Συνταγή Caramelized Tofu – 101 Cookbooks

23
Συνταγή Caramelized Tofu – 101 Cookbooks

Πριν από δέκα χρόνια, αφού επέστρεψα στο σπίτι από ένα ταξίδι το Σαββατοκύριακο στο Big Sur, κατέληξα να ρίχνω μαζί μια από τις αγαπημένες μου συνταγές tofu ποτέ – καραμελωμένες λωρίδες tofu που σερβίρονται πάνω από σοταρισμένα ψιλοκομμένα λαχανάκια Βρυξελλών. Τα φρυγανισμένα πεκάν μπαίνουν επίσης στο τηγάνι και ζαχαρώνονται τόσο ελαφρά καθώς μαγειρεύονται μαζί με το τόφου και τα φύτρα. Σκέφτηκα να δημοσιεύσω μια ελαφρώς ενημερωμένη έκδοση σήμερα. Απολαμβάνω!

Αγαπημένο καραμελωμένο τόφου

Να πώς συνήλθε: μια γρήγορη έρευνα στην κουζίνα μου αποκάλυψε τόφου και ένα σωρό λαχανάκια Βρυξελλών. Υπήρχε επίσης ένα ζωηρό μπουκέτο κόλιαντρο κρυμμένο στην πόρτα του ψυγείου και παρακαλούσε να χρησιμοποιηθεί. Σάναρα τα ντουλάπια και τράβηξα κάτω μια μικρή σακούλα με (ήδη φρυγανισμένα!) πεκάν και τα υπολείμματα μιας κάποτε γεμάτη σακούλα με την αγαπημένη μου ζάχαρη. Σκόρδο? Ελεγχος. Εάν δεν σας αρέσει ο κόλιανδρος, αλλάξτε με μια μεγάλη γροθιά από βλαστούς μπιζελιού.

Μόλις λίγα λεπτά δουλειάς με μαχαίρι και μια γρήγορη δουλειά με ζεστό τηγάνι με χώρισαν από το δείπνο μου. Έψησα πρώτα το τόφου και μετά τελείωσα με τα λαχανάκια Βρυξελλών. Λειτούργησε καλά ότι μόνο ένα τηγάνι λερώθηκε στη διαδικασία.

Αγαπημένο καραμελωμένο τόφου

Παραλλαγές

Μερικές παραλλαγές έρχονται στο μυαλό – ρίξτε λίγο καρύδι, μαστιχωτό καστανό ρύζι. Θα έχετε ένα όμορφα ισορροπημένο πιάτο – λαχανικά, πρωτεΐνες και μερικούς σύνθετους υδατάνθρακες από το ρύζι. Για όσους από εσάς απέτυχα να γίνω θαυμαστές με αυτή τη συνταγή με λαχανάκια Βρυξελλών, το σπανάκι θα ήταν μια ωραία εναλλακτική λύση. Με τα πεκάν και τη γλύκα με κρούστα, μερικές πρέζες σκόνη κάρυ (ή σκόνη πέντε μπαχαρικών) θα ήταν νόστιμα. Υπάρχουν τώρα πολλές υπέροχες ιδέες στα σχόλια (κάτω παρακάτω).

101 Συνδρομή Βιβλίων Μαγειρικής

Η συνδρομή Premium Χωρίς διαφημίσεις περιλαμβάνει:
-Περιεχόμενο χωρίς διαφημίσεις
-Συνταγές φιλικές προς την εκτύπωση
Μπαχαρικό / Βότανο / Λουλούδι / Ξύσμα Συλλογή συνταγών pdf
Weeknight Express Συλλογή συνταγών pdf
– Μπόνους έκπληξη όλο το χρόνο

Schreibe einen Kommentar