Ο απόλυτος σταθμός τέχνης για όλη την οικογένεια

6
Ο απόλυτος σταθμός τέχνης για όλη την οικογένεια

Το να κάνεις ένα έργο τέχνης είναι ο χειρότερος εφιάλτης σου; Οι προμήθειες πεταμένες σε όλο το σπίτι δυσκολεύουν ακόμη και να συγκεντρώσουν τις σωστές προμήθειες; Ονειρεύεστε μια αυτοτελή λύση;

Η ύπαρξη μερικών δημιουργικών προμηθειών τέχνης ανά πάσα στιγμή μπορεί να κρατήσει αυτό το νήπιο απασχολημένο, να επιτρέψει στον εκκολαπτόμενο καλλιτέχνη να ευδοκιμήσει ή στον προχωρημένο καλλιτέχνη να τελειοποιήσει την τέχνη του. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για το σύστημα σταθμών τέχνης που λειτουργεί για την οικογένειά μας (και προσθέστε τις δικές σας προτάσεις στα σχόλια παρακάτω!).

Πώς να οργανώσετε έναν οικογενειακό σταθμό τέχνης

Έχω δοκιμάσει ένα εκατομμύριο και ένα συστήματα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά αυτό είναι αυτό που αψηφά την ικανότητα των παιδιών μου να σκορπίζουν προμήθειες τέχνης σε όλο το σπίτι σε ένα διαμέρισμα ενός λεπτού! Κρατάμε αυτόν τον καλλιτεχνικό σταθμό κοντά για δημιουργικά έργα στο τραπέζι της κουζίνας ή όταν κάνουμε κάτι καλλιτεχνικό στην ημέρα του σχολείου μας στο σπίτι.

Η οικογενειακή οργάνωση είναι πάντα ένα έργο σε εξέλιξη, αλλά αυτό το σύστημα λειτουργεί και για το ευρύ φάσμα των ηλικιών μας. Δοκιμάστε το και πείτε μου τη γνώμη σας! Τι λειτούργησε; Τι θα άλλαζες;

Βήμα 1: Αποκτήστε ένα τροχαίο καρότσι 10 συρταριών

Αυτή είναι η μεγαλύτερη δαπάνη για αυτό το έργο, αλλά και η πιο σημαντική. Χρειάζεστε ένα καροτσάκι 10 συρταριών καλής ποιότητας. Μην τσιγκουνευτείτε σε αυτό! Αυτό το καροτσάκι θα περιστρέφεται και θα χρησιμοποιείται συχνά, οπότε θέλουμε κάτι που θα αντέξει.

Εξακολουθώ να χρησιμοποιώ το καλάθι αναμνήσεων που αγοράσαμε στα καταστήματα Michael’s Craft πριν από χρόνια (αγορασμένο με κουπόνι φυσικά) και εξακολουθεί να κρατά υπέροχα! Μπορείτε να παραγγείλετε μια παρόμοια έκδοση στο Amazon εδώ.

Βήμα 2: Επιλέξτε Containers

Το καλάθι είναι το τέλειο σύστημα αρχειοθέτησης για προμήθειες τέχνης, αλλά χρειαζόμαστε μερικά άλλα εργαλεία για να τα συγκεντρώσουμε όλα. Επειδή ήθελα αυτό το καροτσάκι τέχνης να είναι ένας πολύχρωμος και φιλόξενος χώρος, χρησιμοποίησα διαφανή χωρισμένα δοχεία για να προσθέσω άλλο ένα στρώμα οργάνωσης στο καλάθι. Για να προσθέσετε τη χρωματική μας λειτουργία και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον μικρό χώρο που χρησιμοποιούμε, θα χρειαστείτε δύο από αυτά αυτά τα χωρισμένα δοχεία.

Σε αυτά τα δοχεία μπορώ να χωρέσω 100 συν μαρκαδόρους/χρωματιστά μολύβια/μπογιές ή στυλό gel. Χάρη στα διαχωριστικά μπορείτε ακόμη και να τα ταξινομήσετε με βάση το ουράνιο τόξο, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό οπτικά. Έχουν επίσης χερούλια — ιδανικά για μικρά χεράκια.

Τα άλλα δοχεία που προτείνω είναι αυτούς τους μικρούς κάδους. Είναι αξιολάτρευτα το ξέρω, αλλά εξυπηρετούν και έναν εξαιρετικό σκοπό! Θα θέλετε ένα σετ για να χωρίσει το συρτάρι πολυμέσων σας, επιτρέποντας σε κάθε αντικείμενο να βρίσκεται σε ένα ακριβές σημείο μέσα στο συρτάρι.

