6 Αγαπημένες Πρακτικές πηγές για το Homeschool (που αγαπούν τα παιδιά μου)

47
Πίνακας περιεχομένων[Hide][Show]

Πιθανότατα όλοι ξέρετε μέχρι τώρα ότι κάνουμε homeschool (ναι, είμαι ένας από αυτούς) και συχνά με ρωτούν για τους αγαπημένους μου πόρους εκπαίδευσης στο σπίτι. Η οργάνωση της εκπαίδευσης στο σπίτι εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και τώρα που έχω παιδιά από νήπια μέχρι γυμνάσια, χρησιμοποιώ πολλά διαδικτυακά εργαλεία που αγαπούν τα παιδιά μου και που κάνουν τη ζωή μου πιο εύκολη.

Ακόμα κι αν δεν πηγαίνετε στο σπίτι, αυτά τα εργαλεία και οι πόροι μπορεί να σας βοηθήσουν να κάνετε το σχολείο πιο εύκολο για τα δικά σας παιδιά και να επιταχύνετε τη διαδικασία μάθησης (και των εργασιών για το σπίτι)

Οι κορυφαίοι 6 πόροι μου για το Homeschool

Χάρη στην εποχή του Διαδικτύου, οι μαθητές στο σπίτι έχουν πολλές περισσότερες επιλογές από ό,τι είχαν κάποτε και μπορείτε να μάθετε σχεδόν οτιδήποτε στο Διαδίκτυο! (Αυτό ισχύει και για τους γονείς… Έχω μάθει σχεδόν όλα όσα έπρεπε να ξέρω για την έναρξη μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο.)

Αν και πολλά από αυτά δεν είναι αληθινά προγράμματα σπουδών στο σπίτι, αυτοί οι πόροι διδάσκουν μερικές από τις πιο πολύτιμες δεξιότητες που (κατά την άποψή μου) όλα τα παιδιά πρέπει να μάθουν. (Υ.Γ. Αυτά είναι επίσης εξαιρετικά για ενήλικες που θέλουν να μάθουν αυτές τις δεξιότητες!)

Οι περισσότεροι από αυτούς τους πόρους για το homeschool είναι δωρεάν, αλλά οι πληρωμένοι αξίζουν το κόστος.

1. Πώς να μάθετε Speed ​​Reading

Έχω αναφέρει εν παρόδω αρκετές φορές ότι έμαθα να διαβάζω γρήγορα στο γυμνάσιο και ότι μέχρι σήμερα είναι μια από τις πιο πολύτιμες δεξιότητες που έχω μάθει.

Αυτή είναι μια από τις κορυφαίες δεξιότητες στις οποίες εργάζομαι με τα παιδιά μου γιατί κάνει όλες τις άλλες πολύ πιο εύκολες. Το καλύτερο μέρος είναι ότι πραγματικά ο καθένας μπορεί να το μάθει. Έχω φωτογραφική μνήμη και το έμαθα λίγο διαφορετικά, οπότε δυσκολεύτηκα να διδάξω τα παιδιά μου μέχρι που βρήκα ένα πρόγραμμα υπολογιστή που το κάνει εξαιρετικά απλό.

Το πρόγραμμα ονομάζεται Spreeder και καταργεί τις κακές αναγνωστικές συνήθειες και σας εκπαιδεύει να διαβάζετε γρήγορα και αποτελεσματικά. Υπάρχει μια δωρεάν έκδοση εφαρμογής που λειτουργεί μόνο online, αλλά θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη φθηνή έκδοση premium που σας επιτρέπει να διαβάζετε γρήγορα σχεδόν οτιδήποτε. Έχουμε την πληρωμένη έκδοση και ήδη άξιζε τον κόπο.

