Χοιρινές μπριζόλες με κόκαλα στο φούρνο

8
Χοιρινές μπριζόλες με κόκαλα στο φούρνο

Αυτές οι τρυφερές χοιρινές μπριζόλες με κόκαλα στο φούρνο έχουν υπέροχη γεύση και είναι πολύ απολαυστικές!

Η οικογένειά μας λατρεύει πόσο γρήγορο και εύκολο είναι να φτιάχνουμε αυτές τις ψητές χοιρινές μπριζόλες με λίγα μόνο μπαχαρικά σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Τρυφερή χοιρινή μπριζόλα στο φούρνο με κόκκαλο σε πιατέλα με πράσινα φασόλια και πουρέ πατάτας.

Σερβίρετε με πουρέ ή ρύζι πιλάφι και κατεψυγμένα λαχανικά για ένα τέλειο κυριακάτικο δείπνο ή ένα εύκολο γεύμα που μπορεί να γίνει οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας!

Συνταγή Εύκολη Ψημένο Κόκκαλο σε Χοιρινές μπριζόλες

Λίγα απλά βήματα και ένα εύκολο γεύμα με κόκκαλο σε χοιρινές μπριζόλες είναι έτοιμο! Ο σύζυγός μου είπε ότι αυτές οι ψημένες και τότε ψημένες χοιρινές μπριζόλες είναι πιθανώς οι καλύτερες που έχει φάει ποτέ!

Το σωστά ψημένο χοιρινό είναι τόσο τρυφερό που κόβεται σχεδόν τόσο εύκολα όσο το ζεστό βούτυρο. Έχουμε κάνει πολλές δοκιμές για να μοιραστούμε όλες τις συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε.

Το μυστικό για να διατηρείτε τις ψημένες χοιρινές μπριζόλες τρυφερές και ζουμερές είναι η χρήση α ψηφιακό θερμόμετρο κρέατος! Ελέγξτε την εσωτερική θερμοκρασία περίπου επτά λεπτά μετά το χρόνο ψησίματος. Τοποθετήστε το θερμόμετρο κρέατος οριζόντια στη χοιρινή μπριζόλα. Ο υπολειπόμενος χρόνος μαγειρέματος θα πρέπει να υπολογίζεται με βάση αυτή την ένδειξη θερμοκρασίας.

Αφού έμαθα να φτιάχνω τις καλύτερες χοιρινές μπριζόλες στη σχάρα – τις μαριναρισμένες χοιρινές μπριζόλες μας στο αγρόκτημα, ενθουσιάστηκα να τις ψήσω τέλεια στο φούρνο.

Κάτοψη μιας τρυφερής και ζουμερής ψημένης μπριζόλας χοιρινού φιλέτου σε ένα ταψί

Είμαι πεπεισμένος ότι περισσότεροι άνθρωποι θα απολάμβαναν τις ψητές χοιρινές μπριζόλες αν δοκίμαζαν αυτή τη συνταγή και ακολουθούσαν αυτές τις οδηγίες μαγειρέματος! Ο σύζυγός μου είπε δύο φορές τι απολαυστικό γεύμα είναι αυτό και δεν είναι πολύλογος, οπότε οτιδήποτε αξίζει να επαναληφθεί είναι σοβαρό!

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο ψήνουμε χοιρινές μπριζόλες είναι στην κατσαρόλα Creamy Pork Chop Casserole με ελβετικό τυρί, λευκό κρασί και γέμιση. Υπάρχουν τόσοι πολλοί νόστιμοι τρόποι για να απολαύσετε χοιρινές μπριζόλες!