Εάν έχει ένα καθορισμένο σπίτι, οι πιθανότητες να το ξαναβάλουν τα παιδιά εκεί που πηγαίνει αυξάνονται σημαντικά!

Υπόδειξη: Βεβαιωθείτε ότι έχετε το καλάθι σας πριν τα παραγγείλετε για να ελέγξετε τη σωστή εφαρμογή.

Βήμα 3: Συγκεντρώστε προμήθειες τέχνης

Ώρα να μαζέψουμε είδη τέχνης! Οι πιθανότητες είναι ότι έχετε ήδη τόνους γύρω από το σπίτι! Μαζέψαμε τα παιδιά και τα βάλαμε να κυνηγήσουν για κάθε προμήθεια τέχνης στο σπίτι. Θέλουμε όλους τους μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, χρωματιστά μολύβια, νερομπογιές, πομ πον, καθαριστικά σωλήνων, μπαστούνια, γόμες, χάρακες…. τα παντα.

Χρησιμοποιήσαμε το τραπέζι της τραπεζαρίας ως σταθμό διαλογής και τα χωρίσαμε σε σωρούς και υποσωρούς σύμφωνα με αυτήν τη λίστα:

 • Σκεύη γραφής- υποδιαιρούνται σε μαρκαδόρους, κραγιόνια, χρωματιστά μολύβια, στυλό τζελ, στυλό/μολύβι και άλλα
 • Εργαλεία- υποδιαιρούνται σε εργαλεία κοπής, κόλλες, στένσιλ και άλλα
 • Χαρτί- υποδιαιρείται ανά τύπο χαρτιού
 • Βιβλία/Κιτ-υποδιαιρούνται ανά βιβλία ζωγραφικής, βιβλία ζωγραφικής, αυτόνομα κιτ και άλλα
 • All Things Sticky- υποδιαιρείται σε αυτοκόλλητα, διακοσμητικές ταινίες, κοσμήματα, googly eyes, σχήματα αφρού και άλλα
 • Προμήθειες χρωμάτων- υποδιαιρούνται σε ακρυλικό, ακουαρέλες, πινέλα
 • Όλα τα άλλα- υποδιαιρούνται ανά στοιχείο

Σημαντικό βήμα: Περάστε και πετάξτε τυχόν άχρηστα αντικείμενα. Μαρκαδόροι χωρίς καπάκια, μικροσκοπικά κομμάτια κραγιόν ή χρωματιστά μολύβια, σκισμένα αυτοκόλλητα, βιβλία ζωγραφικής που δεν έχουν απομείνει χρησιμοποιήσιμες σελίδες κ.λπ.

Τώρα χτίζουμε το δημιουργικό μας σταθμό χαράς!

Βήμα 4: Δημιουργήστε το σύστημά σας

Στόχος μας είναι κάθε αντικείμενο να έχει ένα δικό του σπίτι, διευκολύνοντας τα παιδιά να το χρησιμοποιούν, να το απολαμβάνουν και στη συνέχεια να το αφήνουν. Μπορώ να πάρω μια αλλούγια!

Προετοιμασία εργαλείων γραφής

Ξεκινήστε τοποθετώντας όλα τα εργαλεία γραφής στα δύο χωρισμένα δοχεία. Με βάση τον αριθμό κάθε υποκατηγορίας που έχετε, έχετε μερικούς διαφορετικούς τρόπους για να το προσεγγίσετε.

 • Εάν έχετε μεγάλο αριθμό μαρκαδόρων, τοποθετήστε τους όλους σε ένα χωρισμένο δοχείο ταξινομώντας τους ανά χρώμα.
 • Εάν έχετε μόνο μια χούφτα από κάθε υποκατηγορία, μπορείτε να κάνετε μία υποκατηγορία ανά ενότητα.
 • Ή μπορείτε να ταξινομήσετε αυστηρά ανά χρώμα.

Υπόδειξη: Για τα μικρότερα παιδιά ξεκινούν με ταξινόμηση χρωμάτων, ώστε να μην χρειάζεται να αναρωτιούνται σε ποια ενότητα ανήκει κάτι. Οι υποκατηγορίες έχουν νόημα για εμάς, αλλά τα μικρότερα παιδιά δεν καταλαβαίνουν πάντα τη διαφορά μεταξύ ενός στυλό τζελ και ενός στυλό γραφής!

