- Κατεβάστε ένα PDF αυτού του Δελτίου Τύπου
- Παρακολουθήστε βίντεο κλιπ που περιγράφουν το SSEP: Κλιπ 1 (NASA), Κλιπ 2 (NASA)
- Αφού διαβάσετε αυτό το Δελτίο Τύπου, διαβάστε προσεκτικά την αρχική σελίδα του SSEP που χρησιμεύει ως περίληψη για το πρόγραμμα
- Για να λαμβάνετε ειδοποίηση μέσω email για έκτακτες ειδήσεις προγράμματος, εγγραφείτε στο Εθνικό Ιστολόγιο SSEP χρησιμοποιώντας το Πλαίσιο Εγγραφής στο κάτω μέρος της δεξιάς στήλης.
Πρόγραμμα Πειραμάτων Διαστημικών Πτήσεων Σπουδαστών (SSEP) Αποστολή 14 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Ευκαιρία για τα σχολεία να συμμετάσχουν μαθητές της τάξης 5-16 στο σχεδιασμό πειραμάτων μικροβαρύτητας για πτήση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Μάθηση με βάση το έργο STEM μέσω εμβάπτισης σε μια αυθεντική ερευνητική εμπειρία
Για άμεση απελευθέρωση
22 Μαρτίου 2019
Χρόνος κρίσιμος: Οι ενδιαφερόμενες περιοχές, σχολεία, κολέγια και άτυποι εκπαιδευτικοί οργανισμοί STEM καλούνται να ρωτήσουν το αργότερο μέχρι τις 26 Απριλίου 2019
Επικοινωνία: Δρ. Jeff Goldstein στο [email protected] ή 301-395-0770
SSEP Mission Showcase – Mission 9 to ISS: SpaceX Webcast της πτήσης του SpaceX CRS-10. Το ωφέλιμο φορτίο SSEP Mission 9 to ISS Endeavor του 21 πειράματα μαθητών εκτοξεύτηκε στο SpaceX CRS-10 από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy της NASA, Φλόριντα, 9:38 π.μ. ET, 19 Φεβρουαρίου 2017. Τα πειράματα επέστρεψαν στη Γη για συλλογή και ανάλυση της ομάδας φοιτητών πτήσης στις 19 Μαρτίου 2017. Τα 21 πειράματα αντικατοπτρίζουν το αποκορύφωμα του 11.890 μαθητές της τάξης 5-12 που ασχολούνται πλήρως με το σχεδιασμό πειράματος μικροβαρύτητας και 2.466 προτάσεις πειραμάτων πτήσης που ελήφθησαν από ομάδες μαθητών σε όλη την 21 κοινότητες που συμμετέχουν στην αποστολή 9 του SSEP στο ISS σε όλες τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Οι ερευνητικές ομάδες μαθητών Mission 9 παρουσιάστηκαν στο Εθνικό Συνέδριο SSEP 2017, 2018 και 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Smithsonian National Air and Space Museum. Η κάλυψη των μέσων της αποστολής 9 περιλαμβάνει πάνω από 90 άρθρα. Πάνω από 12.790 μαθητές συμμετείχαν στους διαγωνισμούς τέχνης και σχεδίου Mission 9 Mission Patch, με αποτέλεσμα 31 επιθέματα αποστολής να συνοδεύουν τα πειράματα πτήσης Mission 9 στον ISS. Γίνετε μέρος της περιπέτειας στα υψηλά σύνορα – σκεφτείτε να συμμετάσχετε στην Αποστολή 14 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, από τον Σεπτέμβριο του 2019.
Ουάσιγκτον – Το Εθνικό Κέντρο για την Εκπαίδευση των Επιστημών της Γης και του Διαστήματος (NCESSE) και το Arthur C. Clarke Institute for Space Education ανακοινώνει μια νέα ευκαιρία για σχολικές περιφέρειες σε όλες τις ΗΠΑ, τον Καναδά και διεθνώς να συμμετάσχουν στη 16η ευκαιρία πτήσης του Προγράμματος Σπουδαστικών Πειραμάτων Διαστημικών Πτήσεων (SSEP).
Ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2010, το SSEP σχεδιάστηκε ως πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEM (Science, Technology, Engineering, and Math) των ΗΠΑ που εμβαπτίζει συνήθως 300 μαθητές σε μια κοινότητα σε κάθε πτυχή της αυθεντικής επιστημονικής έρευνας του δικού τους σχεδιασμού, χρησιμοποιώντας ένα εξαιρετικά συναρπαστικό ευκαιρία διαστημικών πτήσεων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να εμπνεύσει και να εμπλέξει την επόμενη γενιά επιστημόνων και μηχανικών και ολοκληρώνεται παρέχοντας σε κάθε συμμετέχουσα κοινότητα το δικό της πολύ πραγματικό Διαστημικό Πρόγραμμα.
Το SSEP Mission 14 to ISS θα παρέχει σε κάθε συμμετέχουσα κοινότητα ένα πραγματικό ερευνητικό μίνι-εργαστήριο ικανό να υποστηρίξει ένα μόνο πείραμα μικροβαρύτητας και όλες τις υπηρεσίες εκτόξευσης για να πετάξει το μίνι εργαστήριο στο ISS στα τέλη της άνοιξης του 2020 και να το επιστρέψει με ασφάλεια στη Γη για συγκομιδή και ανάλυση. Αντικατοπτρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επαγγελματική έρευνα, οι ομάδες σπουδαστών σε όλη την κοινότητα υποβάλλουν ερευνητικές προτάσεις και περνούν από μια επίσημη διαδικασία εξέτασης προτάσεων για να επιλέξουν το πείραμα πτήσης. Ο διαγωνισμός σχεδιασμού – από την έναρξη του προγράμματος, τον σχεδιασμό πειραμάτων, την υποβολή προτάσεων από ομάδες μαθητών – εκτείνεται σε 9 εβδομάδες από τις 3 Σεπτεμβρίου έως την 1η Νοεμβρίου 2019. Ένα πρόγραμμα σπουδών και οι πόροι περιεχομένου για δασκάλους και μαθητές υποστηρίζουν τη βασική διδασκαλία για την επιστήμη που διεξάγεται στη μικροβαρύτητα ( σε περιβάλλον χωρίς βάρος) και σχεδιασμός πειράματος. Πρόσθετα στοιχεία του προγράμματος SSEP αξιοποιούν την εμπειρία για να προσελκύσουν ολόκληρη την κοινότητα, υιοθετώντας ένα μοντέλο κοινότητας μάθησης για την εκπαίδευση STEM.
Το SSEP παρέχει απρόσκοπτη ενοποίηση σε όλους τους κλάδους STEM μέσω μιας αυθεντικής ερευνητικής εμπειρίας υψηλής ορατότητας — μια προσέγγιση που αγκαλιάζει τα Επιστημονικά Πρότυπα Επόμενης Γενιάς. Για σχολικές περιφέρειες —ακόμα και μεμονωμένα σχολεία— το SSEP παρέχει την ευκαιρία να εφαρμοστεί ένα συστημικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEM υψηλού επιπέδου προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κοινότητας. Ευρύτερα, το SSEP αφορά τη δέσμευση για την ιδιοκτησία των μαθητών στην εξερεύνηση, για την επιστήμη ως ταξίδι και για τις χαρές της μάθησης.
Το SSEP είναι ανοιχτό σε σχολεία και σχολικές περιφέρειες των ΗΠΑ που εξυπηρετούν μαθητές 5 έως 12, κολέγια και πανεπιστήμια 2 και 4 ετών, ανεπίσημους οργανισμούς επιστημονικής εκπαίδευσης και διεθνώς μέσω του Κέντρου Arthur C. Clarke Institute for Space Education. Το SSEP δεν έχει σχεδιαστεί για μεμονωμένη τάξη ή για μικρό αριθμό μαθητών σε μια κοινότητα.
Οι ομάδες σπουδαστών είναι σε θέση να σχεδιάσουν πειράματα σε διάφορα πεδία, όπως: βλάστηση σπόρων, ανάπτυξη κρυστάλλων, φυσιολογία και κύκλοι ζωής μικροοργανισμών, κυτταρική βιολογία και ανάπτυξη, μελέτες τροφίμων και μελέτες μικρο-υδατικής ζωής. Τα πειράματα απαιτούν σχεδιασμό για τους τεχνολογικούς και μηχανικούς περιορισμούς που επιβάλλονται από το μίνι-εργαστήριο και πτητικές λειτουργίες από και προς τη χαμηλή τροχιά της Γης.
