, ενώ παρέχουν ένα ελαφρύ φράγμα στη θερμότητα. Ακολουθεί μια ανάλυση των συστατικών του σπιτικού μας σπρέι προστασίας από τη θερμότητα—και γιατί λειτουργούν.

Λάδι καρύδας

Ξεκινάμε με μια βάση από λάδι καρύδας σε αυτή τη συνταγή λόγω της υψηλής αντοχής του στη θερμότητα. Ακριβώς όπως όταν μαγειρεύετε, εάν εφαρμόζετε θερμότητα σε ένα λάδι, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν υποβαθμίζεται και δεν προκαλεί ζημιά στο σώμα σας (ή στα σκέλη σας!).

Εδώ είναι ένας άλλος καλός λόγος για να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας στα μαλλιά σας: Ένα από τα κύρια λιπαρά οξέα του λαδιού καρύδας, το λαυρικό οξύ, μπορεί να διεισδύσει βαθιά μέσα στο στέλεχος των μαλλιών σας για να παρέχει βαθύτερη προστασία και υγρασία. Για τους ίδιους λόγους, Το λάδι καρύδας είναι εξαιρετικό για τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σαςειδικά αν έχετε εξανθήματα ή ακμή.

Αν και το λάδι καρύδας συνήθως στερεοποιείται σε χαμηλές θερμοκρασίες, δεν είχα αυτό το πρόβλημα με αυτήν τη συνταγή. Εάν ανησυχείτε, δοκιμάστε αντ ‚αυτού το κλασματοποιημένο λάδι καρύδας.

Αμυγδαλέλαιο

Το αμυγδαλέλαιο αντέχει επίσης καλά στη θερμότητα, κάτι που είναι καλό όταν χρησιμοποιείτε αντικείμενα όπως σίδερα για μπούκλες και ισιωτικά. Επιπλέον, περιέχει άφθονη θρεπτική βιταμίνη Ε!

Αιθέρια Έλαια

Αν και δεν υπάρχουν άμεσες μελέτες που να δείχνουν ότι τα αιθέρια έλαια μπορούν να προστατεύσουν τα μαλλιά από τη θερμότητα ειδικά, πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι βοηθούν να διατηρηθούν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας δυνατά και να εξισορροπηθεί η παραγωγή ελαίου. Μελέτες έχουν βρει ότι το λάδι γερανιού, το οποίο περιλαμβάνεται σε αυτή τη συνταγή, μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να αναπτυχθούν πιο γρήγορα.

Χρησιμοποιούμε επίσης φασκόμηλο σε αυτό το μείγμα επειδή φημίζεται ότι βοηθά στην ενδυνάμωση των μαλλιών και τα κάνει πιο ανθεκτικά στο σπάσιμο. Όπως και το γεράνι, οι μελέτες δείχνουν ότι η περιεκτικότητά του σε οξικό λιναλύλιο μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ανάπτυξης των μαλλιών.

σπρέι θερμότητας για τα μαλλιά

Τυπώνω

Φυσικό σπρέι θερμικής προστασίας

Προστατέψτε τα μαλλιά από τη θερμότητα με αυτό το ενυδατικό σπρέι προστασίας από τη θερμότητα DIY

Χρόνος προετοιμασίας5 λεπτά

Ενεργός χρόνος5 λεπτά

Συνολικός χρόνος10 λεπτά

Συγγραφέας: Κέιτι Γουέλς

Οδηγίες

 • Προσθέστε μισό φλιτζάνι νερό στο μπουκάλι ψεκασμού.

 • Ρίξτε μέσα το λιωμένο λάδι καρύδας, το αμυγδαλέλαιο και τα αιθέρια έλαια.

 • Ανακινείστε καλά.

 • Προσθέστε το υπόλοιπο νερό και ανακινήστε ξανά μέχρι να ενωθούν καλά.

 • Ανακινήστε το μπουκάλι πριν από κάθε χρήση για να αναμειχθούν τα έλαια.

