Πώς να ξεκινήσετε μια επιχείρηση τροφίμων στην Καμπότζη – Οδηγός 2022

2
Πώς να ξεκινήσετε μια επιχείρηση τροφίμων στην Καμπότζη – Οδηγός 2022

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για τη ζωή και την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Καμπότζη είναι η ευκολία δημιουργίας εταιρείας και λήψης βίζας. Με αυτό το μυαλό, πώς όμως θα πήγαινε κανείς να ξεκινήσει μια επιχείρηση τροφίμων στην Καμπότζη το 2022;

Πώς παίρνετε βίζα για την Καμπότζη;

Δεν θα υπεισέλθουμε σε μεγάλες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό, καθώς έχει καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό, ΑΛΛΑ εν συντομία χρειάζεστε αυτό που ονομάζεται E-Visa, που είναι σαν μια βίζα εργασίας. Με αυτό μπορείτε όχι μόνο να εργαστείτε νόμιμα, αλλά και να δημιουργήσετε μια εταιρεία ή τον εαυτό σας ως ατομικός έμπορος – μια από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές για όσους δημιουργούν μια επιχείρηση τροφίμων στην Καμπότζη.

Για να διαβάσετε σχετικά με τον τρόπο λήψης βίζας Καμπότζης κάντε κλικ εδώ.

Η Καμπότζη είναι ειλικρινά μια από τις πιο εύκολες χώρες για επιχειρηματική δραστηριότητα ως ξένος, ιδιαίτερα για όσους θέλουν να κάνουν F&B.

Τι είδους εταιρεία πρέπει να δημιουργήσετε για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση τροφίμων στην Καμπότζη;

Δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτό, καθώς εμβαθύνει σε μεγάλο βαθμό στο είδος της εταιρείας τροφίμων στην Καμπότζη που θέλετε να δημιουργήσετε. Ουσιαστικά έχετε τρεις επιλογές εδώ, να κάνετε αυτοαπασχόληση και να ζήσετε κάτω από τα ραντάρ, να πάτε σε ατομική επιχείρηση/συνεταιρισμό ή να δημιουργήσετε μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης.

Με αυτές τις επιλογές, οτιδήποτε λιγότερο από μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης σας αφήνει δυνητικά υπεύθυνους σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε καλά, και στην Καμπότζη αυτό είναι πάντα μια πιθανότητα.

Τι είδους επιχείρηση τροφίμων μπορείτε να δημιουργήσετε στην Καμπότζη;

Αυτή είναι γενικά μια πολύ ανοιχτή ερώτηση, με την απάντηση να είναι σχεδόν „σχεδόν οτιδήποτε“. Αυτό σημαίνει ότι, ενώ η επιχειρηματική σας βίζα σας επιτρέπει να κάνετε σχεδόν τα πάντα, ορισμένα πράγματα όπως το να είστε οδηγός tuk-tuk ή να λειτουργείτε ένα φτηνό πάγκο με φαγητό στο δρόμο δεν επιτρέπονται ως επί το πλείστον ή στην καλύτερη περίπτωση δεν επιτρέπονται.

Για να διαβάσετε για το καλύτερο Street Food στην Πνομ Πενχ κάντε κλικ εδώ.

Αν και είστε πολύ ελεύθεροι να ανοίξετε ένα franchise – αν και όχι τα McDonalds ή το εστιατόριό σας με θέμα οτιδήποτε σας γαργαλάει. Όσον αφορά το Franchise, υπάρχουν πολλά μεγάλα όπλα εδώ, όπως το KFC και το Burger King, αλλά και πολλά που δεν έχουν φτάσει ακόμη σε αυτές τις ακτές, οπότε θεωρητικά υπάρχουν πολλές δυνατότητες.

Για να διαβάσετε γιατί δεν υπάρχουν McDonalds στην Καμπότζη κάντε κλικ εδώ.

Πώς είναι να διευθύνεις μια επιχείρηση τροφίμων στην Καμπότζη;

Πραγματικά δεν υπάρχει ένα μέγεθος που να ταιριάζει σε όλα σε αυτήν την ερώτηση, με έναν παράγοντα αγάπης εδώ να είναι το μέγεθος. Τεχνικά οι φόροι καταβάλλονται μηνιαίως στην Καμπότζη, η οποία αφορά τόσο την εταιρεία όσο και τους εργαζόμενους. Στην πραγματικότητα όμως, αν είστε απλώς μια υπόθεση μικρού ιχθύος, θα υπάρχετε σε μεγάλο βαθμό κάτω από το ραντάρ.

Και όσο για πράγματα όπως άδεια ποτών ή φαγητού, αυτά είναι επίσης ελαφρώς γκρίζες ζώνες, αν και θεωρητικά θα πρέπει τουλάχιστον να έχετε μια σωστή επαγγελματική άδεια στο όνομά σας που να αναφέρει εάν είστε μπαρ/εστιατόριο ή οτιδήποτε άλλο.

Μπορώ να αγοράσω μια έτοιμη επιχείρηση στην Καμπότζη;

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το πόσο φιλική προς τις επιχειρήσεις είναι η χώρα, είναι ότι σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις βρίσκονται συνεχώς σε ροή, άρα προς πώληση και πώληση. Υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες στο Facebook που καλύπτουν αυτόν τον τομέα, αλλά λιγότερο από την πλευρά του ιστότοπου.

Ένα μέρος για να κοιτάξετε όμως είναι η ενότητα αγγελιών του Aquarii, Ενώ ο οποίος είχε πρόσφατα ένα επιχείρηση hot-pot προς πώληση για παράδειγμα. Και παρόλο που δεν είναι ακριβώς γεμάτο στα δοκάρια, προσφέρετε επίσης και άλλες σχετικές πληροφορίες για τις επιχειρήσεις στο Βασίλειο.

Και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ξεκινάτε μια επιχείρηση τροφίμων στην Καμπότζη το 2022, όχι τόσο σκληρή, αλλά μια αξιοπρεπή δουλειά.

Schreibe einen Kommentar