Χρήσιμες συμβουλές για backpackers για το πώς να επιλέξουν το τέλειο κατάλυμα στο Μεξικό

1
Χρήσιμες συμβουλές για backpackers για το πώς να επιλέξουν το τέλειο κατάλυμα στο Μεξικό

Το Μεξικό είναι μια όμορφη χώρα με πολλά να προσφέρει σε τουρίστες και ταξιδιώτες με σακίδιο. Από αρχαία ερείπια μέχρι εκπληκτικές παραλίες, υπάρχει κάτι για όλους. Το Μεξικό είναι μια τεράστια και ποικίλη χώρα, με πολλούς διαφορετικούς τύπους καταλυμάτων για να διαλέξετε. Είτε ψάχνετε για ένα πολυτελές θέρετρο all-inclusive είτε κάτι πιο βασικό, υπάρχει κάτι που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Αυτή η ανάρτηση ιστολογίου θα σας δώσει μερικές συμβουλές για να επιλέξετε το τέλειο μέρος για να μείνετε στο Μεξικό. Λοιπόν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε!

Κάντε την Έρευνά σας

Το πρώτο βήμα είναι να κάνετε την έρευνά σας. Το Μεξικό είναι μια μεγάλη χώρα με πολλά διαφορετικά μέρη για να μείνετε. Πρέπει να αποφασίσετε τι είδους κατάλυμα αναζητάτε και στη συνέχεια να ερευνήσετε τις διάφορες διαθέσιμες επιλογές. Πολλοί ιστότοποι προσφέρουν πληροφορίες διαμονής στο Μεξικό, επομένως είναι σημαντικό να συγκρίνετε τις τιμές και τις κριτικές πριν αποφασίσετε. Αξίζει επίσης να ελέγξετε μερικά από τα ταξιδιωτικά φόρουμ για να δείτε τι λένε άλλοι ταξιδιώτες για τις εμπειρίες τους.

Η τοποθεσία είναι κλειδί

Όταν επιλέγετε κατάλυμα στο Μεξικό, η τοποθεσία είναι το κλειδί. Αν σκοπεύετε να περάσετε τον περισσότερο χρόνο σας στην παραλία, θα θέλετε να μείνετε κάπου κοντά στο νερό. Το Tulum είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις της παραλίας, καθώς είναι κοντά τόσο στην παραλία όσο και στα ερείπια. Υπάρχουν επίσης αρκετές ξενώνες στο Τουλούμ, ένας δημοφιλής προορισμός για backpacker. Αν σας ενδιαφέρει να εξερευνήσετε τα αρχαία ερείπια, θα θελήσετε να μείνετε σε μια από τις πόλεις κοντά στους αρχαιολογικούς χώρους. Η Merida και το Palenque είναι και οι δύο εξαιρετικές επιλογές. Τέλος, αν θέλετε να γνωρίσετε τη μεξικάνικη κουλτούρα, η διαμονή στην Πόλη του Μεξικού είναι απαραίτητη. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και Airbnb για να διαλέξετε και ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και αξιοθέατων.

Μην ξεχνάτε την Ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι ένα σημαντικό στοιχείο όταν επιλέγετε κατάλυμα στο Μεξικό. Αν και τα περισσότερα μέρη είναι σχετικά ασφαλή, ορισμένες περιοχές καλό είναι να αποφεύγονται. Είναι πάντα καλό να ελέγχετε τις ταξιδιωτικές συμβουλές πριν κάνετε κράτηση για τη διαμονή σας. Γενικά, είναι καλύτερο να αποφεύγετε να μένετε σε απομονωμένες περιοχές ή περιοχές με υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Σκεφτείτε τον προϋπολογισμό σας

Αφού κάνετε την έρευνά σας, ήρθε η ώρα να εξετάσετε τον προϋπολογισμό σας. Το Μεξικό είναι μια σχετικά φθηνή χώρα, αλλά οι τιμές των καταλυμάτων μπορεί να διαφέρουν πολύ. Αν είσαι με περιορισμένο προϋπολογισμό, υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως ξενώνες και Airbnbs. Ωστόσο, αν ψάχνετε για κάτι πιο πολυτελές, θα χρειαστεί να ξοδέψετε περισσότερα. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι τιμές των καταλυμάτων θα διαφέρουν επίσης ανάλογα με τον μήνα του έτους. Για παράδειγμα, οι τιμές θα είναι υψηλότερες κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου (Δεκέμβριος έως Απρίλιος) από ό,τι κατά τη χαμηλή περίοδο (Μάιος έως Νοέμβριος).

