Φυσικές θεραπείες ψύλλων για κατοικίδια που λειτουργούν!

66
Φυσικές θεραπείες ψύλλων για κατοικίδια που λειτουργούν!
Πίνακας περιεχομένων[Hide][Show]

Πάντα αναζητώ τον ασφαλέστερο τρόπο για να αντιμετωπίσω τα μικρά ζητήματα υγείας της οικογένειάς μου — και αυτό περιλαμβάνει και τα κατοικίδιά μας! Οι ψύλλοι είναι ένα κοινό πρόβλημα με τις γάτες και τους σκύλους, αλλά τα συμβατικά προϊόντα ψύλλων είναι βαριά από χημικά. Ήθελα να βρω μια ασφαλέστερη επιλογή για να κρατήσω μακριά τους ψύλλους και να αντιμετωπίσω τις προσβολές όταν εμφανίζονται. Έκανα λοιπόν κάποια έρευνα και βρήκα αυτές τις φυσικές θεραπείες για ψύλλους για κατοικίδια.

Πώς το κατοικίδιο μου απέκτησε ψύλλους;

Οι ενήλικοι ψύλλοι είναι μικροσκοπικά ζωύφια (όχι μεγαλύτερα από 1/8 ίντσας) που μπορεί να έχουν καφέ ή μαύρο χρώμα. Τρέφονται με αίμα κατοικίδιων και άλλων ζώων. Οι ψύλλοι κυκλοφορούν πηδώντας — διευκολύνοντας τους ψύλλους να περνούν από κατοικίδιο σε κατοικίδιο στο σπίτι ή στη γειτονιά σας.

Οι ψύλλοι είναι πιο προβληματικοί την άνοιξη και το καλοκαίρι όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός. Χρειάζονται έναν οικοδεσπότη (το κατοικίδιο ζώο σας) για να ζήσουν τον πλήρη κύκλο ζωής τους, αλλά μπορούν επίσης να ζήσουν για λίγες μέρες στο σπίτι, την αυλή ή το τοπικό πάρκο σας. Είναι πολύ εύκολο για τα κατοικίδια που βγαίνουν έξω να κολλήσουν ψύλλους!

Το κατοικίδιο μου έχει ψύλλους;

Εάν το κατοικίδιο ζώο σας ξύνεται περισσότερο από το συνηθισμένο και φαίνεται άβολο, μπορεί να έχει ψύλλους. Ο ευκολότερος τρόπος για να καταλάβετε εάν το κατοικίδιό σας έχει ψύλλους είναι να το ξαπλώσετε σε μια λευκή πετσέτα και να το βουρτσίσετε. Εάν υπάρχει πολλή βρωμιά που πέφτει, πιθανότατα έχετε πρόβλημα με ψύλλους. Αυτή η βρωμιά ονομάζεται βρωμιά ψύλλων και είναι ένα μείγμα ψύλλων και αίματος. Για να βεβαιωθείτε ότι βλέπετε βρωμιά από ψύλλους, βρέξτε τη βρωμιά στη λευκή πετσέτα ή σε μια χαρτοπετσέτα. Αν γίνει κόκκινο ή κοκκινοκαφέ, ξέρετε ότι το κατοικίδιό σας έχει ψύλλους.

Φυσικές θεραπείες κατά των ψύλλων που λειτουργούν

Μόλις ένα κατοικίδιο έχει ψύλλους, μπορεί να είναι δύσκολο να τους ξεφορτωθεί. Μπορούν ακόμη και να μολύνουν το σπίτι σας! Ακολουθούν οι αγαπημένες μου φυσικές θεραπείες για την καταπολέμηση των ψύλλων που χρησιμοποιώ όταν τα κατοικίδια ζώα μου αρχίζουν να φαγούρα από ψύλλους:

Βέλτιστη Υγεία

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τα κατοικίδια ζώα σας από ψύλλους είναι να βελτιστοποιήσετε την υγεία τους, ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να εμφανιστούν προσβολές από ψύλλους. Ένα υγιές σώμα είναι πιο ικανό να αποκρούσει τους ψύλλους.

Το να ταΐζετε τα κατοικίδιά σας με πλήρη διατροφή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιστοποιήσετε την υγεία τους. Φτιάχνω σπιτική τροφή για σκύλους γιατί είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να τα ταΐζουμε. Αλλά έχω αγοράσει επίσης αυτό το υψηλής ποιότητας (ωμά και χωρίς δημητριακά) τροφή για σκύλους και είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό. Πωλούν επίσης ποιοτική τροφή για γάτες εάν έχετε γάτες στο σπίτι σας.

