Φυσικές συνταγές βαφής μαλλιών για οποιοδήποτε χρώμα μαλλιών

65
Φυσικές συνταγές βαφής μαλλιών για οποιοδήποτε χρώμα μαλλιών
Πίνακας περιεχομένων[Hide][Show]

Μαζί με το σπιτικό σαμπουάν και το DIY dry shampoo, έχω περάσει ώρες και ώρες πειραματιζόμενος και διαμορφώνοντας φυσικές συνταγές βαφής μαλλιών. Η οικογένειά μου έχει συνηθίσει τα πειράματά μου στην κουζίνα, αλλά αυτό ήρθε με το μερίδιο του στα γέλια καθώς περπατούσα με ένα παρασκεύασμα βοτάνων στο κεφάλι μου για εβδομάδες!

Είχα πειραματιστεί με φυσικό άνοιγμα μαλλιών στο παρελθόν, αλλά δεν είχα δοκιμάσει σκούρες ή κόκκινες αποχρώσεις (αφού έχω ξανθά μαλλιά). Βρήκα μερικούς πρόθυμους μελαχρινούς φίλους να δοκιμάσουν άλλες φόρμουλες. Πολλά πεταμένα βότανα και ένα σωρό τυχαία χρωματιστές ραβδώσεις αργότερα, κατάλαβα μερικές καλές σκούρες και κόκκινες επιλογές επίσης!

Δεν είστε σίγουροι γιατί θέλετε να χρησιμοποιήσετε φυτικές βαφές μαλλιών; Διαβάστε τα συστατικά στις συμβατικές βαφές και μετά επικοινωνήστε μαζί μου! 🙂

DIY & φυσική βαφή μαλλιών από βότανα

Αυτά είναι φυσικά χρώματα φτιαγμένα από φυτικά συστατικά και ως εκ τούτου θα δημιουργήσουν φυσικές αποχρώσεις στα μαλλιά σας. Δεν θα δημιουργήσουν τεχνητά χρώματα όπως το καυτό ροζ, το εντελώς πλατινέ ξανθό ή το jet black (εντάξει, δεν είναι ψεύτικο χρώμα, απλά δεν έχω καταλάβει πώς να το κάνω!).

Οι ξανθές/ελαφριές συνταγές στην πραγματικότητα θα φωτίσουν μόνιμα τα μαλλιά αφού τα λευκαίνουν φυσικά. Οι κόκκινες και σκούρες αποχρώσεις θα αφήσουν μια προσωρινή απόχρωση για μερικές εβδομάδες (ανάλογα με το πόσο συχνά το πλένετε). Ο χρόνος στον ήλιο θα σας βοηθήσει να βάλετε όλες τις αποχρώσεις και να αναδείξετε τις φυσικές ανταύγειες.

Σημείωση: Δεν έχω δοκιμάσει όλες αυτές τις φυσικές μεθόδους βαφής μαλλιών σε προηγουμένως βαμμένα ή χημικά επεξεργασμένα μαλλιά. Πάντα να δοκιμάζετε ένα μικρό κομμάτι τρίχας (βάζω λίγο και στο δέρμα μου) για να δοκιμάσετε αποτελέσματα και να αποκλείσετε τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε αυτές τις συνταγές βαφής μαλλιών σε μαλλιά που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία τις τελευταίες 6-8 εβδομάδες.

Βότανα για ανοιχτόχρωμα μαλλιά

Έχω δοκιμάσει πολλές βασικές παραλλαγές βοτάνων, όπως:

 • Καθαρό, δυνατό τσάι χαμομηλιού ψεκάζεται ή ρίχνεται στα μαλλιά και αφήνεται για αρκετές ώρες. Το να κάθεσαι στον ήλιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα ενισχύσει το αποτέλεσμα της αστραπής.
 • Ο φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού, που ψεκάζεται και βουρτσίζεται στα μαλλιά και αφήνεται για αρκετές ώρες (στον ήλιο) θα δώσει επίσης φυσικές ανταύγειες.
 • Ένα ξέβγαλμα με τσάι χαμομηλιού στο τέλος κάθε ντους (αφήστε στα μαλλιά!) θα παράγει λεία, μεταξένια μαλλιά και φυσικά πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά με την πάροδο του χρόνου.

