Ξεκίνησε η αποστολή SSEP 14 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Καλώς ορίσατε σε 29.300 συμμετέχοντες φοιτητές σε 33 κοινότητες στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Βραζιλία

21
Ξεκίνησε η αποστολή SSEP 14 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Καλώς ορίσατε σε 29.300 συμμετέχοντες φοιτητές σε 33 κοινότητες στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Βραζιλία
Κάντε κλικ για ζουμ

Κάντε κλικ για ζουμ

flag_of_the_united_states-svgflag_of_canada-svg

Το Εθνικό Κέντρο για την Εκπαίδευση των Επιστημών της Γης και του Διαστήματος (NCESSE) και ο διεθνής του βραχίονας, ο Arthur C. Clarke Institute for Space Educationέχουν την τιμή να ανακοινώσουν την έναρξη των επιχειρήσεων του προγράμματος για το Πρόγραμμα Πειραμάτων Διαστημικών Πτήσεων Σπουδαστών (SSEP) Αποστολή 14 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) – η 16η ευκαιρία πτήσης SSEP από την έναρξη του προγράμματος το 2010. Η αποστολή 14 στον ISS ξεκίνησε επίσημα στις 3 Σεπτεμβρίου, 2019, και είμαστε περήφανοι που καλωσορίζουμε στις 33 κοινότητες που αναφέρονται παρακάτω.

Κάθε συμμετέχουσα κοινότητα υπέβαλε ένα επίσημο Σχέδιο Εφαρμογής για επανεξέταση και έγκριση, το οποίο έδειχνε πώς το SSEP θα αντιμετώπιζε τις στρατηγικές ανάγκες της κοινότητάς τους στην εκπαίδευση STEM και λεπτομερώς ένα σχέδιο πραγματικού κόσμου για το πώς μια Τοπική Ομάδα εκπαιδευτικών θα εμπλέξει συνήθως εκατοντάδες μαθητές σε πραγματικό πείραμα μικροβαρύτητας σχεδίαση και σύνταξη προτάσεων. Με βάση τα Σχέδια Εφαρμογής, οι 33 κοινότητες της Αποστολής 14 μαζί θα δεσμεύσουν 29.300 μαθητές της τάξης 5-16 στο σχεδιασμό πειράματος και αναμένουν να ληφθούν πάνω από 3.800 προτάσεις πειραμάτων πτήσης από ομάδες σπουδαστών. Μια επίσημη διαδικασία αναθεώρησης προτάσεων 2 βημάτων, που θα κορυφωθεί με τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Αναθεώρησης Βήματος 2 του SSEP τον Δεκέμβριο του 2019 στο Goddard Space Flight Center της NASA στο Greenbelt, MD, θα επιλέξει ένα πείραμα πτήσης για κάθε μία από τις 33 κοινότητες. Μία κοινότητα, το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, πραγματοποιεί 1 επιπλέον πείραμα, για συνολικά 34 πειράματα πτήσης Mission 14.