Τώρα τοποθετήστε αυτούς τους όμορφους χρωματικούς κάδους πάνω από το τροχαίο καρότσι.

Γεμίστε τα συρτάρια

Στη συνέχεια, θα αρχίσουμε να τοποθετούμε τις υπόλοιπες προμήθειες μας στα συρτάρια.

Υπόδειξη: Εάν έχετε περισσότερες προμήθειες τότε θα χωρέσουν σε αυτά τα συρτάρια, προτείνω να καθαρίσετε ή να δημιουργήσετε έναν κάδο αποθέματος πίσω. Ο κάδος πλάτης είναι απλώς ένα πλαστικό ή υφασμάτινο κιβώτιο/κάδο αποθήκευσης που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση τυχόν πρόσθετων προμηθειών τέχνης σε ένα πιο ασυνήθιστο μέρος. Μία φορά κάθε λίγους μήνες, μπορείτε να ελέγχετε τον σταθμό τέχνης σας και να ξαναγεμίζετε από αυτόν τον κάδο αποθεμάτων. Έχοντας αποθηκευτικό χώρο αποθήκευσης σάς επιτρέπει να επωφεληθείτε από τις εξαιρετικές προσφορές που βρίσκετε κατά τη διάρκεια του έτους χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζετε τις άμεσες ανάγκες σας. Βοηθά επίσης τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν το παλιό πριν δουν το νέο.

Σημειώστε τα συρτάρια ως εξής:

 • Εργαλεία
 • Χαρτί
 • Ιδέες
 • Κολλώδης
 • Ανάμεικτα μέσα
 • Χρώμα
 • Αριστουργήματα
 • Ρωτήστε πρώτα

Συρτάρι 1: Εργαλεία– Αυτό περιλαμβάνει όλα τα αντικείμενα όπως ψαλίδι, τρυπάνι/χάρτινο τρυπάνι, στένσιλ, μεγάλες γόμες, χάρακες και κόλλα

Συρτάρι 2: Χαρτί– Εδώ θα αποθηκεύσετε το χαρτί τέχνης για να το χρησιμοποιήσουν τα παιδιά. Μπορείτε να έχετε μια ποικιλία, ή προτείνω να κολλήσετε με ένα χύμα χαρτί πολυμέσων που λειτουργεί παντού, ή για εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες το χαρτόνι λειτουργεί εξαιρετικά, είναι φθηνό και είναι εύκολο να βρεθεί.

Συρτάρι 3: Ιδέες-Αυτό το συρτάρι είναι μια σπίθα φαντασίας. Θα πρέπει να υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από καθοδηγούμενες δραστηριότητες σε αυτήν την κλήρωση, στις οποίες τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν και να εξερευνήσουν. Σκεφτείτε πράγματα όπως το Finish this Picture, Wreck this Journal, τα μαθήματα σχεδίασης βήμα προς βήμα, το χρώμα με τον αριθμό, απλώς προσθέστε σελίδες ζωγραφικής με νερό κ.λπ. Έχετε 3-5 επιλογές για κάθε τύπο δραστηριότητας και αποθηκεύστε τις υπόλοιπες στο πίσω μέρος αποθήκη. Πάρα πολλές επιλογές μπορεί να είναι συντριπτικές και θέλουμε να το διατηρήσουμε φρέσκο ​​και νέο ενημερώνοντας/εναλλάσσοντας αντικείμενα σε αυτό το συρτάρι κάθε 6-8 εβδομάδες.

Συρτάρι 4: Ταινίες/Αυτοκόλλητα/Αυτοκόλλητα είδη– Αυτό είναι αρκετά αυτονόητο, θα χωρέσει ταινίες washi, αυτοκόλλητα, τα κολλώδη σχήματα αφρού πίσω, γούγκλα μάτια και οτιδήποτε ήδη κολλητικό μπορεί να προστεθεί στην τέχνη τους. Χρησιμοποιήστε αυτούς τους βρεφικούς κάδους σε αυτό το συρτάρι για να διασφαλίσετε ότι δεν θα γίνει μπερδεμένο.