Το Spreeder σάς επιτρέπει επίσης να αντιγράψετε και να επικολλήσετε πολλές μορφές κειμένου στο πρόγραμμα και διευκολύνει την γρήγορη ανάγνωση μέσω αυτού. Μπορείτε να βάλετε ηλεκτρονικά βιβλία, άρθρα, ακόμη και αναρτήσεις ιστολογίου (όπως το δικό μου!) που θέλατε να διαβάσετε εκεί και θα μπορείτε να τα διαβάζετε με 300 λέξεις το λεπτό όταν μόλις ξεκινάτε!

Τα παιδιά μου το λατρεύουν γιατί είναι στον υπολογιστή και τους φαίνεται σαν παιχνίδι. Μπορούν ακόμη και κάπως να «ανταγωνίζονται» για το πόσες wpm (λέξεις ανά λεπτό) μπορούν να διαβάσουν.

Ρίξτε μια ματιά στο Spreeder εδώ και μάθετε πώς λειτουργεί το σύστημα.

Η ίδια εταιρεία που κατασκευάζει το Spreeder έχει επίσης πολλά άλλα εξαιρετικά προγράμματα εκμάθησης που χρησιμοποιούμε:

2. Διαδικτυακός καθηγητής πιάνου

Ο αγαπημένος μας δάσκαλος πιάνου συνταξιοδοτήθηκε νωρίτερα φέτος και δυσκολεύομαι να βρω έναν άλλο δάσκαλο της περιοχής. Ένας φίλος μου είπε για Ακαδημία Χόφμαν που διδάσκει τα βασικά του πιάνου online δωρεάν. Ήμουν δύσπιστος στην αρχή, αλλά πραγματικά εντυπωσιάστηκα με το πόσο εύκολο είναι να ακολουθήσω και να μάθω. (Μπορεί να μην είχα εγκαταλείψει ο ίδιος το πιάνο ως παιδί, αν το είχα αυτό αντί για έναν γκρινιάρη δάσκαλο που μου χτυπούσε τις αρθρώσεις όποτε τα μπέρδευα!)

Δίκαιη προειδοποίηση – τα παιδιά μου το λατρεύουν αυτό και το σπίτι μας είναι μια συνεχής χορωδία του τραγουδιού για το Star Wars και του „Tomorrow“ από την Annie αυτή τη στιγμή, αλλά το απολαμβάνουν πραγματικά. Όσο κι αν μου αρέσει η όμορφη μουσική τους *ahem*, μόλις πήραμε ένα πληκτρολόγιο με ακουστικά για να εξασκηθούν όταν το μωρό κοιμάται και το πραγματικό πιάνο είναι πολύ δυνατό.

3. Ο ευκολότερος τρόπος εκμάθησης μιας γλώσσας

Στο σχολείο, όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να μάθω γλώσσες, διάλεξα ελληνικά και λατινικά. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό ήταν σίγουρα χρήσιμο στο SAT, αλλά δεν ήταν τόσο χρήσιμο στην καθημερινή ζωή.

Έμαθα λίγα ισπανικά ενώ ταξίδευα πριν από αρκετά χρόνια, αλλά ποτέ δεν έμαθα άπταιστα. Δεδομένου ότι κάνουμε εκπαίδευση στο σπίτι, τα παιδιά μαθαίνουν ισπανικά και γαλλικά, και μαζί τους μαθαίνω και εγώ χρησιμοποιώντας ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο που ονομάζεται DuoLingo που κάνει την εκμάθηση γλωσσών παιχνίδι. Διατηρούν ό,τι μαθαίνουν πολύ περισσότερο από ό,τι όταν ήταν απλώς βιβλιογραφία, και το πρόγραμμα είναι πραγματικά διασκεδαστικό.

Το καλύτερο κομμάτι?

Έχει επίσης μια εφαρμογή για τηλέφωνα και tablet. Όταν είμαστε έξω, μπορώ να αφήσω τα παιδιά να κάνουν ένα μάθημα στο τηλέφωνό μου στο αυτοκίνητο ή ενώ περιμένω έναν αδερφό στην αθλητική πρακτική.