Ιδιαίτερης σημασίας –

  • 20 από τις 33 κοινότητες της Αποστολής 14 επιστρέφουν: Η Αποστολή 14 είναι η έβδομη αποστολή τόσο για την Κομητεία Χίλσμπορο της Φλόριντα όσο και για την Κομητεία Νοξ του Τενεσί. η έκτη αποστολή για το Κάνσας Σίτι, Μιζούρι/Κάνσας, Μπέρλεσον, Τέξας και Φαρ, Τέξας. η πέμπτη αποστολή για το Πανεπιστημιακό Σύστημα του Μέριλαντ και του Σπρίνγκφιλντ του Νιου Τζέρσεϋ. και την τέταρτη αποστολή για Galloway, New Jersey, και WNY STEM, στο Buffalo/Niagara της Νέας Υόρκης. Η αποστολή 13 είναι επίσης η τρίτη πτήση για 5 άλλες κοινότητες.
  • Τρεις από τις κοινότητες Mission 14 είναι προπτυχιακές προσπάθειες: i) το Πανεπιστημιακό Σύστημα του Μέριλαντ. ii) Πανεπιστήμιο Stockton, Galloway, New Jersey. και iii) το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, Πενσυλβάνια.
  • Δύο κοινότητες της αποστολής 14 βρίσκονται στον Καναδά: Έντμοντον, Αλμπέρτα. και Χάλιφαξ, Νέα Σκωτία.
  • μία κοινότητα της Mission 14 βρίσκεται στη Βραζιλία. Το Βραζιλιάνικο Ίδρυμα για την Υποστήριξη της Φυσικής και της Χημείας, με έδρα το Σάο Πάολο, λειτουργεί ως εθνικός κόμβος για τη συμμετοχή πολλών κοινοτήτων σε ολόκληρη τη Βραζιλία. Αυτή η προσπάθεια του Mission 14 στη Βραζιλία είναι μια βάση δοκιμής για ένα εθνικό μοντέλο, το οποίο θα μπορούσε να αναπαραχθεί μέσω μελλοντικών αποστολών SSEP σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική.

Τα 34 πειράματα πτήσης για την αποστολή 14 στον ISS θα επιλεγούν έως τις 17 Δεκεμβρίου 2019, με προβλεπόμενη εκτόξευση ως SSEP Απόλλων ωφέλιμο φορτίο πειραμάτων (ονομάστηκε προς τιμήν των Αποστολών Απόλλων της NASA στη Σελήνη) στα τέλη της άνοιξης / αρχές του καλοκαιριού 2020.

Η κοινοτική συμμετοχή στην Αποστολή 14 στον ISS κατέστη δυνατή μέσω στρατηγικών συνεργασιών με το NCESSE DreamUp PBC , NanoRacks LLCκαι το Κέντρο για την Προώθηση της Επιστήμης στο Διάστημα (CASIS)καθώς και οι Εθνικοί μας Εταίροι, οι Smithsonian National Air and Space Museum, Subaru της Αμερικής, Inc., και Magellan Aerospace. Η χρηματοδότηση για πολλές από τις κοινότητες που συμμετείχαν παρείχε επίσης Τοπικούς Συνεργάτες – επιχειρήσεις, ιδρύματα και ιδιώτες – οι οποίοι παρείχαν χρηματοδότηση απευθείας στα συμμετέχοντα σχολεία της περιοχής τους. Η σελίδα SSEP Mission 14 Community Profiles and Local Partners είναι ένα μέρος στον ιστότοπο του SSEP όπου παρέχουμε ένα προφίλ κάθε συμμετέχουσας κοινότητας και αναγνωρίζουμε την αξιοσημείωτη υποστήριξη που παρέχεται από όλους τους Εθνικούς και Τοπικούς Συνεργάτες. Σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε αυτήν τη σελίδα για να διαβάσετε για την κοινότητά σας και να αξιολογήσετε εάν υπάρχουν συνεργάτες που πρέπει να προστεθούν. Για να προσθέσετε συνεργάτες, επικοινωνήστε με τον Διευθυντή Πτήσεων του SSEP John Hamel, email: [email protected]