«Το SSEP έχει σχεδιαστεί για να ενδυναμώσει τον μαθητή ως επιστήμονα και μέσα στο πραγματικό πλαίσιο της επιστήμης. Οι ομάδες μαθητών σχεδιάζουν ένα πραγματικό πείραμα, προτείνουν μια πραγματική ευκαιρία πτήσης, βιώνουν μια επίσημη αναθεώρηση της πρότασης και περνούν από μια ανασκόπηση της ασφάλειας πτήσης της NASA. Έχουν ακόμη και το δικό τους επιστημονικό συνέδριο στο Smithsonian National Air and Space Museum, όπου βυθίζονται στη δική τους κοινότητα ερευνητών», δήλωσε ο Δρ. Jeff Goldstein, δημιουργός του SSEP και διευθυντής του Κέντρου NCESSE. «Το SSEP έχει να κάνει με την εισαγωγή της πραγματικής επιστήμης στους μαθητές μας και αν τους δώσετε την ευκαιρία να γίνουν επιστήμονες, μείνετε πίσω και εκπλαγείτε».
Το SSEP Mission 14 to ISS περιλαμβάνει έναν διαγωνισμό σχεδιασμού πειράματος από τις 3 Σεπτεμβρίου έως την 1η Νοεμβρίου 2019. Τα πειράματα πτήσεων επιλέγονται έως τις 17 Δεκεμβρίου 2019, για μια πτήση με πλοίο στο ISS στα τέλη της άνοιξης του 2020. Όλες οι κοινότητες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην αποστολή 14 στο ISS είναι κάλεσε να ρωτήσει το αργότερο 26 Απριλίου 2019.
Κληρονομία: Έχουν υπάρξει 15 ευκαιρίες πτήσης SSEP μέχρι σήμερα—SSEP για STS-134 και STS-135, τις τελευταίες πτήσεις των Space Shuttles Endeavor και Atlantis. και SSEP Αποστολές 1 έως 13 στον ISS. Συνολικά 178 κοινότητες συμμετείχαν στο πρόγραμμα, αντικατοπτρίζοντας 41 πολιτείες και την περιφέρεια της Κολούμπια στις ΗΠΑ, 4 επαρχίες στον Καναδά και μια κοινότητα στη Βραζιλία. Μέχρι στιγμής 52 κοινότητες έχουν συμμετάσχει σε πολλαπλές ευκαιρίες πτήσεων, αντανακλώντας τη βιώσιμη φύση του προγράμματος.
Μέσω των πρώτων 15 ευκαιριών πτήσης (μέσω της αποστολής 13), συνολικά 109.950 μαθητές βαθμών 5-16 σε 2.192 σχολεία βυθίστηκαν πλήρως στο σχεδιασμό πειραμάτων μικροβαρύτητας και στη σύνταξη προτάσεων, ελήφθησαν 22.442 προτάσεις πειραμάτων πτήσης από ομάδες μαθητών και επιλέχθηκαν 281 πειράματα για πτήση. Μέσω της αποστολής 12, 113.000 μαθητές σε ολόκληρο τον αγωγό preK-16 του βαθμού συμμετείχαν στην ευρύτερη εμπειρία STEAM των κοινοτήτων τους, υποβάλλοντας 99.450 σχέδια επιδιόρθωσης αποστολής.
Και τα 240 πειράματα που επιλέχθηκαν για πτήση μέσω της Αποστολής 12 έχουν πλέον πετάξει. Τα πειράματα Mission 12 επέστρεψαν στη Γη στις 3 Αυγούστου 2018. Άλλα 41 πειράματα αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2019 ως Mission 13 Δίδυμοι ωφέλιμο φορτίο πειραμάτων στο SpaceX-18, που εκτοξεύεται από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, Φλόριντα.
Το SSEP είναι το πρώτο προσχολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEM που αποτελεί εθνική πρωτοβουλία των ΗΠΑ και υλοποιείται ως εμπορική διαστημική επιχείρηση σε τροχιά. Το SSEP είναι ένα πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου για την Εκπαίδευση στη Γη και τη Διαστημική Επιστήμη (NCESSE) στις ΗΠΑ και τις Ηνωμένες Πολιτείες Arthur C. Clarke Institute for Space Education διεθνώς. Επιτρέπεται μέσω στρατηγικής συνεργασίας με DreamUp PBC και NanoRacks LLCοι οποίες συνεργάζονται με τη NASA στο πλαίσιο μιας συμφωνίας Space Act ως μέρος της χρήσης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ως Εθνικού Εργαστηρίου.