Πώς να ψήσετε χοιρινές μπριζόλες με κόκαλα στο φούρνο

 1. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις βάζετε στον πάγκο για 30 λεπτά για να σταματήσει η ψύξη.
 2. Τρίψτε το μείγμα καρυκευμάτων και στις δύο πλευρές της μπριζόλας.
 3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350ºF.
 4. Σοτάρουμε το κρέας σε πολύ ζεστό τηγάνι για ένα λεπτό από κάθε πλευρά.
 5. Τοποθετήστε χοιρινές μπριζόλες σε ένα ψήσιμο. Βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο ξεσκέπαστο για 7 λεπτά.
 6. Ελέγξτε τη θερμοκρασία με ένα ψηφιακό θερμόμετρο κρέατος και αναποδογυρίστε.
 7. Ψήστε για επιπλέον 4 – 8 λεπτά μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 145°F
 8. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να ξεκουραστεί για 3 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες και σερβίρετε.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ψήσετε χοιρινές μπριζόλες με κόκαλα στους 350;

Οι τυπικές χοιρινές μπριζόλες με κόκαλα χρειάζονται 9 – 15 λεπτά για να ψηθούν στον φούρνο μου στους 350ºF. Συνήθως μαγειρεύουμε μπριζόλες με πάχος 1/2″ έως 3/4″.

Ο χρόνος ψησίματος για τις χοιρινές μπριζόλες ποικίλλει ανάλογα με το πάχος, επομένως είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε α ψηφιακό θερμόμετρο. Οι φούρνοι θερμαίνονται διαφορετικά και το υψόμετρο μπορεί επίσης να επηρεάσει τον χρόνο ψησίματος.

Αυτός ο χρόνος ψησίματος βασίζεται στο να βάλετε μια δροσερή σε θερμοκρασία δωματίου χοιρινή μπριζόλα που έχει ψηθεί στο φούρνο. Η τοποθέτηση μιας κρύας μπριζόλας στο φούρνο θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ψηθεί και μπορεί να μην είναι τόσο τρυφερή επειδή οι πρωτεϊνικές ίνες αντιδρούν διαφορετικά σε μια μεγαλύτερη εναλλαγή θερμοκρασίας.

κόκκαλο σε χοιρινή μπριζόλα κομμένη στη μέση για να αποκαλύψει ζουμερό κέντρο ψημένο στους 145 F με πράσινα φασόλια και πουρέ πατάτας σε ένα μεγάλο πιάτο

Είναι καλύτερο να ψήσετε χοιρινές μπριζόλες στους 350 ή στους 400;

Οι καλύτερες χοιρινές μπριζόλες ψήνονται γρήγορα και στη συνέχεια ψήνονται στους 350F για μικρό χρονικό διάστημα. Η χρήση χαμηλότερης θερμοκρασίας διατηρεί το χοιρινό ζουμερό και νόστιμο!

Το ψήσιμο στους 400F μειώνει το χρονικό διάστημα για να βγάλετε τις μπριζόλες από το φούρνο πριν παραψηθούν και στεγνώσουν.

Πρέπει να ψηθούν οι μπριζόλες πριν το ψήσιμο;

Το ψήσιμο στους χυμούς σε ένα εξαιρετικά καυτό τηγάνι για ένα λεπτό ανά πλευρά θα βοηθήσει να γίνουν οι ψημένες χοιρινές μπριζόλες με κόκαλα τόσο τρυφερά που θα τεμαχιστούν σαν βούτυρο.

Το ψήσιμο της χοιρινής μπριζόλας πριν το ψήσιμο δεν είναι απόλυτη απαίτηση, αλλά κάνει αισθητή βελτίωση.

Αν οι μπριζόλες ψηθούν, ο χρόνος ψησίματος μειώνεται γιατί οι μπριζόλες αρχίζουν να ψήνονται σε υψηλότερη θερμοκρασία. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί τόσος χρόνος για να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 145ºF.

Στην εικόνα είναι μια δοκιμή ψησίματος ωμών μπριζολών σε σύγκριση με το ψήσιμο ψητών μπριζολών. Το ψήσιμο τα κάνει λίγο πιο τρυφερά και απολαυστικά!

Λαμαρίνα χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με τις μισές ωμές και τις μισές ψημένες

Δεν απαιτείται λάδι για αυτό το βήμα. Το κρέας πρέπει να καρυκεύεται πριν το σοτάρετε.

Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να μαγειρεύονται οι χοιρινές μπριζόλες;

Οι χοιρινές μπριζόλες πρέπει να μαγειρεύονται σε εσωτερική θερμοκρασία 145º F. Χρησιμοποιείτε πάντα α ψηφιακό θερμόμετρο κρέατος για να βρείτε την εσωτερική θερμοκρασία για τις χοιρινές μπριζόλες.

Συμβουλές για τη χρήση ενός θερμομέτρου κρέατος:

 • Βεβαιωθείτε ότι το θερμόμετρο δεν αγγίζει το οστό
 • Βεβαιωθείτε ότι το θερμόμετρο περιβάλλεται από κρέας από κάθε πλευρά, ώστε να μην αγγίζει το τηγάνι ή τον αέρα
 • Τα ψηφιακά θερμόμετρα λειτουργούν ΠΟΛΥ καλύτερα από τα θερμόμετρα άμεσης ανάγνωσης που είναι φθηνότερα και μπορεί να μην δίνουν ακριβή ένδειξη
 • Οι χοιρινές μπριζόλες μαγειρεμένες στους 145º F είναι τρυφερές, ζουμερές και εύκολες να μασηθούν
 • Οι χοιρινές μπριζόλες μαγειρεμένες στους 145º F μπορεί να έχουν ένα ροζ ρουζ στο κέντρο
πώς να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο κρέατος σε ψητές χοιρινές μπριζόλες

Καλύπτετε τις χοιρινές μπριζόλες κατά το ψήσιμο;

Οχι. Οι χοιρινές μπριζόλες δεν χρειάζεται να καλύπτονται κατά το ψήσιμο. Όταν χρησιμοποιείται θερμόμετρο κρέατος και οι μπριζόλες μαγειρεύονται μόνο σε εσωτερική θερμοκρασία 145º F, ο χρόνος ψησίματος πρέπει να είναι μικρότερος από 20 λεπτά.

Μερικές φορές το να σκεπάζετε ένα πιάτο βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας, αλλά το πραγματικό κόλπο για να συγκρατήσετε την υγρασία στις χοιρινές μπριζόλες είναι να μην τις παραψήσετε. Συνοψίζοντας, απλά μην τα ψήσετε πολύ. Θυμάμαι ότι μια κυρία έλεγε ότι ψήνει παϊδάκια για μια ώρα και δεν ξέρει γιατί δεν τους αρέσουν στην οικογένειά της. Ήθελα να απαντήσω, „Επειδή αν μαγειρέψετε κρέας σε δέρμα παπουτσιών, θα έχει τη γεύση και οι άνθρωποι δεν απολαμβάνουν να τρώνε δέρμα παπουτσιών!“

Να είστε λογικοί λοιπόν και μην παραψήσετε το κρέας. Εδώ, στον 21ο αιώνα, δεν υπάρχουν σκουλήκια ή ασθένειες ή άλλα τρελά πράγματα στο κρέας. Ακολουθήστε τις βασικές οδηγίες για την ασφάλεια των τροφίμων, όπως το πλύσιμο των χεριών σας, την αποθήκευση του κρέατος στο ψυγείο κ.λπ. και γνωρίζετε ότι οι αγρότες σε όλες τις ΗΠΑ εργάζονται πολύ σκληρά για να παραδώσουν ασφαλές κρέας στο παντοπωλείο. Όταν αγοράζετε χοιρινό κρέας στο παντοπωλείο, υποστηρίζετε οικογένειες σαν τη δική μου!

Καρύκευμα

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την καπνιστή πάπρικα, τη ρίγανη, το κρεμμύδι σε σκόνη, το σκόρδο σε σκόνη και τον βασιλικό.

Ανακατέψτε το καρύκευμα.

Απλά καρυκεύματα σε ένα γυάλινο μπολ για να καρυκεύσετε χοιρινές μπριζόλες

Χρησιμοποιήστε το αμέσως ή φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.