Για πιο δυνατό και γρήγορο αποτέλεσμα, χρησιμοποίησα την παρακάτω συνταγή. Έχει αφήσει τα μαλλιά μου πολύ ξανθά, εύκολα στη δουλειά, και καθόλου κιτρινισμένα/μπρούτζινα.

Βότανα για να βάψετε κόκκινα μαλλιά

Αυτά θα δημιουργήσουν μια κόκκινη/σκούρα φράουλα ξανθιά απόχρωση σε πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά και μια καστανιά απόχρωση σε πιο σκούρα μαλλιά. Τα εφέ είναι αθροιστικά, επομένως η εκτεταμένη χρήση με την πάροδο του χρόνου θα δημιουργήσει ένα πιο ζωντανό κόκκινο. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να το κάνετε μέρος της ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών σας εάν θέλετε συνεχόμενα κόκκινα μαλλιά.

 • Άνθη καλέντουλας ή φρέσκα πέταλα κατιφέ από τον κήπο σας (μην ανησυχείτε, μπορείτε να τα αγοράσετε αν δεν έχετε)
 • Πέταλα ιβίσκου

Φυσική βαφή μαλλιών Henna: Ένας πιο γρήγορος τρόπος

Εάν θέλετε πιο γρήγορα και πιο μόνιμα αποτελέσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώμα μαλλιών χέννας. Έχω αγοράσει από την Morrocco Method με μεγάλη επιτυχία. Είναι εξαιρετικά φυσικά προϊόντα και τα αποτελέσματα είναι πολύ δραματικά.

Έχουν πολλές χρωματικές παραλλαγές με κόκκινες αποχρώσεις και ανοιχτό έως μεσαίο έως σκούρο καφέ. Τα αποτελέσματα διαρκούν αρκετούς μήνες (ή περισσότερο εάν πλένετε τα μαλλιά σας λιγότερο συχνά ή χρησιμοποιείτε ένα απαλό φυσικό σαμπουάν). Δεν θα καλύψουν εντελώς τα γκρίζα μαλλιά, αλλά θα τα σκουρύνουν.

Σημαντική σημείωση: Η χέννα μπορεί να αντιδράσει με την αμμωνία της συμβατικής βαφής μαλλιών και τα αποτελέσματα γίνονται πορτοκαλί ή ακόμα και πράσινα! Εάν έχετε κάνει πρόσφατα χημική επεξεργασία στα μαλλιά σας, περιμένετε να περάσουν τουλάχιστον 6-8 εβδομάδες πριν δοκιμάσετε τη χέννα. Πριν εφαρμόσετε τη συσκευασία, δοκιμάστε σε ένα μικρό τμήμα μαλλιών πριν το χρησιμοποιήσετε σε ολόκληρο το κεφάλι!

Βότανα για να βάψετε καστανά μαλλιά

Είναι πιο εύκολο να σκουρύνετε τα μαλλιά που είναι ήδη ανοιχτό καφέ ή πιο σκούρα, αν και αυτά τα χρώματα θα σκουρύνουν και τους ξανθούς τόνους.

Πάντα να δοκιμάζετε σε ένα μικρό μέρος των μαλλιών πριν το χρησιμοποιήσετε σε ολόκληρο το κεφάλι, ειδικά σε χημικά επεξεργασμένα μαλλιά. Χρησιμοποιούνται ως ξέβγαλμα, αυτά τα βότανα θα σκουρύνουν επίσης τα γκρίζα μαλλιά με την πάροδο του χρόνου. Όσο περισσότερο χρησιμοποιούνται, τόσο πιο σκούρα είναι τα αποτελέσματα.

Για πιο γρήγορο, πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε ένα χρώμα χέννας όπως μαύρο, σκούρο καφέ ή μαόνι. Για πιο αργό ή πιο απαλό τόνο, χρησιμοποιήστε αυτά τα βότανα:

Βότανα για να βάψετε σκούρα καστανά μαλλιά ή μαύρα μαλλιά

Εάν έχετε πολύ ανοιχτόχρωμα μαλλιά, θα είναι δύσκολο να αποκτήσετε πραγματικά σκούρες αποχρώσεις μόνο με βότανα, αν και με αρκετή υπομονή, μπορεί να γίνει. Έχω αναφέρει βότανα που λειτουργούν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε συνδυασμό.

