Σύστημα οργάνωσης του σπιτιού μου – Πώς μπορώ να τα κάνω όλα

18
Πίνακας περιεχομένων[Hide][Show]

Η οργάνωση του σπιτιού δεν είναι το δυνατό μου κοστούμι. Για να πώ το λιγότερο. Είναι κάτι στο οποίο έπρεπε να δουλεύω καθημερινά για να γίνω καλός και κάτι στο οποίο εξακολουθώ να δουλεύω. Θα έλεγα ότι ο καθαρισμός και η οργάνωση δεν μου έρχονται φυσικά και είναι πράγματα που πιθανότατα θα εργαστώ για να βελτιώσω όλη μου τη ζωή.

Πώς «τα κάνετε όλα»;

Γελάω κάθε φορά που λαμβάνω ερωτήσεις από αναγνώστες που με ρωτούν πώς «τα κάνω όλα». Ρωτάνε πώς βρίσκω χρόνο για την οικογένεια, την εκπαίδευση στο σπίτι, τα DIY έργα και το blogging. Επειδή δεν μου έρχεται φυσικά, έπρεπε να αναπτύξω συστήματα που με βοηθούν να τα διαχειρίζομαι όλα χωρίς να αγχώνομαι.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορώ να τα μοιραστώ μαζί σας και ελπίζω ότι θα βοηθήσουν τη ζωή σας να γίνει λίγο πιο οργανωμένη. Ακόμα κι αν δεν σου έρχεται φυσικά. 🙂

Μην αφήνετε το τέλειο να είναι ο εχθρός του καλού

Όπως είπα, δεν είμαι Μαρί Κόντο Φυσικά! Ο σύζυγός μου θα ήταν ο πρώτος που θα βεβαιώσει ότι έχω ακόμα χώρο πολλά απο! βελτίωση σε αυτόν τον τομέα. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν παιχνίδια στο πάτωμά μου και πιάτα στο νεροχύτη μου, αλλά τα παιδιά μου παίζουν χαρούμενα και το δείπνο είναι στο φούρνο.

Κατά τη διάρκεια μιας μέσης εβδομάδας, πλένω 5-8 φορτία ρούχων, μαγειρεύω τρία γεύματα από το μηδέν κάθε μέρα, προσπαθώ να κρατήσω το σπίτι καθαρό, εκπαιδεύω τα παιδιά στο σπίτι και προσπαθώ να συμβαδίζω με το γράψιμο. (Και προσπαθήστε να πάτε για ύπνο πριν τις 10 μ.μ.… ναι σωστά)

Ανακάλυψα ότι πρέπει να επικεντρωθώ στην οργάνωση και τη ρουτίνα του σπιτιού για να συμβαδίσω με όλα αυτά και ότι πρέπει επίσης να δεχτώ λιγότερη από την τελειότητα (*ahem* το σπίτι μου αυτή τη στιγμή) σε διαφορετικούς τομείς, ενώ εστιάζω στα πιο σημαντικά αυτές.

Τι ξεκίνησε το σύστημα οργάνωσης του σπιτιού μου

Όταν είχα μόνο ένα παιδί, κατάφερα να διατηρήσω καθαρό το διαμέρισμά μας με ένα υπνοδωμάτιο, να μαγειρέψω ένα ζεστό δείπνο πριν ο σύζυγός μου επιστρέψει στο σπίτι και ακόμη και κατάφερα να βουρτσίζω τα μαλλιά μου και να κάνω μακιγιάζ τις περισσότερες μέρες.

Κάποτε το ένα παιδί έγινε δύο, μετά τρία, μετά τέσσερα, (και τώρα έξι!) φαινόταν ότι υπήρχε τέτοιος όγκος δουλειάς που δεν μπορούσα να βρω χρόνο να τα κάνω όλα.

Ένιωθα σαν να ήμουν σε διαρκή διανοητική υπερένταση με την ιδέα για όλα όσα έπρεπε να γίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ένας φίλος μου πρότεινε να διαβάσω ένα βιβλίο που την είχε βοηθήσει, Κανόνας ζωής της μητέρας, και κυριολεκτικά άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο έτρεχα το νοικοκυριό μας και μείωσε το άγχος μου σχεδόν αμέσως. (Σημείωση: Είναι γραμμένο από καθολική σκοπιά αλλά είναι καθολικά χρήσιμο σε όλες τις μαμάδες!)