 • Χρήση: Ψεκάστε το κάτω μισό των μαλλιών 1-2 φορές ανάλογα με το πάχος (όχι πολύ, καθώς τα λάδια είναι βαθιά ενυδατικά και τα πολλά σπρέι μπορούν να επικαλύψουν υπερβολικά τις τρίχες σας!) και δουλέψτε μέχρι τις άκρες σας.

 • Στυλ ως συνήθως.

Σημειώσεις

Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό διαφορετικά το λιωμένο λάδι καρύδας θα στερεοποιηθεί. Μόλις συνδυαστεί με το αμυγδαλέλαιο, το λάδι καρύδας θα παραμείνει υγρό σε θερμοκρασία δωματίου.

Άλλες συμβουλές για να ενισχύσετε τα σκέλη σας

Μαζί με την τοπική προστασία, μπορεί να μπορέσετε να ενισχύσετε τα μαλλιά σας από τη ρίζα και κάτω, φροντίζοντας η διατροφή σας να είναι πλούσια σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά. Αυτό μπορεί τελικά να βοηθήσει τα μαλλιά σας να αντέξουν τη θερμότητα και το σπάσιμο από μέσα προς τα έξω.

Εδώ είναι οι πιο σημαντικές βιταμίνες που χρειάζεστε για να μετατρέψετε τα εύθραυστα μαλλιά σε δυνατές, λαμπερές κουκκίδες:

 1. Βιταμίνη Α. Η ανεπάρκεια βιταμίνης Α μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Η βιταμίνη Α βοηθά στην παραγωγή σμήγματος, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας των μαλλιών. Τρώτε περισσότερους κρόκους αυγών και κίτρινα λαχανικά όπως καρότα και κολοκύθα για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λαμπερά φυσικά.
 2. βιταμίνες Β. Ομοίως, μελέτες έχουν συνδέσει τα εύθραυστα μαλλιά και την τριχόπτωση με ανεπάρκεια βιταμινών Β, και συγκεκριμένα βιοτίνης. Συμπληρώστε με ένα σύμπλεγμα Β ή αυξήστε την πρόσληψη κρεάτων και θαλασσινών.
 3. Βιταμίνη C. Η βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή κολλαγόνου, του κύριου συστατικού που συνθέτει τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια μας. Δοκιμάστε να φτιάξετε ζωμό οστών, να καταναλώσετε ζελατίνη ή σκεφτείτε να πάρετε ένα συμπλήρωμα κολλαγόνου.
 4. Βιταμίνη D. Εάν έχετε χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D, μπορεί να αντιμετωπίζετε απώλεια μαλλιών. Λάβετε μια υγιεινή δόση έκθεσης στον ήλιο κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει μόλις 10-15 λεπτά χωρίς αντηλιακό!
 5. Χρησιμοποιήστε τα σωστά προϊόντα. Τα φυσικά προϊόντα έχουν τη φήμη ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματικά, αλλά αποφάσισα να τα αλλάξω όλα αυτά! Η σειρά μου με προϊόντα μαλλιών Wellnesse δεν είναι μόνο μια ασφαλής επιλογή για οικογένειες, αλλά τα σχεδιάσαμε για να θρέφουν το τριχωτό της κεφαλής και τα νήματα σε βάθος με συστατικά που είναι σαν «υπερτροφή» για τα μαλλιά.

Αυτό το άρθρο εξετάστηκε ιατρικά από Ο Δρ. Ρόμπερτ Γκαλαμάγκα, ο οποίος είναι πιστοποιημένος από το διοικητικό συμβούλιο παθολόγος εσωτερικής ιατρικής. Όπως πάντα, αυτή δεν είναι προσωπική ιατρική συμβουλή και σας συνιστούμε να μιλήσετε με το γιατρό σας ή να συνεργαστείτε με έναν γιατρό στο SteadyMD.

Χρησιμοποιείτε θερμοπροστατευτικό πριν το styling; Θα δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή; Πες μου τι νομίζεις!

Schreibe einen Kommentar