Όπως πάντα, η δοκιμή σε ένα μικρό τμήμα μαλλιών πριν από τη χρήση χρωμάτων μαλλιών χέννας θα δώσει πραγματικά σκοτεινά αποτελέσματα που διαρκούν περισσότερο, αλλά αν θέλετε να σκουρύνετε σταδιακά, αυτές είναι οι συνταγές που έχω δοκιμάσει:

 • Μαύρη καρυδιά σε σκόνη — χρησιμοποιήστε ως ξέβγαλμα στο ντους για τα μαλλιά και στεγνώστε στον ήλιο αν είναι δυνατόν. Αυτό θα δημιουργήσει ΠΟΛΥ σκούρα μαλλιά, ειδικά αν έχετε ξηρά ή βαμμένα μαλλιά. Θα παρέχει επίσης την πιο σκούρα κάλυψη για τα γκρίζα μαλλιά. Επαναλάβετε καθημερινά ή όσο χρειάζεται για να σκουρύνετε και να διατηρήσετε τη σκούρα απόχρωση.
 • Χρησιμοποιήστε ισχυρό παρασκευασμένο μαύρο τσάι ως τελικό ξέβγαλμα για να σκουρύνετε οποιοδήποτε χρώμα μαλλιών. Αυτό είναι επίσης θρεπτικό για τα μαλλιά και θα προσφέρει ένα προσωρινό αποτέλεσμα σκουρόχρωμου στους περισσότερους τύπους μαλλιών. Επαναλάβετε όσο χρειάζεται για να αποκτήσετε την επιθυμητή σκιά και στεγνώστε στον ήλιο αν είναι δυνατόν.

Με οποιοδήποτε από αυτά τα φυτικά χρώματα μαλλιών, φροντίστε να δοκιμάσετε πρώτα ένα μικρό μέρος των μαλλιών σας, ειδικά με βαμμένα μαλλιά και ειδικά με τα χρώματα χέννας, καθώς έχουν πιο διαρκή αποτελέσματα.

Πειραματιστείτε με οποιοδήποτε από τα παραπάνω και με μείγματά τους για να αποκτήσετε το κατάλληλο μείγμα για τα μαλλιά σας!

σπιτικό χρώμα μαλλιών από βότανα

Τυπώνω

Φυσικές Συνταγές Βαφής Μαλλιών

Δοκιμασμένες και αληθινές συνταγές για βαμμένα μαλλιά με βότανα με φυσικά βότανα και όχι χημικά

Συγγραφέας: Κέιτι Γουέλς

Υλικά

Συστατικά ανοιχτού χρώματος μαλλιών

Συστατικά κόκκινου χρώματος μαλλιών

Συστατικά για καστανά μαλλιά

Σκούρα καστανά μαλλιά ή μαύρα συστατικά χρώματος μαλλιών

Οδηγίες

Οδηγίες για ανοιχτόχρωμα μαλλιά

 • Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπουκάλι ψεκασμού ή άλλο μικρό μπουκάλι.

 • Ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση.

 • Ψεκάστε ή ρίξτε στα μαλλιά και βουρτσίστε τα για να ομογενοποιηθούν. Αυτό λειτουργεί καλύτερα όταν εφαρμόζεται στα μαλλιά απευθείας πριν από την έκθεση στον ήλιο και αφήνεται για 1-2 ώρες πριν ξεπλυθεί. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές την εβδομάδα μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό χρώμα. Προτείνω να το βάλετε στα μαλλιά σας και να κάνετε μια προπόνηση με kettlebell στον ήλιο για μέγιστο όφελος 🙂
 • Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως ξέβγαλμα στο τέλος του ντους (και μετά να ξεπλύνετε ελαφρά με νερό) αν και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να έχει αποτέλεσμα. Αυτό δεν θα έχει δραματικό αποτέλεσμα από τη μια μέρα στην άλλη, αν και όταν το έβαλα στα μαλλιά μου πριν κάνω κηπουρική στον ήλιο για μερικές ώρες, σίγουρα παρατήρησα διαφορά.

Οδηγίες για το κόκκινο χρώμα μαλλιών

 • Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε το νερό να βράσει.

 • Αφήνουμε να σιγοβράσει και προσθέτουμε την καλέντουλα/τον κατιφέ και τον ιβίσκο

 • Σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά.

 • Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσουν, σουρώνουμε τα μυρωδικά, φροντίζοντας να έχουν αφαιρεθεί όλα τα μικρά κομμάτια (χρησιμοποιώ τυρόπανο).

 • Αποθηκεύστε το υγρό στο ψυγείο.

 • Χρησιμοποιήστε το ως τελευταίο ξέβγαλμα μαλλιών στο τέλος κάθε ντους. Στεγνώστε τα μαλλιά στον ήλιο αν είναι δυνατόν.

 • Επαναλάβετε καθημερινά έως ότου επιτευχθεί η επιθυμητή απόχρωση και στη συνέχεια κάθε λίγες μέρες για διατήρηση.

Οδηγίες για το χρώμα των καστανών μαλλιών

 • Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε το νερό να βράσει.

 • Αφήνουμε να σιγοβράσει και προσθέτουμε τα μυρωδικά.

 • Σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι το νερό να είναι πολύ σκούρο.

 • Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσουν, σουρώνουμε τα μυρωδικά, φροντίζοντας να έχουν αφαιρεθεί όλα τα μικρά κομμάτια (χρησιμοποιώ τυρόπανο).

 • Αποθηκεύστε το υγρό στο ψυγείο.

 • Ψεκάστε ή βουρτσίστε τα μαλλιά περίπου μία ώρα πριν το ντους κάθε μέρα και μετά λουστείτε κανονικά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ξέβγαλμα και να αφήνεται στο τέλος κάθε ντους.

 • Επαναλάβετε μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό χρώμα. Έχει αθροιστικό αποτέλεσμα και πιθανότατα δεν θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά τις πρώτες μέρες. Τα βότανα σε αυτό το μείγμα είναι επίσης εξαιρετικά για να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα και να αυξήσετε την ανάπτυξη των μαλλιών!

Οδηγίες για τα σκούρα καστανά μαλλιά ή τα μαύρα μαλλιά

 • Δέστε τη σκόνη μαύρης καρυδιάς σε ένα φακελάκι τσαγιού ή τυρόπανο.

 • Τοποθετούμε σε ένα βάζο λίτρου και προσθέτουμε το νερό.

 • Βράστε για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.

 • Χρησιμοποιήστε το ως ξέβγαλμα στο ντους για τα μαλλιά και στεγνώστε στον ήλιο αν είναι δυνατόν. Αυτό θα δημιουργήσει ΠΟΛΥ σκούρα μαλλιά, ειδικά αν έχετε ξηρά ή βαμμένα μαλλιά. Θα παρέχει επίσης την πιο σκούρα κάλυψη για τα γκρίζα μαλλιά.

 • Επαναλάβετε καθημερινά ή όσο χρειάζεται για να σκουρύνετε και να διατηρήσετε τη σκούρα απόχρωση.

 • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ισχυρό παρασκευασμένο μαύρο τσάι ως τελικό ξέβγαλμα για να σκουρύνετε οποιοδήποτε χρώμα μαλλιών. Αυτό είναι επίσης θρεπτικό για τα μαλλιά και θα προσφέρει ένα προσωρινό αποτέλεσμα σκουρόχρωμου στους περισσότερους τύπους μαλλιών.

 • Επαναλάβετε όσο χρειάζεται για να αποκτήσετε την επιθυμητή σκιά και στεγνώστε στον ήλιο αν είναι δυνατόν.

Σημειώσεις

 • Πάντα να κάνετε προ-δοκιμή σε μια τρίχα πριν κάνετε ολόκληρο το κεφάλι για να ελέγξετε το χρώμα και να αποκλείσετε την αλλεργία.
 • Σκούρα μαλλιά Προσοχή: Λόγω των γνωστών μεταλλαξιογόνων ιδιοτήτων του juglone, ορισμένες πηγές προειδοποιούν κατά της παρατεταμένης χρήσης του φλοιού της μαύρης καρυδιάς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή εάν ανησυχείτε.

Χρησιμοποιήσατε ποτέ φυσική βαφή μαλλιών για να βάψετε τα μαλλιά σας; Παρακαλώ ενημερώστε με παρακάτω!

Οι αγαπημένες μου συνταγές φυσικών χρωμάτων μαλλιών για φυσική δημιουργία ανοιχτόχρωμων, σκούρων ή κόκκινων τόνων σε όλους τους τύπους μαλλιών χωρίς χημικά.

Schreibe einen Kommentar