Διαβάστε τις Κριτικές

Κατά την κράτηση καταλύματος, φροντίστε να διαβάσετε τις κριτικές. Αυτό θα σας δώσει μια καλή ιδέα για το τι να περιμένετε από τη διαμονή σας. Δώστε προσοχή τόσο στις θετικές όσο και στις αρνητικές κριτικές, καθώς και οι δύο μπορούν να είναι χρήσιμες. Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι, είναι πάντα καλή ιδέα να επικοινωνήσετε απευθείας με το κατάλυμα και να κάνετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Ρωτήστε τους ντόπιους

Εάν εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να αποφασίσετε πού θα μείνετε, γιατί να μην ρωτήσετε τους ντόπιους; Θα μπορούν να σας δώσουν μερικές εμπιστευτικές συμβουλές για τα καλύτερα μέρη για να μείνετε στο Μεξικό. Οι ντόπιοι θα μπορούν επίσης να σας πουν για τυχόν ανησυχίες ή περιοχές που πρέπει να αποφύγετε.

Κράτηση εκ των προτέρων

Πολλοί ταξιδιώτες κάνουν το λάθος να αφήνουν την κράτησή τους μέχρι την τελευταία στιγμή. Αυτό μπορεί συχνά να οδηγήσει σε απογοήτευση, καθώς τα καλύτερα μέρη γίνονται γρήγορα κράτηση. Για να αποφύγετε αυτό, καλό είναι να κάνετε κράτηση για τη διαμονή σας πολύ πριν το ταξίδι σας. Επίσης, αναζητήστε ιστότοπους που επιτρέπουν την ακύρωση της κράτησής σας χωρίς ποινή, εάν χρειαστεί να αλλάξετε τα σχέδιά σας.

Η έγκαιρη κράτηση έχει επίσης ένα άλλο πλεονέκτημα – σας επιτρέπει συχνά να επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις για νωρίς.

Ελέγξτε τις ανέσεις

Όταν ψάχνετε για κατάλυμα, είναι απαραίτητο να ελέγξετε ποιες ανέσεις περιλαμβάνονται. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε προϋπολογισμό για το ταξίδι σας και να διασφαλίσετε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε. Τα περισσότερα καταλύματα θα αποτελούνται από βασικά, όπως κρεβάτια και πετσέτες, αλλά μερικά μπορεί επίσης να προσφέρουν επιπλέον παροχές, όπως πισίνα ή εγκαταστάσεις πλυντηρίων. Φροντίστε να ελέγξετε τι περιλαμβάνεται πριν κάνετε κράτηση.

Σκεφτείτε το στυλ του ταξιδιού σας

στυλ ταξιδιού - συμβουλή για backpackers όταν ταξιδεύουν στο Μεξικό

Αναζητάτε μια ατμόσφαιρα πάρτι ή ένα πιο χαλαρό περιβάλλον; Προτιμάτε να μένετε σε ιδιωτικά δωμάτια ή κοιτώνες; Βεβαιωθείτε ότι το κατάλυμα που θα επιλέξετε ταιριάζει με το στυλ του ταξιδιού σας. Έχοντας αυτό κατά νου θα σας βοηθήσει να πάρετε την καλύτερη απόφαση για το ταξίδι σας.

Το Μεξικό είναι ένας δημοφιλής προορισμός για backpackers από όλο τον κόσμο. Με τις εκπληκτικές παραλίες, τα αρχαία ερείπια και τις ζωντανές πόλεις, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το κατάλληλο κατάλυμα. Λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές και θα βρείτε το τέλειο μέρος για να μείνετε.

Schreibe einen Kommentar