Συρτάρι 5: Προμήθειες μικτών μέσων– Ταξινομήστε όλες αυτές τις προμήθειες χειροτεχνίας με πιθανότητες και άκρες και βάλτε τις στα σπίτια τους. Σκεφτείτε χάντρες από πόνυ, μπαστούνια για φρυγανιές, πομ ποπ, καθαριστικά σωλήνων, φτερά, κομμάτια σπάγκου ή νήματα, οτιδήποτε περίεργο. Δώστε το καθένα τον δικό του κάδο μωρού ή χώρο μέσα στο συρτάρι. Σημείωση: Ορισμένες οικογένειες μπορεί να χρειαστούν 2 συρτάρια μικτών μέσων. Επίσης για προχωρημένους καλλιτέχνες, αυτό το συρτάρι θα φαίνεται πολύ διαφορετικό. Μπορεί να περιλαμβάνει μελάνια Ινδίας, επιθέματα γραμματοσήμων, παστέλ, γραφίτη, ξύλινα αντικείμενα κ.λπ.

Συρτάρι 6: Χρώματα και πινέλα– Αυτό είναι αρκετά αυτονόητο! Εάν αγοράζετε χύμα τις μπογιές σας ή έχετε μεγάλη ποικιλία από διαφορετικές μάρκες, μπορεί να είναι χρήσιμο να τις μετακινήσετε όλες στα ίδια δοχεία, κάτι παρόμοιο με αυτό. Χρησιμοποιήστε αυτούς τους βρεφικούς κάδους για τα πινέλα σας και εδώ. Υπόδειξη: Εάν έχετε μικρότερα παιδιά, βάλτε την ετικέτα „Ρωτήστε το πρώτο συρτάρι“ όπως αναφέρεται παρακάτω.

Συρτάρι 7: Αποθήκευση αριστουργήματος– Εδώ πηγαίνουν όλα τα τελειωμένα και σε εξέλιξη αριστουργήματα μετά τη δημιουργία. Σχεδιάστε κάθε τόσο χρόνο για να καθίσετε και να περάσετε από αυτό το συρτάρι με τον καλλιτέχνη σας. Στείλτε τα αριστουργήματα σε φίλους και συγγενείς ή χρησιμοποιήστε μία από αυτές τις ιδέες για να τα διατηρήσετε και να τα εμφανίσετε για να τα απολαύσει η οικογένεια!

Συρτάρι 8: Ρωτήστε πρώτα– Αυτό το συρτάρι είναι για τα περίτεχνα πράγματα που τείνουν να είναι λίγο πιο ακατάστατα. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ το κάτω συρτάρι για αυτά τα αντικείμενα, καθώς τα παιδιά έχουν την τάση να μην βλέπουν τίποτα έξω από την άμεση οπτική τους γωνία. Αυτό είναι το μόνο συρτάρι σε ολόκληρο το καλάθι που πρέπει να ρωτήσουν έναν ενήλικα πριν το χρησιμοποιήσουν. Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών σας, αυτό το συρτάρι μπορεί να χωρέσει νερομπογιές, γκλίτερ, κόλλα γκλίτερ, προμήθειες παρασκευής λάσπης ή οποιαδήποτε άλλη ποικιλία προμηθειών που θα έπρεπε να χρησιμοποιούν μόνο με επίβλεψη.

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, αυτό σας αφήνει δύο συρτάρια για backstock/overflow ή άλλους χώρους που βρίσκετε τις ανάγκες της οικογένειάς σας. Εδώ είναι μερικές άλλες επιλογές:

 • Μπορεί να θέλετε 2 συρτάρια χαρτιού, ένα για απλό και ένα για τυπωμένα και χρωματιστά χαρτιά.
 • Εάν έχετε 2-3 παιδιά που χρησιμοποιούν συχνά τον ίδιο σταθμό, έχετε ένα συρτάρι Masterpiece για καθένα από αυτά.

Φυσικά η ευελιξία είναι σημαντική σε κάθε σύστημα. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν οι ανάγκες τους μπορούν να αλλάξουν, επομένως προσαρμόστε αυτό το σύστημα όπως χρειάζεται!

Να το έχετε, το ένδοξο καροτσάκι τέχνης σας έτοιμο για τους καλλιτέχνες σας!

Παράδειγμα καλαθιού τέχνης

Είθε η οικογένειά σας να έχει πολλά δημιουργικά εγχειρήματα μαζί!

Έχετε καλλιτεχνικό σταθμό στο σπίτι σας; Τι κάνετε για να οργανώσετε είδη τέχνης;

Schreibe einen Kommentar