Επισκόπηση προγράμματος και κληρονομιά μέχρι σήμερα

Το Πρόγραμμα Σπουδαστικών Πειραμάτων Διαστημικών Πτήσεων (SSEP) έχει σχεδιαστεί ως εθνικό μοντέλο για την εκπαίδευση STEM και βυθίζει εκατοντάδες μαθητές σε μια συμμετέχουσα κοινότητα σε μια αυθεντική, διεπιστημονική ερευνητική εμπειρία πραγματικού κόσμου, ως μέρος του Διαστημικού Προγράμματος της Αμερικής. Αυτό δεν είναι προσομοίωση – πραγματικά προσκαλούμε κάθε κοινότητα στο Διαστημικό Πρόγραμμα της Αμερικής. Προσκαλούμε όλους τους συμμετέχοντες φοιτητές να αναλάβουν το ρόλο των πραγματικών ερευνητών μικροβαρύτητας – σχεδιάζοντας επίσημα πειράματα μικροβαρύτητας ενάντια στους πραγματικούς περιορισμούς μηχανικής και τεχνολογίας, γράφοντας πραγματικές προτάσεις σε σχέση με έναν οδηγό προτάσεων και περνώντας από έναν πραγματικό διαγωνισμό αξιολόγησης προτάσεων. Το SSEP δημιουργήθηκε με το καλύτερο πνεύμα δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές μας να δουν από πρώτο χέρι τι αναμένεται από επαγγελματίες επιστήμονες και μηχανικούς στα όρια της ανθρώπινης εξερεύνησης.

Σε κάθε συμμετέχουσα κοινότητα SSEP παρέχεται ένα πιστοποιημένο πτήσης, μίνι εργαστήριο έρευνας μικροβαρύτητας και υπηρεσίες εκτόξευσης για τη μεταφορά του μίνι εργαστηρίου που περιέχει μια ομάδα σπουδαστών σχεδιασμένο πείραμα μικροβαρύτητας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στη Χαμηλή Γη, όπου ένας αστροναύτης θα εκτελέσει το πείραμα. Κάθε κοινότητα έχει μια Τοπική Ομάδα εκπαιδευτικών που παραδίδει πρώτα ένα καθιερωμένο πρόγραμμα σπουδών μικροβαρύτητας σε εκατοντάδες μαθητές και οι μαθητές στη συνέχεια σχηματίζουν επίσημες ερευνητικές ομάδες 3-5 μαθητών ανά ομάδα. Καθεμία από τις 50-100 ομάδες που προκύπτουν αγωνίζονται για την ενιαία υποδοχή πειράματος που παρέχεται στην κοινότητά τους μέσω επίσημου σχεδιασμού πειράματος και σύνταξης προτάσεων, αντικατοπτρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι επαγγελματίες ερευνητές διασφαλίζουν περιορισμένα ερευνητικά περιουσιακά στοιχεία μέσω μιας επίσημης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων. Η εξέταση όλων των προτάσεων κορυφώνεται με την Εθνική Επιτροπή Αναθεώρησης Βήματος 2 του SSEP να επιλέγει το πείραμα πτήσης για κάθε συμμετέχουσα κοινότητα.

Κληρονομιά: Από την έναρξη του προγράμματος το 2010, 109.950 μαθητές της τάξης 5-16 σε 178 κοινότητες στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Βραζιλία έχουν βυθιστεί σε πραγματική έρευνα, σχεδιάζοντας πειράματα μικροβαρύτητας για να πετάξουν στο ISS. Πάνω από 22.400 επίσημες ερευνητικές προτάσεις έχουν υποβληθεί από ομάδες σπουδαστών. Μέχρι σήμερα, 281 πειράματα έχουν πετάξει στον ISS και έχουν επιστρέψει στη Γη για συγκομιδή και ανάλυση από τις φοιτητικές ομάδες πτήσης τους. Περισσότεροι από 147.000 περισσότεροι μαθητές σε ολόκληρο τον αγωγό preK-16 του βαθμού συμμετείχαν στην ευρύτερη εμπειρία STEAM των κοινοτήτων τους, υποβάλλοντας 120.670 σχέδια Επιδιόρθωσης Αποστολών. Κάθε χρόνο, οι κοινότητες στέλνουν αντιπροσωπείες στο Εθνικό Συνέδριο SSEP στο Smithsonian National Air and Space Museum, στην Ουάσιγκτον, DC, όπου οι ομάδες μαθητών πτήσεων αναφέρουν σχετικά με το σχεδιασμό πειραμάτων και τα επιστημονικά αποτελέσματα.

