Κουβανικά ποτά – 23+ από τα καλύτερα για να δοκιμάσετε

1
Κουβανικά ποτά – 23+ από τα καλύτερα για να δοκιμάσετε

Όταν πρόκειται για εμβληματικές εικόνες από ένα έθνος, λίγοι μπορούν να νικήσουν την Κούβα, έχουν τοπία, επαναστάσεις, γραβάτες μαφιόζων, παλιά αυτοκίνητα και πολλά ποτά. Υπάρχουν πολλά εμβληματικά πράγματα για αυτήν τη νησιωτική χώρα, αλλά τα κουβανέζικα ποτά είναι προσωπικά αυτό που ξεχωρίζω για μένα.

Για να διαβάσετε για την Πρωτομαγιά στην Κούβα κάντε κλικ εδώ

Ένα υπόβαθρο στα κουβανέζικα ποτά

Η Κούβα ήταν μια ισπανική και μετά μια ψευδοαμερικανική αποικία που παρήγαγε πολλή ζάχαρη. Όπου υπάρχει Sugar υπάρχει ρούμι και εδώ γεννήθηκε ο Bacardi. Από εδώ θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι η Κούβα ήταν στην πρώτη γραμμή της εφευρέσεως των ocktails, με το Cuba Libre – AKA Rum and Coke και μετέπειτα παρεμβάσεις ενός συγκεκριμένου Ernest Hemingway που δημιούργησαν το Daiquiri.

Και μετά, φυσικά, έχετε ιθαγενές κουβανέζικο ρούμι, υπέροχους χυμούς φρούτων και φυσικά τη σύγχρονη μεσαία τάξη και το νέο hipster bar-scan της Αβάνας και όχι μόνο. Όταν πρόκειται για κουβανέζικα ποτά, υπάρχει πραγματικά ένας ολόκληρος κόσμος για εξερεύνηση εκεί έξω…..

Η σύγχρονη Κούβα και η σκηνή των ποτών

Προσωπικά επισκέφτηκα για πρώτη φορά την Κούβα το 2004 και τα τελευταία 17 χρόνια έχω δει πολλές αλλαγές. Τότε τα ποτά ήταν περιορισμένα, τεχνικά μπορούσες να πάρεις ένα κοκτέιλ, αλλά η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Θυμάμαι ότι πήγα σε ένα μέρος στο Santiago De Cuba, το πιο διάσημο μέρος της πόλης και παρήγγειλα ένα Cuba Libre. Έτσι μου είπαν «όχι κόλα», μετά «όχι πάγο», μετά «χωρίς ασβέστη». Είχα ένα σκέτο ρούμι.

Από το άνοιγμα της οικονομίας, παρόλο που η προσφορά τρέχει τώρα, είναι λιγότερο ξηρή και υπάρχει μια σκηνή μπαρ με hip και χάπενινγκ, ιδιαίτερα για τους πλούσιους Habanero’s!

Κουβανικά ποτά – Υπάρχουν περισσότερα από όσα φαίνονται στα μάτια!

Όπως με όλα τα εθνικά μας ποτά, θα εξετάσουμε διαφορετικούς τομείς της κουβανικής σκηνής ποτών, συμπεριλαμβανομένων των αναψυκτικών, αντί να απαριθμήσουμε απλώς κοκτέιλ. Θα ασχοληθούμε και με την κουβανέζικη μπύρα, ΑΛΛΑ αυτή είναι η Κούβα, οπότε τα κουβανέζικα κοκτέιλ θα είναι σίγουρα ένα μεγάλο μέρος της λίστας.

Εκτός από αυτό, η Κούβα είναι επίσης ένα από τα πιο αυτάρκη μέρη στη γη, κυρίως λόγω του αποκλεισμού, αλλά και λόγω της σοσιαλιστικής φύσης της. Επομένως, θα βρείτε μερικά ενδιαφέροντα curveballs στην εγχώρια κουβανέζικη σκηνή ποτών, τα οποία θα ρίξουμε μια μικρή ματιά σήμερα.

Κουβανέζικα κοκτέιλ

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με τα κουβανέζικα κοκτέιλ. Τα κουβανέζικα κοκτέιλ βασίζονται κυρίως στο ρούμι, καθώς αυτό είναι ένα έθνος που πίνει ρούμι. Η γκάμα δεν είναι τόσο εκλεκτική όσο πολλοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν, αλλά τα κοκτέιλ που έχει η Κούβα είναι πολύ καλά και διαμορφώνονται κυρίως από τα είδη που διατίθενται στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πραγματικά μια απλότητα σε πολλά από τα κοκτέιλ – αυτό είναι που τα κάνει τόσο καλά.