Οδηγίες βήμα προς βήμα

Αφήστε τις χοιρινές μπριζόλες να ξεκολλήσουν στον πάγκο για περίπου 30 λεπτά για να ζεσταθούν λίγο οι χοιρινές μπριζόλες.

Ροζ χοιρινές μπριζόλες με κόκαλα σε ένα ασημένιο ταψί που κάθεται για να μειώσει την ηρεμία

Οι πρωτεΐνες σε ένα κομμάτι χοιρινού θα παραμείνουν πιο τρυφερές όσο λιγότερη αλλαγή θερμοκρασίας απαιτείται κατά το μαγείρεμα.

Απλώστε σε ένα ταψί σε μια στρώση και απλώστε το μισό από το καρύκευμα πάνω στις μπριζόλες.

Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλα για να τρίψετε το κρέας.

Έξι χοιρινές μπριζόλες με κόκαλα στο κέντρο, κομμένες με καρυκεύματα σε ένα μεγάλο ταψί

Αναποδογυρίστε τις μπριζόλες και επαναλάβετε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 350°F πριν αρχίσουμε να ψήνουμε τις μπριζόλες.

Ανάβουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βεβαιωθείτε ότι το τηγάνι είναι όσο το δυνατόν πιο ζεστό πριν προσθέσετε το κρέας.

Για τις καλύτερες χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο ψήστε τις από κάθε πλευρά για ένα λεπτό.

Ψήνετε τις χοιρινές μπριζόλες με το κόκκαλο για 1 λεπτό ανά πλευρά σε ένα τηγάνι πριν το ψήσιμο

Τοποθετούμε τις ψημένες μπριζόλες σε λαδόκολλα και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

Μαγειρέψτε για 7 λεπτά.

Χρησιμοποιήστε λαβίδες για να αναποδογυρίσετε. Επιστρέψτε τις μπριζόλες στο φούρνο και ψήστε για άλλα 2 – 6 λεπτά μέχρι να ψηθούν στους 145°F στο κέντρο.

Άποψη από πάνω χοιρινές μπριζόλες ψημένες στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Σερβίρετε ζεστά και απολαύστε!

Συμβουλές και κόλπα συνταγών

 • Το ψήσιμο μπορεί να παραλειφθεί για εξοικονόμηση χρόνου, αλλά τα κάνει ΤΟΣΟ πολύ πιο τρυφερά!
 • Τοποθετώντας το θερμόμετρο κρέατος οριζόντια στη χοιρινή μπριζόλα όπως φαίνεται στην εικόνα Αυτό το βίντεο από το National Pork Board είναι ένα μεγάλο κλειδί για την επιτυχία.
 • Μείνετε στην κουζίνα όσο ψήνεται το κρέας για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να ελέγχετε τη θερμοκρασία τακτικά και να διασφαλίζετε ότι παραμένουν τρυφερά.
 • Χρησιμοποιείτε πάντα ψηφιακό θερμόμετρο κρέατος για καλύτερα αποτελέσματα.
 • Αφήστε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά μετά το ψήσιμο πριν τις κόψετε σε φέτες.
 • Κόψτε τις μπριζόλες από τα κόκαλα πριν τις σερβίρετε στα παιδιά για να κάνετε το δείπνο πιο εύκολο.
 • Βεβαιωθείτε ότι το θερμόμετρο κρέατος έχει τοποθετηθεί στο κέντρο της μπριζόλας και δεν αγγίζει κόκαλο. Δεν χρειάζεται καθόλου πολύς χρόνος για να φτάσουν οι μπριζόλες σε εσωτερική θερμοκρασία 145ºF.
 • Ο χρόνος μαγειρέματος θα μειωθεί ελαφρώς για τις χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα.
Ψημένες και ψημένες χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο ελαφρώς ροδισμένο και ψημένο σε εσωτερική θερμοκρασία 145 βαθμών F

Οι καλύτερες συνταγές για χοιρινή μπριζόλα

Τι να σερβίρετε με χοιρινές μπριζόλες:

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό μας δελτίο για να λάβετε περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές!