Ο Κανόνας της Ζωής μου

Η βασική ιδέα είναι ότι έχετε μια ρουτίνα και ένα σχέδιο για το πότε πρέπει να ολοκληρωθεί κάθε εργασία και να συστηματοποιηθεί για να γίνει όλη. Αυτό ανακουφίζει από τη διανοητική ενέργεια της ανησυχίας για το πότε θα σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα το πάτωμα ή θα αλλάζετε το φίλτρο αέρα ή το πρόγραμμα γευμάτων για την εβδομάδα.

Επίσης, αντί να προγραμματίζει όλους στην οικογένεια να κάνουν πάντα τις ίδιες δραστηριότητες (που έκανα εγώ), αυτό το νέο σχέδιο είχε προγραμματισμένες δραστηριότητες για κάθε παιδί (σχολείο, παιχνίδι, δουλειές, κ.λπ.), ώστε τα παιδιά να μπορούν να συνηθίσουν να κάνουν αυτά τα πράγματα και θα γνωρίζουν πότε πρέπει να ολοκληρώσουν κάθε στοιχείο. Εξάλειψε τη δικαιολογία «βαριέμαι» γιατί ήξεραν πότε θα έπαιζα μαζί τους, πότε θα γινόταν το σχολείο, πότε ήταν υπεύθυνοι για το μάζεμα και το καθάρισμα κ.λπ.

Λίστα ελέγχου οργάνωσης του σπιτιού μου (Στο τηλέφωνό μου)

Το αγαπάτε ή το μισείτε, η τεχνολογία είναι εδώ για να μείνει. Χάρη στην εργασία μου στο διαδίκτυο, είμαι πάντα δεμένος στο τηλέφωνό μου, έτσι πριν από μερικά χρόνια, προσάρμοσα το σύστημα οργάνωσης του σπιτιού μου για χρήση στο iPhone μου. Προηγουμένως, ζούσε σε ένα συνδετικό υλικό με τρεις δακτυλίους και ήταν χάρτινο. Η έκδοση του τηλεφώνου είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον και πάντα μαζί μου και έχει λειτουργήσει τέλεια.

Να τι έκανα:

Βήμα 1: Δημιουργήστε ένα ημερήσιο περίγραμμα

Για να ξεκινήσω, δημιούργησα ένα πρόχειρο καθημερινό περίγραμμα της ημέρας μας. Με αυτόν τον τρόπο, ήξερα ανά πάσα στιγμή σε τι να εστιάσω. Δεδομένου ότι οι ευθύνες μου αλλάζουν τόσο πολύ καθημερινά, περιέγραψα τις δραστηριότητες που έπρεπε να κάνω κάθε μέρα και προγραμμάτισα χρόνο για τα πράγματα που θα προέκυπταν καθημερινά (διαδικτυακές παραγγελίες, επισκέψεις κτηνιάτρου, ημερομηνίες παιχνιδιού κ.λπ.).

Βήμα 2: Αναθέστε τις Τακτικές Δραστηριότητες

Στη συνέχεια, ανέθεσα σημαντικές δουλειές και δραστηριότητες σε κάθε μέρα της εβδομάδας. Με αυτόν τον τρόπο, το πλύσιμο των ρούχων γινόταν δύο μέρες την εβδομάδα, το καθάρισμα του μπάνιου μια μέρα την εβδομάδα, το σφουγγάρισμα του σπιτιού μια μέρα την εβδομάδα κ.λπ. ήξερε ότι θα καθαριζόταν σύντομα.

Προγραμμάτισα ώρες για τον προγραμματισμό γευμάτων, την ενημέρωση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το διάβασμα στα παιδιά και ακόμη και τη χαλάρωση (ναι, προγραμματίζω χρόνο για να χαλαρώσω. Μπορεί να είμαι λίγο Τύπος Α!)

Όλα τα παιδιά έχουν επίσης τακτικά προγράμματα, ώστε να ξέρουν πότε να κάνουν δουλειές, να κάνουν το σχολείο κ.λπ. Αυτό βοηθάει πολύ στην οργάνωση του σπιτιού και μειώνει το άγχος!

Βήμα 3: Δημιουργήστε λίστες ελέγχου δωμάτιο ανά δωμάτιο

Στη συνέχεια, δημιούργησα μια λίστα ελέγχου οργάνωσης με όλα τα πράγματα που είναι απαραίτητα για τον σχολαστικό καθαρισμό κάθε δωματίου και την τοποθέτηση τους σε χαρτί (σκούπισμα, ξεσκόνισμα, συλλογή πραγμάτων, δίπλωμα κ.λπ.). Με αυτόν τον τρόπο, όταν λέω σε ένα από τα παιδιά να καθαρίσει ένα δωμάτιο, μπορούν να αναφέρουν όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνουν και όχι απλώς να σηκώνουν το πάτωμα και να το λένε ότι έχει τελειώσει. (Ζωγράφισα εικόνες για κάθε αντικείμενο για τα μικρά παιδιά.)