4. Ηλεκτρονικές Επιλογές Προγράμματος Σπουδών στο σπίτι

Ως κάποιος που κουβαλούσε ένα σακίδιο 40+ λιβρών στο γυμνάσιο, εξακολουθεί να με εκπλήσσει ότι υπάρχουν κυριολεκτικά ολόκληρα μαθήματα και προγράμματα σπουδών στο διαδίκτυο. Έχω ψάξει πολλά από αυτά και βρήκα αρκετά που είναι πολύ υψηλής ποιότητας και πληρούν τα υψηλά ακαδημαϊκά μου κριτήρια.

Μερικά είναι δωρεάν, αν και τα αγαπημένα μου δεν είναι. Ωστόσο, είναι πολύ λιγότερο ακριβά από το ιδιωτικό σχολείο και μου αρέσει πολύ να τα χρησιμοποιώ ως συμπλήρωμα.

Πρόγραμμα Σπουδών Ron Paul

Αυτό το εργαλείο δεν είναι δωρεάν, αλλά ήταν σωτήριο για μένα τον περασμένο χρόνο και είναι πραγματικά φθηνό σε σύγκριση με άλλα προγράμματα που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Το πρόγραμμα σπουδών Ron Paul έχει διαδικτυακά μαθήματα για όλα τα βασικά μαθήματα συμπεριλαμβανομένης της ανάγνωσης, των μαθηματικών και της ιστορίας. Το χρησιμοποιούμε ως συμπλήρωμα στο κανονικό μας πρόγραμμα σπουδών και στα παιδιά αρέσει ιδιαίτερα το πρόγραμμα σπουδών της ιστορίας.

Μου αρέσει γιατί δεν απαιτεί σχολικά βιβλία ή επιπλέον υλικό. Τα μαθήματα διδάσκονται από καθηγητές πανεπιστημίου μέσω διαλέξεων βίντεο και μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ και να μαθαίνω επίσης. Επίσης, εστιάζουν αρκετά στη γραφή και βάζουν τους μαθητές να γράφουν εβδομαδιαία δοκίμια ξεκινώντας από την 4η τάξη. Είμαι λίγο προκατειλημμένος, αλλά το γράψιμο ήταν μια απίστευτα χρήσιμη δεξιότητα για μένα και χαίρομαι που βλέπω τα παιδιά μου να μαθαίνουν επίσης καλές δεξιότητες γραφής!

Το πρόγραμμα σπουδών εστιάζει επίσης στην κριτική σκέψη και χρησιμοποιεί πρωτότυπες πηγές όποτε είναι δυνατόν.

Ακαδημία Khan

Η Ακαδημία Khan είναι ένα άλλο εξαιρετικό πρόγραμμα σπουδών για το σπίτι-σχολείο Σε σύνδεση. Χρησιμοποιούμε πολλά από τα μαθήματα συμπληρωματικά. Τα μαθηματικά τους προγράμματα είναι πολύ διαδραστικά και τα παιδιά μου αγαπούν ιδιαίτερα τα μαθήματα κωδικοποίησης και κινούμενων σχεδίων στον υπολογιστή αυτή τη στιγμή. Προσφέρουν προηγμένα μαθήματα μέχρι τον λογισμό και ακόμη και προετοιμασία για όλες τις μεγάλες δοκιμές. Είπα ότι είναι δωρεάν;

Ακαδημαϊκή Γη

Κυρίως για μεγαλύτερα παιδιά, Ακαδημαϊκή Γη προσφέρει προχωρημένα μαθήματα από πολλά κολάζ δωρεάν. Δεν λαμβάνετε την πίστωση του κολεγίου για τα μαθήματα, αλλά αν σας ενδιαφέρουν απλώς οι πληροφορίες, είναι ένας απίστευτος τρόπος να μάθετε. Αν έχετε ακούσει για τα δωρεάν μαθήματα από το Χάρβαρντ και το MIT που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, εδώ μπορείτε να τα βρείτε.

iTunes U

Αν θελήσατε ποτέ να παρακολουθήσετε διαλέξεις στο κολέγιο από μερικούς από τους κορυφαίους καθηγητές και πανεπιστήμια της χώρας, iTunes U σου δίνει αυτή την ικανότητα. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάσετε για τον υπολογιστή, το tablet και το έξυπνο τηλέφωνό σας και προσφέρει πάνω από 350.000 διαλέξεις και μαθήματα από πολλά κορυφαία πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένων: Harvard, Yale, MIT, Stanford και πολλά άλλα.