Μπορείτε να δώσετε στο κατοικίδιό σας προβιοτικά και άλλα συμπληρώματα που μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Το συζητώ με τον κτηνίατρο Dr. Rob Franklin σε ένα επεισόδιο podcast όπου δίνει μερικές στρατηγικές για τη βελτιστοποίηση της υγείας του κατοικίδιου ζώου μας (συμπεριλαμβανομένης της συναισθηματικής υγείας επίσης!). Μία από τις αγαπημένες μου προσθήκες στη διατροφή των κατοικίδιων μου είναι το λάδι καρύδας για λίπος υψηλής ποιότητας που βοηθά στην υποστήριξη του υγιούς δέρματος, του τριχώματος και της πέψης.

Χρησιμοποιήστε μια χτένα ψύλλων

Μια χτένα ψύλλων έχει δόντια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση ώστε να μπορεί να αφαιρέσει τους ψύλλους από το κατοικίδιο ζώο σας. Αυτό είναι χρήσιμο για να ξεκινήσετε τη διαδικασία απαλλαγής από ψύλλους, αλλά μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για τον προσδιορισμό του πόσο μολυσμένο είναι πραγματικά το κατοικίδιό σας. Κάντε το έξω αν είναι δυνατόν για να κρατήσετε τους ψύλλους έξω από το σπίτι.

Κάντε τους ένα μπάνιο

Αφού χτενιστεί το κατοικίδιό σας, το μπάνιο είναι το επόμενο βήμα. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα παράσιτα, στους ψύλλους δεν αρέσουν τόσο οι καθαροί οικοδεσπότες όσο οι βρώμικοι. Έτσι το μπάνιο του κατοικίδιου σας μπορεί να σας βοηθήσει. Το σαπουνόνερο θα σας βοηθήσει επίσης να αφαιρέσετε και να πνίξετε τους ψύλλους. Χρησιμοποιήστε ένα φυσικό σαμπουάν ψύλλων ή σαπούνι Καστίλλης με άρωμα εσπεριδοειδών (χρησιμοποιήστε χωρίς άρωμα για γάτες).

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο (ACV) είναι ένα χρήσιμο στο σπίτι μου για τα πάντα, από τροφική δηλητηρίαση μέχρι πιτυρίδα. Αλλά το ACV είναι επίσης χρήσιμο στα κατοικίδια. Το ACV πιστεύεται ότι βοηθά στην εξισορρόπηση του pH στο σώμα του κατοικίδιου ζώου σας, το οποίο βοηθά στην απώθηση των ψύλλων. Αν και δεν υπάρχουν μελέτες σχετικά με αυτή τη δράση, πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων διαπιστώνουν ότι λειτουργεί για να κρατήσει μακριά τους ψύλλους καθώς και να αντιμετωπίσει μια μόλυνση.

Προσθέστε ACV στην τροφή των κατοικίδιων σας (όχι νερό) για να απαλλαγείτε από τους ψύλλους. Χρησιμοποιήστε ½-1 κουταλάκι του γλυκού ACV ανά 25 λίβρες σωματικού βάρους για σκύλους. Για τις γάτες, χρησιμοποιήστε μόνο ¼ κουταλάκι του γλυκού.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ACV σε ένα τοπικό φυσικό απωθητικό ψύλλων σπρέι. Αναμείξτε 1 μέρος νερού και 1 μέρος ACV σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε το κατοικίδιο ζώο σας (όχι στα μάτια του!) για να αποτρέψετε τους ψύλλους να κάνουν βόλτα. Αυτό μπορεί να μην είναι τόσο χρήσιμο όταν το κατοικίδιο ζώο σας έχει ήδη προσβολή, αλλά βοηθάει να κρατήσετε μακριά τους ψύλλους.

Αιθέριο Έλαιομικρό

Υπάρχει μια σειρά από αιθέρια έλαια που βοηθούν στην αποτροπή κροτώνων, συμπεριλαμβανομένων των κροτώνων και των ψύλλων. Μερικές από τις αγαπημένες μου φυσικές θεραπείες για ψύλλους περιλαμβάνουν:

Τα αιθέρια έλαια πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται προσεκτικά καθώς είναι έλαια υψηλής συγκέντρωσης. Αλλά πρέπει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια με γάτες. Σύμφωνα με Γραμμή βοήθειας Pet Poisonοι γάτες δεν έχουν ουσιαστικό ένζυμο για την επεξεργασία και την απομάκρυνση των αιθέριων ελαίων από το σώμα.

Αυτό σημαίνει ότι τα αιθέρια έλαια μπορεί να συσσωρευτούν στο σώμα τους προκαλώντας τοξικότητα. Για το λόγο αυτό, πολλοί κτηνίατροι συνιστούν να μην χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια με γάτες. Ωστόσο, το αιθέριο έλαιο κέδρου είναι πιθανώς ασφαλές για τις γάτες όταν χρησιμοποιείται με ασφάλεια και θα βοηθήσει με τους ψύλλους.