Κοντινό πλάνο ψημένη χοιρινή μπριζόλα με ένα κυρτό κόκκαλο πλευρών σε ένα πιάτο με

Κόκκαλο στο φούρνο χοιρινές μπριζόλες

Αυτές οι τρυφερές χοιρινές μπριζόλες με κόκαλα στο φούρνο έχουν υπέροχη γεύση και είναι πολύ απολαυστικές! Η οικογένειά μας λατρεύει πόσο γρήγορο και εύκολο είναι να φτιάχνουμε αυτές τις ψητές χοιρινές μπριζόλες με λίγα μόνο μπαχαρικά σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Τυπώνω
Καρφίτσα

Τιμή

Σειρά μαθημάτων: Κύριο πιάτο

Κουζίνα: Αμερικανός

Λέξη-κλειδί: ψητή χοιρινή μπριζόλα, Bone In Oven Ψητή χοιρινή μπριζόλα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Ωρα μαγειρέματος: 15 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά

Μερίδες: 4 Ανθρωποι

Θερμίδες: 290kcal

Συγγραφέας: Jennifer @ Plowing Through Life

Συστατικά

 • 4 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλα
 • 1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι kosher
 • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
 • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
 • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
 • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
 • 1/4 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
 • 1/8 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός

Οδηγίες

 • Αφήστε τις χοιρινές μπριζόλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες για την ασφάλεια των τροφίμων.

 • Προθερμάνετε το φούρνο στους 350° F και ανακατέψτε τα μπαχαρικά μαζί.

 • Τοποθετήστε τις χοιρινές μπριζόλες σε μία στρώση και αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές. Τρίψτε το καρύκευμα στο κρέας.

 • Σοτάρετε τις χοιρινές μπριζόλες σε ένα πολύ ζεστό τηγάνι για ένα λεπτό από κάθε πλευρά.

 • Ψήνουμε για 7 λεπτά και αναποδογυρίζουμε μία φορά. Ελέγξτε τη θερμοκρασία με ένα ψηφιακό θερμόμετρο κρέατος.

 • Ψήνουμε για άλλα 2 – 6 λεπτά μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 145° F. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3 λεπτά πριν κόψουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

 • Βεβαιωθείτε ότι το θερμόμετρο δεν αγγίζει το οστό
 • Βεβαιωθείτε ότι το θερμόμετρο περιβάλλεται από κρέας από κάθε πλευρά, ώστε να μην αγγίζει το τηγάνι ή τον αέρα
 • Τα ψηφιακά θερμόμετρα λειτουργούν ΠΟΛΥ καλύτερα από τα θερμόμετρα άμεσης ανάγνωσης που είναι φθηνότερα και μπορεί να μην δίνουν ακριβή ένδειξη
 • Οι χοιρινές μπριζόλες μαγειρεμένες στους 145º F είναι τρυφερές, ζουμερές και εύκολες να μασηθούν
 • Το ψήσιμο δεν απαιτείται, αλλά κάνει το κρέας πιο τρυφερό

Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Θρέψη

Θερμίδες: 290kcal | Υδατάνθρακες: 1σολ | Πρωτεΐνη: 35σολ | Λίπος: 15σολ | Κορεσμένο λίπος: 5σολ | Χοληστερίνη: 117mg | Νάτριο: 675mg | Κάλιο: 581mg | Ζάχαρη: 1σολ | Βιταμίνη Α: 62IU | Ασβέστιο: 32mg | Σίδερο: 1mg

Δημοσιεύθηκε αρχικά στις 17 Ιουνίου 2019 με φωτογραφίες που ενημερώθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2023.

Κυριακάτικο δείπνο ή οποιαδήποτε στιγμή ιδέα για εύκολο γεύμα, αυτές οι εύκολες χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο είναι ζουμερές και νόστιμες

Schreibe einen Kommentar