Αυτό που είναι υπέροχο με αυτόν τον πόρο είναι ότι βασίζεται σε ήχο (και μερικές φορές βίντεο), ώστε τα παιδιά και εσείς να μπορείτε να ακούτε τις διαλέξεις ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Είναι σαν να παίρνεις πτυχίο από μια σχολή Ivy League, χωρίς ουσιαστικά να χρειάζεται να πληρώσεις δίδακτρα!

5. Πώς να μάθετε να κωδικοποιείτε

Σε έναν όλο και πιο τεχνολογικό κόσμο, οι δεξιότητες της επιστήμης των υπολογιστών είναι εξαιρετικά εμπορεύσιμες. Στην πραγματικότητα, γνωρίζω αρκετούς μαθητές γυμνασίου που έμαθαν να κωδικοποιούν και που αποταμιεύουν για το κολέγιο ή για να ξεκινήσουν μια επιχείρηση κάνοντας ανεξάρτητη εργασία κωδικοποίησης. Αν και έχω μια πρόχειρη κατανόηση του κώδικα HTML και CSS μετά από τόσα χρόνια ιστολογίου, σίγουρα δεν γνωρίζω αρκετά για να το διδάξω.

Χρησιμοποιούμε Codecademy για online οδηγίες σχετικά με τον τρόπο κωδικοποίησης. Είναι εύκολα κατανοητό και διαδραστικό. Κάθε μαθητής που είναι σε θέση να διαβάσει μπορεί να αρχίσει να μαθαίνει πολλές διαφορετικές γλώσσες κωδικοποίησης σε αυτόν τον ιστότοπο.

6. Kids Cook Real Food e-Course

Είμαι σίγουρος ότι με έχετε ακούσει να μιλάω για αυτό, αλλά έπρεπε να το προσθέσω εδώ γιατί τα παιδιά μου έχουν μάθει πολλά από αυτό. Όχι μόνο ξέρουν πώς να ετοιμάζουν ένα υγιεινό γεύμα στην κουζίνα (κάτι που είναι λίγο στην καρδιά μου), βοηθά τους νεότερους να εξασκούνται στη μέτρηση, στα κλάσματα και στο να ακολουθούν οδηγίες.

Είναι όλα στο Διαδίκτυο και διδάσκει στα παιδιά δεξιότητες με το μαχαίρι, πώς να ακολουθούν μια συνταγή και πολλά άλλα.

Άλλοι Εκπαιδευτικοί Πόροι για Κατ‘ Οίκον Εκπαίδευση

Ολοκλήρωση αγοράς αυτόν τον περιεκτικό κατάλογο πόρων κατ‘ οίκον εκπαίδευσης από το The Pioneer Woman για ορισμένες δωρεάν προτάσεις πόρων για συγκεκριμένες ηλικίες.

Δοκιμάζω τις συστάσεις του Tom Woods σε αυτό το επεισόδιο podcast του Wellness Mama σχετικά με την κριτική σκέψη. Θα ενημερώσω εδώ αν βρω νέα αγαπημένα!

Χρησιμοποιείτε διαδικτυακά εργαλεία για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να μάθουν; Ποιοι πόροι για το homeschool αγαπάτε; Μοιραστείτε τις καλύτερες συμβουλές σας παρακάτω!

5 διαδικτυακοί πόροι για να κάνετε την εκπαίδευση στο σπίτι πιο εύκολη

Schreibe einen Kommentar