Για να μπείτε στο πνεύμα της αποστολής SSEP 14 στον ISS, το παρακάτω βίντεο είναι η ζωντανή κάλυψη της NASA για την εκτόξευση του SpaceX CRS-18 από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα στις 6:01 μ.μ. ET 25 Ιουλίου 2019. Το SpaceX CRS-18 Το διαστημόπλοιο Dragon μετέφερε τα 41 πειράματα SSEP Mission 13 στον ISS. Τα πειράματα Mission 13 διεξήχθησαν από τους αστροναύτες για ένα μήνα σε τροχιά, με τον Dragon να επιστρέφει στη Γη και να εκτοξεύεται στον Ειρηνικό στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια, στις 27 Αυγούστου 2019, λιγότερο από 1 μήνα πριν.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο από όλες τις εκτοξεύσεις SSEP από την έναρξη του προγράμματος, με τα δύο πρώτα ωφέλιμα φορτία SSEP στις τελευταίες πτήσεις των Space Shuttles Endeavour (STS-134) και Atlantis (STS-135) και να παρακολουθήσετε βίντεο αστροναυτών που εκτελούν τα πειράματα, στο Σελίδα Εκκίνησης και Ιστορικού λειτουργιών On-Obit.

Αποστολή SSEP 13 στον ISS
Οχημα: SpaceX CRS-18
Εκτόξευση: 25 Ιουλίου 2019, 6:01 μ.μ. ET
Ιστοσελίδα: Space Launch Complex 40, Cape Canaveral Air Force Station, FL
Ονομασία ωφέλιμου φορτίου: SSEP15 – Δίδυμοι, 41 πειράματα
Πληροφορίες αποστολής SSEP 13: Προφίλ πτήσης, Κάλυψη μέσων, Κιτ Τύπου
Αποστολή 13 Συμμετοχή: Συμμετέχουσες Κοινότητες, Πτήσεις Αποστολών, Παρουσιάσεις Συνεδρίων

Mission 14 Communities – Καλώς ήρθατε στο πλοίο!

1. Σάο Πάολο, ΒΡΑΖΙΛΙΑ
(ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΣΕΠ)
Βραζιλιάνικο Ίδρυμα για την Υποστήριξη της Φυσικής και της Χημείας
Αποστολή Garatéa

2. Έντμοντον, Αλμπέρτα, ΚΑΝΑΔΑΣ
(ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΣΕΠ)
Δημόσια Σχολική Επιτροπή του Έντμοντον

3. Χάλιφαξ, Νέα Σκωτία, ΚΑΝΑΔΑΣ
Γυμνάσιο Gorsebrook
Περιφερειακό Κέντρο Εκπαίδευσης Χάλιφαξ

4. Winfield City. AL
(ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΣΕΠ)
Winfield City School System

5. Buckeye, AZ
Δημοτική Σχολική Περιοχή Buckeye

6. Κορκοράνι. CA
(ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΣΕΠ)
Γυμνάσιο John Muir
Ενιαία Σχολική Περιφέρεια Corcoran

7. Κοιλάδα Μορένο. CA
(ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΣΕΠ)
Ενιαία Σχολική Περιοχή Moreno Valley

8. Redlands, CA
Ενοποιημένη Σχολική Περιοχή Redlands

9. Stamford, CT
(ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΣΕΠ)
Γυμνάσιο Στάμφορντ
Δημόσια Σχολική Περιοχή του Στάμφορντ

10. Κομητεία Χίλσμπορο, Φλόριντα
(ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΣΕΠ)
Δημόσια σχολεία της κομητείας Hillsborough

11. Pasco County, FL
Δημόσια σχολεία της κομητείας Pasco

12. Anne Arundel, MD
(ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΣΕΠ)
Δημόσια σχολεία της κομητείας Anne Arundel

13. University System of Maryland (USM), MD
(ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΣΕΠ)
University of Maryland College Park