Κουβανικά ποτά
Cuban Drinks – Ajager daiquiri

Cuba Libre

Κυριολεκτικά η «ελεύθερη Κούβα», εμφανίστηκε στις ημέρες της ισπανικής αποικιοκρατίας, με την ελευθερία να φαίνεται από την Ισπανία και όχι από τις ΗΠΑ. Αρχικά ένα ΛΕΥΚΟ ΡΟΥΜΙ Bacardi και κοκ. Στις μέρες μας είναι ένα Havana Club λευκό, με Cola. Δεν είναι ένα οποιοδήποτε ρούμι και κόλα, και σίγουρα δεν είναι σκούρο ρούμι.

Κουβανικά ποτά
Εγώ με ένα Cuba Libre

Κουβανός

Γενικά ένα σκοτεινό 3χρονο Havana Club, ή 7χρονο με κοκ. Αυτό το διαφοροποιεί από ένα Cuba Libre. Η προσθήκη ασβέστη είναι απαραίτητη και στις δύο περιπτώσεις. Το είδος του ποτού που ταιριάζει υπέροχα με ένα κουβανέζικο πούρο.

Κούβατα

Το λιγότερο αγαπημένο μου από το μάτσο, ουσιαστικά είναι το Bloody Mary, αλλά αλλάζεις βότκα με λευκό ρούμι. Δυστυχώς, η υστέρηση των συστατικών σημαίνει ότι είστε τυχεροί που βρίσκετε τη σάλτσα Worcestershire και το Tabasco, ωστόσο βοηθά με το αναπόφευκτο κουβανέζικο hangover.

Το Daiquiri

Η τέλεια εφεύρεση του Hemingway – ξυρισμένος πάγος και ζάχαρη λάιμ και ρούμι. Αυτό έχει μετατραπεί σε ένα ανάμεικτο παγωμένο ποτό με την πάροδο του χρόνου και μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε, από Mango μέχρι Jager. Πραγματικά αισθάνομαι ότι ανακάλυψα το Jager Daiquiri στο Βιετνάμ. Ξεχάστε το Hemingway Bar, υπερβολικά τουριστικό και αντ‘ αυτού κατευθυνθείτε στο Hotel Nacionale, ακόμα τουριστικό, αλλά με τους υπέροχους κήπους έχουν μια υπέροχη μέρα έξω.

Κουβανικά ποτά

Το Μοχίτο

Μπορείτε να μιλήσετε για κουβανέζικα ποτά χωρίς να αναφέρετε το Mojito; Άλλο ένα ποτό που έχει γίνει gentrified, hipsterfied και τολμώ να πω μπασταρδισμένο με τα χρόνια. Αυτό το ποτό είναι κουβανέζικο λευκό ρούμι, πολτοποιημένα φύλλα μέντας και κουβανέζικο ανθρακούχο νερό/Club Soda. Υπάρχουν παραλλαγές του κλασικού, αλλά οι περισσότερες είναι κακοφτιαγμένες. Σημείο πάρα πολύ.

Daiquiri και μπύρα

Δεν μπορώ να θυμηθώ πού πήρα αυτό το ποτό, αλλά η φωτογραφία τα λέει όλα. Η μπύρα τίγρης εισχωρεί καθώς πίνετε το ρούμι και το χυμό. Ένα εκλεκτικό μείγμα, αλλά εξαιρετικό – δοκιμάστε το αν έχετε την ευκαιρία. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το μπαρ ήταν κάπου στην παλιά πόλη.

Άλλα κουβανέζικα κοκτέιλ

Θα μπορούσε κανείς να συνεχίσει κυριολεκτικά όταν πρόκειται για κουβανέζικα κοκτέιλ, αλλά αυτά είναι πραγματικά τα βασικά – αν και αν βρεθείτε στα νέα hipster μπαρ της πρωτεύουσας θα δείτε ανθρώπους να δοκιμάζουν πολλές παραλλαγές, χρησιμοποιώντας συχνά τα φρούτα αυτής της περιοχής.

Στο Τρινιντάντ, για παράδειγμα, το Canchanchara είναι το Canchanchara, το οποίο φτιάχνεται από τον 19ο αιώνα και αποτελείται από μέλι, ασβέστη, αφρώδες κουβανέζικο νερό και πολύ πάγο. Μια πραγματική απόρριψη όταν κάνετε τον γύρο σε αυτή την αποικιακή πόλη.