Πάντα να αραιώνετε τα αιθέρια έλαια σε ένα έλαιο φορέα πριν την εφαρμογή. Μπορείτε επίσης να τα προσθέσετε στο σπρέι με μηλόξυδο που αναφέραμε παραπάνω.

Γη διατόμων

Η γη διατόμων (DE) είναι μια λεπτή κονιοποιημένη φυσική απολιθωμένη μορφή διατόμων (ένας τύπος φυκιών). Λόγω των μικροσκοπικών τραχιών άκρων του, μπορεί να κόψει τον εξωσκελετό του ψύλλου, σκοτώνοντάς τον. Για να χρησιμοποιήσετε το DE, πασπαλίστε το στεγνό τρίχωμα του κατοικίδιου ζώου σας.

Το DE μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι σας για να απαλλαγείτε από ψύλλους που έχουν πηδήξει από τα κατοικίδια ζώα σας. Γεμίστε μια παλιά κάλτσα με DE και ανακινήστε την γύρω από τις άκρες των δωματίων του σπιτιού σας. Θα έχετε μια λεπτή λευκή σκόνη στα πατώματα που θα σκοτώσει τα έντομα αλλά δεν θα βλάψει τα κατοικίδια ή τα παιδιά σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε DE ποιότητας τροφίμων.

Πώς να απαλλαγείτε από τους ψύλλους στο σπίτι σας

Εάν δεν απαλλαγείτε από τους ψύλλους και τα αυγά ψύλλων στο σπίτι σας, τα κατοικίδια ζώα σας είναι πιθανό να μολυνθούν εκ νέου. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

  • Σκουπίστε τα πάντα – Η σκούπα με ηλεκτρική σκούπα θα σας βοηθήσει να πάρετε ψύλλους και αυγά που βρίσκονται σε χαλιά, ξύλινα πατώματα, κουρτίνες και άλλα μέρη όπου μπορείτε να καθαρίσετε πιο εύκολα με ηλεκτρική σκούπα.
  • Πλύνετε όλα τα κλινοσκεπάσματα – Ειδικά τα μέρη όπου τα κατοικίδιά σας κάνουν παρέα. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό αν είναι δυνατόν.
  • Χρησιμοποιήστε DE – Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ράντισμα με DE γύρω από το σπίτι σας μπορεί να σκοτώσει εύκολα τους ψύλλους. Αφήστε το DE στο σπίτι σας για λίγες μέρες. Στη συνέχεια, σκουπίστε το και σκουπίστε το με ηλεκτρική σκούπα (προσπαθήστε να σκουπίσετε όσο περισσότερο μπορείτε, καθώς το DE μπορεί να είναι σκληρό στα φίλτρα κενού). Εάν δεν μπορείτε να πάρετε DE, το αλάτι ή η μαγειρική σόδα μπορεί επίσης να λειτουργήσουν.
  • Δημιουργήστε μια παγίδα ψύλλων – Τοποθετήστε ένα μπολ ή ένα ρηχό πιάτο με σαπουνόνερο (το σαπούνι πιάτων λειτουργεί καλά) στο σπίτι σας κοντά σε μολυσμένες περιοχές. Οι ψύλλοι θα πηδήξουν και θα πνιγούν λόγω του υψηλού ιξώδους του σαπουνόνερου.

Ο καθαρισμός του σπιτιού πρέπει να γίνεται αμέσως μόλις χρησιμοποιήσετε τη φυσική θεραπεία που έχετε επιλέξει για το κατοικίδιό σας. Θέλετε να προσπαθήσετε να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα ψύλλων να επαναμολύνουν το κατοικίδιό σας από το σπίτι ή ψύλλους από το κατοικίδιό σας να επαναμολύνουν το σπίτι σας.

Σπιτικές θεραπείες για ψύλλους: Κρατήστε τα κατοικίδια σας ασφαλή και υγιή

Οι προσβολές από ψύλλους μπορεί να είναι μια τεράστια απογοήτευση για εσάς και τα κατοικίδιά σας! Αλλά αυτές οι φυσικές θεραπείες για ψύλλους είναι απλές στη χρήση στο σπίτι με συστατικά που μπορεί να έχετε ήδη στη διάθεσή σας.

Αυτό το άρθρο εξετάστηκε ιατρικά από Ο Δρ Ρομπ Φράνκλιν, κτηνίατρος με Full Bucket Health. Όπως πάντα, αυτή δεν είναι προσωπική ιατρική συμβουλή και σας συνιστούμε να μιλήσετε με τον οικογενειακό σας κτηνίατρο.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας τρόπος για να απαλλαγείτε από τους ψύλλους;

Πηγές:

  1. Benson, Kia. (2020, 6 Μαρτίου). Αιθέρια Έλαια και Γάτες.

Schreibe einen Kommentar