6 Πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν ταξιδέψετε στην Ευρώπη

34
6 Πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν ταξιδέψετε στην Ευρώπη

Το να ταξιδέψετε για πρώτη φορά σε μια άγνωστη τοποθεσία μπορεί να γίνει μια συντριπτική εμπειρία εάν δεν έχετε τις σωστές πληροφορίες. Ένα καλά μελετημένο σχέδιο είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ταξιδέψετε στην Ευρώπη, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το χρόνο σας και να μείνετε χαλαροί καθ‘ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

  1. Ξεκινήστε αργά

Είναι σχεδόν αδύνατο να επισκεφθείτε κάθε μέρος στην Ευρώπη στο πρώτο σας ταξίδι. Η Ευρώπη φιλοξενεί μια πληθώρα από αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε, ειδικά για όσους ταξιδεύουν για πρώτη φορά. Ωστόσο, είναι καλύτερο να κάνετε τα πράγματα αργά και να σημειώσετε τα μέρη που θέλετε να επισκεφτείτε περισσότερο. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται τουλάχιστον 3 ολόκληρες ημέρες για να μπορέσετε να επισκεφθείτε τα βασικά μνημεία και μέρη μιας ενιαίας ευρωπαϊκής πόλης.

Μπορεί να είναι δυνατό να επισκεφτείτε πολλά μέρη, αλλά η εμπειρία θα είναι εξαντλητική καθώς τον περισσότερο χρόνο θα αφιερώσετε στην επιβίβαση σε αεροπλάνα και στις βόλτες με το λεωφορείο. Για να μην αναφέρουμε την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλετε κατά τη συσκευασία, την αποσυσκευασία και τη μετακίνηση από το ένα ξενοδοχείο στο άλλο. Κορυφαίοι ταξιδιωτικοί οδηγοί προτείνουν να προσθέσετε τουλάχιστον 10 ημέρες στο ταξίδι σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο που θα αφιερώσετε.

  1. Μέσα Ταξιδίου

Ο προγραμματισμός του ταξιδιού σας θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα τον χρόνο σας. Μπορείτε να αποφασίσετε για τις πόλεις που θα θέλατε να επισκεφτείτε και να κάνετε ένα πρόγραμμα για να διευκολύνετε τα πράγματα. Υπάρχουν διάφορους τρόπους να ταξιδέψετε σε όλη την Ευρώπη, αλλά μπορείτε να σκεφτείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίου τρένου όταν ταξιδεύετε σε μια κοντινή πόλη. Αυτό θα εξοικονομήσει χρόνο, καθώς η απόσταση μεταξύ των περισσότερων γειτονικών πόλεων στην Ευρώπη δεν είναι μεγάλη και θα χρειαστούν μόνο περίπου 30 λεπτά για να φτάσετε στον προορισμό σας. Από την άλλη πλευρά, η επιβίβαση μόνος στο αεροπλάνο θα απαιτούσε να περιμένετε 30 λεπτά, καθιστώντας την κουραστική εμπειρία όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο. Επιπλέον, τα τρένα είναι μια φθηνή και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.

  1. Αντιμετώπιση Jet Lag

Οι άνθρωποι που κάνουν μεγάλες πτήσεις με αεροπλάνο για να φτάσουν στον προορισμό τους βιώνουν ένα αίσθημα jet lag. Μερικοί δεν εμφανίζουν συμπτώματα, ενώ άλλοι μπορεί να είναι εξαντλημένοι για αρκετές ημέρες, νιώθοντας σαν ζόμπι. Εκτός από το χειρισμό του jet lag, είναι επίσης απαραίτητη η εξασφάλιση βίζας για ταξίδια εντός ευρωπαϊκών χωρών. Μια εξαιρετική λύση για να ταξιδέψετε στην Ευρώπη χωρίς προβλήματα είναι να εξασφαλίσετε α Σένγκεν βίζα ώστε να μην χρειάζεται να υποβάλετε αίτηση για βίζα διέλευσης όταν μετακινείστε από τη μια περιοχή στην άλλη. Μπορείτε να ελέγξετε τη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί η βίζα για να ορίσετε το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα.

  1. Λαμβάνοντας Open Jaw Flights

Οι Open Jaw Flights σάς επιτρέπουν να φτάσετε σε μια πόλη και να αναχωρήσετε από μια άλλη. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσγειωθείτε στο Λονδίνο μέσω ενός πτήση με ανοιχτό σαγόνι και αναχωρούν από μια άλλη τοποθεσία όπως το Παρίσι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η τιμή των ανοιχτών πτήσεων Jaw είναι ίδια με ένα αεροπορικό εισιτήριο μετ‘ επιστροφής.

  1. Εξερευνώντας την Ευρώπη

Εάν είστε λάτρης της περιπέτειας, τότε η επίσκεψη σε μια ανεξερεύνητη περιοχή μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Υπάρχει μια πληθώρα πόλεων γύρω από τις μεγάλες πόλεις που αξίζει να εξερευνήσετε. Η Σεβίλλη, η Γρανάδα και η Μίχας είναι μερικά υποτιμημένα μέρη που μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα ελέγχου ταξιδιών σας. Χώρες όπως η Βουλγαρία και η Κροατία έχουν επίσης πολλά να προσφέρουν, επομένως είναι καλύτερο να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην έρευνα και να αναζητήσετε αυτά τα υποτιμημένα μέρη, ώστε να απολαύσετε μια πραγματικά μοναδική εμπειρία.

  1. Ενοικίαση αυτοκινήτου

Υπάρχουν πολλά οδικά ταξίδια με υπέροχο τοπίο για να απολαύσετε στην Ευρώπη. Εάν είστε σε διακοπές για μερικές εβδομάδες, τότε η ενοικίαση αυτοκινήτου μπορεί να είναι μια άνετη επιλογή για ταξίδια. Ωστόσο, να διαβάζετε πάντα τους όρους και τις προϋποθέσεις του ενοικιαζόμενου οχήματος για να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Ελπίζουμε ότι οι παρεχόμενες πληροφορίες σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε επαρκώς και να αποφύγετε μια κακή ταξιδιωτική εμπειρία. Τέλος, θυμηθείτε να μην τονίζετε ασήμαντες λεπτομέρειες, προσπαθήστε να απολαύσετε τον χρόνο σας στο έπακρο και να δημιουργήσετε αναμνήσεις που θα διαρκέσουν μια ζωή.

Schreibe einen Kommentar