Κουβανέζικη μπύρα

Ένα άλλο τμήμα κουβανέζικων ποτών που χρειάζεται περισσότερα από μια πρόχειρη ματιά! Υπάρχουν μερικές αξιοπρεπείς κουβανέζικες μπύρες, κυρίως η Crystal που εξάγονται και είναι πολύ γνωστές, αλλά στη συνέχεια σε πολύ κομμουνιστικό στυλ υπάρχει κουβανέζικη βαρελίσια μπύρα που κοστίζει μόλις λίγα σεντς, μπορεί να σας προσφέρει τα τρεξίματα, αλλά είναι τουλάχιστον φθηνή. Μου αρέσει ένα κρατικό μπαρ με βαρελίσια μπύρα!

Για να διαβάσετε για τη βορειοκορεάτικη μπύρα κάντε κλικ εδώ.

Η πιο γνωστή μπύρα

Όσον αφορά τα κουβανέζικα ποτά και το κουβανέζικο ποτό, θα δείτε το Cristal ως το κύριο όπλο επιλογής για τους ανθρώπους. Ένα ελαφρύ pilsner εξάγεται επίσης και θα το δείτε παντού από τα νησιά Κέιμαν μέχρι τον Καναδά. Φυσικά αυτό σημαίνει από κουβανικής άποψης επίσης μια από τις πιο ακριβές μπύρες, άρα όχι αυτό που έχει ο μέσος πότης πέσο σας.

Κουβανικά ποτά

Cuban Beers – Buccaneer

Όχι η πιο διάσημη, ούτε η πιο δημοφιλής, αλλά για κάθε τακτικό επισκέπτη του νησιού αυτή είναι η μπύρα που πρέπει να πιει. Λίγο πιο πικρό και το πιο σημαντικό πιο δυνατό στο 5,4%.Ακόμα αναζωογονητικό σε ένα ζεστό ας πούμε, αλλά επιφυλακτικό για το hangover Buccanero!

Κουβανική μπύρα – Mayabe

Η φθηνότερη από τις κουβανέζικες μπύρες και δημοφιλής στα κρατικά καταστήματα και εστιατόρια. Μόνο το 4%, αλλά με το να είναι φθηνότερο είναι ένα δημοφιλές συνοδευτικό για να αγοράσετε ένα «χαρτοκιβώτιο» ρούμι όταν πηγαίνετε να πιείτε στο Malecon – απαραίτητο όταν επισκέπτεστε την Κούβα.

Κουβανέζικη βαρελίσια μπύρα – Tinima

Σε όλη την Κούβα θα δείτε μικρά κρατικά μπαρ που πωλούν βαρελίσια μπύρα. Το ανακάλυψα στο Matanzas. Παρήγγειλα ένα ποτήρι έδωσε ένα δολάριο και πήρα 90 σεντς πίσω. Έτσι συνέχισα να πίνω 10! Ορισμένα μέρη χρεώνουν τους ξένους έως και 50 σεντς, αλλά εξακολουθεί να είναι ο φθηνότερος τρόπος για να πιείτε μπύρα στη χώρα.

Αυτό ήταν τέλειο όταν έβγαζα τα προς το ζην με ένα δολάριο την ημέρα πρόκληση στην Κούβα, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Κουβανικό ρούμι

Το ρούμι πίνεται μόνο του, αναμεμειγμένο με κόκα κόλα, με χυμό φρούτων, ως μέρος ενός κοκτέιλ ή ακόμα και από αυτό που μοιάζει με κουτί χυμού, το ρούμι είναι ΤΟ κουβανέζικο ποτό.

Κουβανικά ποτά

Havana Club Rum

Κάνουν λευκό, κίτρινο, 3 ετών, 5 ετών, 7 ετών και το premium 15χρονο, καθώς και ακόμη πιο ακριβές στροφές όπως το San Christobal. Μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο και να πιείτε πολλά στην Αβάνα. Προσωπικά το απόλαυμά μου είναι το 7χρονο παιδί στον πάγο με κυνηγό κοκ, ή αν μπορώ να τεντώσω στα 10-15 $ το ποτήρι το San Christobal. Το Havana Club ανέλαβε το Bacardi όταν εγκατέλειψαν το νησί, οπότε αυτό είναι αναμφισβήτητα ΤΟ αυθεντικό ρούμι.