Βήμα 4: Δημιουργήστε λίστες ελέγχου για κάθε μέλος της οικογένειας

Ως μαμά, μπορούμε εύκολα να πέσουμε στην παγίδα να προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Μερικές φορές είναι απλώς πιο εύκολο να το κάνεις παρά να βοηθήσεις ένα παιδί να μάθει πώς. Όμως δεν ζούμε μόνοι μας και δεν είμαστε οι μόνοι που δημιουργούμε ακαταστασία! Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά είναι πιο ευτυχισμένα και πιο υπεύθυνα όταν συνεισφέρουν στην οικογένεια με κάποιο τρόπο. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, βάλτε τα παιδιά να εμπλακούν σε δουλειές!

Έκανα μια λίστα με όλες τις δουλειές που θα μπορούσε να κάνει κάποιος εκτός από εμένα. Εξακολουθώ να μαγειρεύω (τις περισσότερες φορές) και να κάνω μερικά από τα πιο σκληρά καθαρίσματα, αλλά τα παιδιά μπορούν να κάνουν πολλά. Στη συνέχεια, ταξινόμησα τις μικροδουλειές κατά δυσκολία και τις ανέθεσα με βάση το επίπεδο ηλικίας και την ικανότητα να τις κάνω. Κάθε ένα από τα παιδιά έχει πλέον τη δική του λίστα ελέγχου για την καθημερινή του ρουτίνα. Αυτό αφαιρεί το άγχος και από αυτούς και ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν πριν μπορέσουν να πάνε να παίξουν κάθε μέρα.

Πώς μοιάζει η καθημερινή μας ρουτίνα

Υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες στην πρωινή μου ανάρτηση ρουτίνας, αλλά εδώ είναι μερικά από τα βασικά:

Κάνουμε σχολείο τα πρωινά μετά το πρωινό και δουλεύω σε πράγματα που σχετίζονται με το blog κατά τη διάρκεια του ύπνου/ηρεμίας τους. Μετά το δείπνο ως οικογένεια, καθαρίζουμε, κάνουμε μπάνιο τα παιδιά, διαβάζουμε βιβλία, κάνουμε προσευχές και τα παιδιά είναι στο κρεβάτι στις 8 (συνήθως).

Αφού κοιμηθούν τα παιδιά, τελειώνω τη δουλειά και περνάω χρόνο με τον άντρα μου (συχνά στη σάουνα μας).

Απέχω πολύ από το να τα διαχειρίζομαι όλα τέλεια, αλλά έχω διαπιστώσει ότι αυτό το σύστημα τουλάχιστον με βοηθά να συμβαδίζω με αυτό χωρίς να αγχώνομαι συνέχεια.

Το „Ποδόσφαιρο“ μου

Για να διατηρήσω οργανωμένο όλο το πρόγραμμα, τον προγραμματισμό, τα προγράμματα γευμάτων, τις λίστες υποχρεώσεων κ.λπ., χρησιμοποιώ μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων στο τηλέφωνό μου ως «ποδόσφαιρο». Ακριβώς όπως ο Πρόεδρος υποτίθεται ότι έχει μια υπόθεση με όλες τις κορυφαίες πληροφορίες ασφαλείας (το ποδόσφαιρο) μαζί του ανά πάσα στιγμή, αυτή η εφαρμογή έχει όλες τις σημαντικές πληροφορίες μου και είναι βασικά η εγκυκλοπαίδειά μου για τη διαχείριση του σπιτιού.

Σε αυτό έχω:

  • Καθημερινή ρουτίνα: Η καθημερινή μου περιγραφή των δύσκολων στιγμών που έχω προγραμματίσει να συμβούν όλα εκείνη την ημέρα.
  • Το πιο σημαντικό: Οι «πιο σημαντικές εργασίες» από τα τρία κορυφαία μου πράγματα που πρέπει να γίνουν εκείνη την ημέρα. Αυτό περιλαμβάνει τι μαγειρεύω για δείπνο, ποια είναι η προπόνησή μου, πόσο νερό είχα να πιω κ.λπ. Αυτό αλλάζει καθημερινά.
  • Εβδομαδιαία ρουτίνα: Οι δουλειές που κάνω κάθε μέρα και πότε γίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πλυντήριο ρούχων, σφουγγάρισμα, βαθύς καθαρισμός, καθαρισμός παραθύρων κ.λπ.
  • Μηνιαίες θέσεις εργασίας: Αυτή η λίστα έχει εργασίες που συμβαίνουν κάθε μήνα επανειλημμένα. Περιλαμβάνει επίσης εργασίες που συμβαίνουν μόνο κατά τη διάρκεια ενός συγκεκριμένου μήνα. (Πράγματα όπως η αλλαγή της ντουλάπας των παιδιών, ο σχεδιασμός και η φύτευση του κήπου, η υπαίθρια εργασία κ.λπ.)
  • Πρόγραμμα Γευμάτων: Αλλάζει εβδομαδιαία, αλλά έχει προγραμματιστεί εκ των προτέρων, ώστε να μπορώ να ψωνίσω για όλη την εβδομάδα ταυτόχρονα και να προετοιμάσω ορισμένα είδη. Το διαχειρίζομαι μέσω Real Plans στο τηλέφωνό μου.
  • Λίστες ελέγχου καθαρισμού δωματίου: Μια λεπτομερής λίστα για το πώς να καθαρίσετε κάθε δωμάτιο στο σπίτι.
  • Φύλλο Καθημερινών Εργασιών: Για κάθε άτομο στο σπίτι, ώστε όταν λέει «Πρωινές δουλειές» στο καθημερινό μου περίγραμμα, ο καθένας να ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Θέλετε το σύστημα οργάνωσης του σπιτιού μου;

Συνιστώ ανεπιφύλακτα το βιβλίο Κανόνας ζωής της μητέρας για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε το δικό σας σύστημα. Σε καθοδηγεί στον προγραμματισμό και την οργάνωση πολύ καλύτερα από μένα. Αν θα ήταν χρήσιμο για εσάς, επισυνάψα τη λίστα ελέγχου του οργανισμού μου με δυνατότητα εκτύπωσης που χρησιμοποιώ για οργάνωση. Περιλαμβάνονται: Φύλλο Ημερήσιου Περιγράμματος, Φύλλο Ημερήσιων Εργασιών, Φύλλο Εβδομαδιαίας Ρουτίνας, Φύλλο Μηνιαίας Ρουτίνας, Φύλλο Προγράμματος Γευμάτων και Φύλλο Καθαρισμού δωματίου, μαζί με το ημερήσιο Φύλλο «Λίστα υποχρεώσεων».

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε τα Εκτυπώσιμα Οργάνωση/Σχεδιασμός

My Smart Phone System:

Στο τηλέφωνό μου, έχω το ίδιο περίγραμμα με τα εκτυπώσιμα παραπάνω, αλλά σε ψηφιακή μορφή. Έχω μια σημείωση για το καθημερινό περίγραμμα, μια άλλη για τις μικροδουλειές για μένα και κάθε παιδί, και μια εβδομαδιαία ρουτίνα για τα μεγάλα έργα. Χρησιμοποιώ τα Real Plans (και την εφαρμογή τους για κινητά) για να προγραμματίσω τα γεύματά μας για την εβδομάδα στο τηλέφωνό μου. Εκτύπωσα τις λίστες ελέγχου για κάθε δωμάτιο, ώστε τα παιδιά να μπορούν να τις αναφέρουν χωρίς το τηλέφωνό μου. Μια άλλη νότα ονομάζεται «Εκκρεμότητες» και φιλοξενεί την ατελείωτη και συνεχώς αυξανόμενη λίστα μου.

Μία από τις καλύτερες εφαρμογές που έχω βρει για τη διαχείριση αυτού του συστήματος είναι το Evernote. Υπάρχει τόσο μια εφαρμογή για υπολογιστές όσο και μια έκδοση εφαρμογής για κινητά και συγχρονίζονται μεταξύ τους, επομένως οι λίστες μου είναι πάντα ενημερωμένες και προσβάσιμες ανεξάρτητα από το πού βρίσκομαι ή τι κάνω.

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή για την οποία βρήκα πρόσφατα και πήρα συνέντευξη από έναν ειδικό ονομάζεται Notion.

Εάν αυτά είναι χρήσιμα για εσάς, κοινοποιήστε τα μέσω Facebook, Twitter ή Pinterest ώστε να τα χρησιμοποιήσουν και άλλοι!

Πώς τα κάνεις όλα; Ποιες είναι οι καλύτερες συμβουλές και κόλπα για τον προγραμματισμό και την οργάνωση του σπιτιού σας; Παρακαλώ κοινοποιήστε, χρειάζομαι όλη τη βοήθεια που μπορώ να πάρω!

Μια λίστα ελέγχου διαχείρισης και οργάνωσης σπιτιού είναι ένα εργαλείο για να παρακολουθείτε το μαγείρεμα, το καθάρισμα, την εκπαίδευση στο σπίτι, τα ραντεβού και τις συνταγές.

Schreibe einen Kommentar