14. Westford, MA
Σχολείο Stony Brook

15. Harper Woods, MI
Σχολική Περιοχή Chandler Park Academy

16. Κάνσας Σίτι, MO/KS
(ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΣΕΠ)
aSTEAM Village

17. Galloway, NJ – Πανεπιστήμιο Stockton
(ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΣΕΠ)
Πανεπιστήμιο Stockton

18. Σπρίνγκφιλντ, NJ
(ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΣΕΠ)
Δημόσια Σχολεία Σπρίνγκφιλντ

19. WNY STEM – Buffalo/Niagara, NY
(ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΣΕΠ)

20. Shoreham, NY
Κεντρική Σχολική Περιοχή Shoreham-Wading River

21. Bethany, ΟΚ
Δημόσια Σχολεία Bethany

22. Ενίντ, ΟΚ
Δημόσια Σχολική Περιφέρεια Enid

23. Pittsburgh, PA – University of Pittsburgh
(ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΣΕΠ)
Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ
University of Pittsburgh Swanson School of Engineering

24. Sumter, SC
(ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΣΕΠ)
Γυμνάσιο Alice Drive
Καλοκαιρινή Σχολική Περιοχή

25. Knox County, TN
(ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΣΕΠ)
Δημόσιο Σχολικό Σύστημα Κομητείας Νοξ

26. Μπαντέρα, Τέξας
Γυμνάσιο Bandera
Ανεξάρτητη Σχολική Περιφέρεια Bandera

27. Burleson, Τέξας
(ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΣΕΠ)
Ανεξάρτητη Σχολική Περιοχή Burleson

28. Lufkin, TX
Ανεξάρτητη Σχολική Περιοχή Lufkin

29. Λάμπερτον, Τέξας
Ανεξάρτητη Σχολική Περιοχή Λάμπερτον

30. Pharr, TX
(ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΣΕΠ)
Γυμνάσιο Thomas Jefferson T-STEM Early College
Ανεξάρτητη Σχολική Περιοχή Pharr-San Juan-Alamo

31. Bellevue, WA
(ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΣΕΠ)
Σχολείο ανοιχτού παραθύρου

32. Hayward, WI
Σχολή Lac Courte Oreilles Ojibwe

33. iForward – Grantsburg, WI
(ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΣΕΠ)
Σχολική Περιοχή Grantsburg

Σε όλους τους δασκάλους, χιλιάδες μαθητές και τις οργανώσεις των ενδιαφερομένων στις 33 κοινότητες του Mission 14 – καλώς ήρθατε στο πλοίο.

SSEP – πραγματική διαστημική πτήση όλη την ώρα


Το Student Spaceflight Experiments Program (SSEP) είναι ένα πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου για την Εκπαίδευση στη Γη και τη Διαστημική Επιστήμη (NCESSE) στις ΗΠΑ και το Arthur C. Clarke Institute for Space Education διεθνώς. Επιτρέπεται μέσω στρατηγικής συνεργασίας με DreamUp PBC και NanoRacks LLC, οι οποίες συνεργάζονται με τη NASA στο πλαίσιο μιας συμφωνίας Space Act ως μέρος της χρήσης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ως Εθνικού Εργαστηρίου. Το SSEP είναι το πρώτο προσχολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEM που αποτελεί εθνική πρωτοβουλία των ΗΠΑ και υλοποιείται ως εμπορική διαστημική επιχείρηση σε τροχιά.

ο Smithsonian National Air and Space Museum, Κέντρο για την Προώθηση της Επιστήμης στο Διάστημα (CASIS)και Subaru της Αμερικής, Inc., είναι Εθνικοί Εταίροι των ΗΠΑ στο Πρόγραμμα Πειραμάτων Διαστημικών Πτήσεων Σπουδαστών. Magellan Aerospace είναι Καναδός Εθνικός Συνεργάτης στο Πρόγραμμα Σπουδαστικών Πειραμάτων Διαστημικών Πτήσεων.

Schreibe einen Kommentar