ο Smithsonian National Air and Space Museum, Κέντρο για την Προώθηση της Επιστήμης στο Διάστημα (CASIS)και Subaru της Αμερικής, Inc., είναι Εθνικοί Εταίροι των ΗΠΑ στο Πρόγραμμα Πειραμάτων Διαστημικών Πτήσεων Σπουδαστών. Magellan Aerospace είναι Καναδός Εθνικός Συνεργάτης στο Πρόγραμμα Σπουδαστικών Πειραμάτων Διαστημικών Πτήσεων.
Για πληροφορίες σχετικά με την ευκαιρία πτήσης της αποστολής 14 στον ISS και για να κατανοήσετε λεπτομερώς το πρόγραμμα, διαβάστε την Αρχική Σελίδα του SSEP: http://ssep.ncesse.org
Άλλοι σύνδεσμοι ενδιαφέροντος:
Επισκόπηση 3 σελίδων SSEP Mission 14 to ISS (έγγραφο MS Word)
Mission 14 Powerpoint for Briefing to Stakeholders (PDF)
Επισκόπηση SSEP 2 σελίδων με στρατηγικούς στόχους, που χρησιμοποιείται για ενημερώσεις του Κογκρέσου (PDF)
Περιγραφή προγράμματος Βίντεο Κλιπ: Κλιπ 1 (NASA), Κλιπ 2 (NASA)
Σχετικά με το Διαμέτρημα του ΣΣΕΠ, διαβάστε: Επιστημονικό αμερικανικό άρθρο
Κοινότητες και εταίροι που συμμετέχουν στο ΣΣΕΠ
Επιλεγμένα Πειράματα Πτήσης SSEP
ΣΣΕΠ Στα Νέα
Επιπτώσεις του προγράμματος από εκπαιδευτικούς, μαθητές και ηγέτες κοινότητας
Βίντεο από προφορικές παρουσιάσεις της ομάδας σπουδαστών, Εθνικό Συνέδριο SSEP, Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος Smithsonian
Έκθεση βίντεο που έχουν δημιουργηθεί από την κοινότητα, για την τεκμηρίωση της εμπειρίας των μαθητών, τη βοήθεια με τη συγκέντρωση κεφαλαίων, την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης του προγράμματος
Σχετικά με το NCESSE
Το Εθνικό Κέντρο για την Εκπαίδευση στη Γη και τη Διαστημική Επιστήμη (NCESSE) δημιουργεί και επιβλέπει εθνικές πρωτοβουλίες που αφορούν την εκπαίδευση στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM), με επίκεντρο τη γη και το διάστημα. Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ένα αυθεντικό παράθυρο στην επιστήμη ως ανθρώπινη προσπάθεια. Οι κεντρικοί στόχοι των προγραμμάτων του Κέντρου είναι να βοηθήσουν στη διασφάλιση ενός επιστημονικά εγγράμματος κοινού και μιας επόμενης γενιάς επιστημόνων και μηχανικών των ΗΠΑ – και τα δύο αυτά είναι εθνικής σημασίας σε μια εποχή υψηλής τεχνολογίας. Το NCESSE είναι ένα τμήμα του Κέντρου Παλίρροιας 501(c)(3). http://ncesse.org
Σχετικά με το Arthur C. Clarke Institute for Space Education
ο Arthur C. Clarke Institute for Space Education είναι αφιερωμένη στην παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων διεθνώς που αφορούν τον πλανήτη μας, την υγεία του και την ικανότητά μας να βγούμε πέρα από τη Γη και να κατανοήσουμε τη θέση μας σε έναν ευρύτερο κόσμο. Ο διεθνής βραχίονας της NCESSE στις ΗΠΑ, το Ινστιτούτο αναγνωρίζει ότι όλη η ανθρωπότητα ταξιδεύει στο διαστημόπλοιο Γη, ότι η ιστορία της ύπαρξής μας δεν γνωρίζει εθνικά σύνορα και θα πρέπει να είναι το εκ γενετής δικαίωμα για όλα τα παιδιά μας να καταλάβουν ότι ο εξερευνητής ζει μέσα τους. Είναι με μεγάλη τιμή και βαθιά αίσθηση του σκοπού που συνεχίζουμε την κληρονομιά του Sir Arthur C. Clarke. http://clarkeinstitute.org
Επικοινωνία μέσων
Δρ. Jeff Goldstein, Διευθυντής Κέντρου, NCESSE
301-395-0770 [email protected]