Ρούμι Santiago De Cuba

Το δεύτερο πιο διάσημο από τα ρούμι, προσφέρει και πάλι μια εξαιρετική σειρά εκδόσεων διαφορετικών ηλικιών. Πιο δημοφιλές όταν κατευθυνθείτε προς τα ανατολικά της χώρας, αλλά και διαθέσιμο σε όλη τη χώρα.

Κουβανικά ποτά
Κουβανέζικο, ρούμι, πούρο και παρθένα

Ρον Ματουσαλάν

Δεν το βρήκα στο διαδίκτυο, ούτε από το πρώτο μου ταξίδι στην Κούβα. Ένα άλλο εκλεκτό ρούμι από τα ανατολικά της χώρας, φθηνότερο από τα άλλα δύο, με εμένα να καταφέρνω να πάρω ένα vintage 15 ετών σχεδόν πριν από 20 χρόνια για κάτω από $20. Εάν το βρείτε, τότε αγοράστε αυτό.

Tumbao Silver Rum – AKA Rum Cartons

Ένα μικρό χαρτοκιβώτιο ασημένιο ρούμι που κοστίζει πένες. Αυτό δεν είναι υπέροχο, ούτε και τόσο κακό ρούμι. Το αγοράζετε όταν κατευθυνθείτε στο Malecon και το πίνετε είναι προορισμένο στη φύση, στο χαρτοκιβώτιο! Πολύ με τον κουβανέζικο τρόπο και συχνά θα δείτε Κουβανούς να το κρύβουν σε πιο ακριβά μπαρ.

Κουβανός Aguardiente

Κυριολεκτικά «φωτιά-νερό» και όχι τεχνικά ρούμι, αλλά ένα πολύ δυνατό ποτό φτιαγμένο από τα υπόλοιπα κομμάτια ρούμι. Όχι για τους λιπόθυμους και μπορεί κυριολεκτικά να διορθωθεί με τίποτα. Απλά πρέπει να ανδρωθείς και να πιεις το κακό παιδί!

Δεδομένου ότι αυτή είναι η Κούβα, θα μπορούσαμε να μιλάμε για το κουβανέζικο ρούμι όλη μέρα, αλλά αυτό θα γίνει προς το παρόν καθώς μόλις έχουμε ξύσει το βαρέλι! Υπάρχουν επίσης πράγματα όπως το ρούμι καρύδας, οι τοπικές παραλλαγές και ακόμη και οι εξαγωγές χιλιάδων δολαρίων. Ο κόσμος των κουβανέζικων ποτών του ρούμι δεν είναι μικρή υπόθεση.

Κουβανικά αναψυκτικά

Για να μην καταστρέψετε γρήγορα τους μύθους, ΜΠΟΡΕΙΤΕ να πάρετε Coca-Cola στην Κούβα, αν και προφανώς αυτό δεν ίσχυε πάντα, ή τουλάχιστον όχι επίσημα. Αυτό σημαίνει ότι η Κούβα έχει κάνει εδώ και καιρό τη δική της κόλα.

Κουβανικά ποτά – TuCola

Μια κοινοπραξία με μια εταιρεία από τη Βραζιλία, η TuCola είναι στην πραγματικότητα μια από τις καλύτερες κόλα στον πλανήτη. Η εταιρεία έφτιαξε επίσης μια εκδοχή του sprite και ορισμένων καρποφόρων αναψυκτικών, όπως το Pineapple. Η σειρά TuDrink είναι αρκετά καλή, φθηνή και φοβερή. Επομένως, μια πραγματική Cuba Libre έχει TuCola, όχι οπτάνθρακα.

Κουβανικά ποτά

Για να διαβάσετε για το βορειοκορεατικό κοκ, κάντε κλικ εδώ (σύνδεσμος για Επισκεφτείτε τη ΛΔΚ).

Κουβανός Ιρν-Μπρο

Ήπια αυτό το ποτό μια φορά όταν ήμουν στην Κούβα, αλλά από τότε δεν μπορώ να το βρω, ούτε καν να βρω αναφορά σε αυτό. Είναι σχεδόν σαν να το έφτιαξα, αλλά ορκίζομαι ότι δεν το έκανα. Ευτυχώς, ένας φίλος μου με έδρα την Κούβα μπόρεσε να το εντοπίσει για μένα, και ακούει στο όνομα Irn-Beer, ή Iron Beer, ένα σαφές φόρο τιμής στην αρχική Irn-Bru. Ναι, αυτό είναι το Cuban Irn-Bru και είναι καλό για το αίμα.

Κουβανός Ιρν-Μπρο
Κουβανός Ιρν-Μπρο

Για να διαβάσετε για την Κολομβία κάντε κλικ εδώ.

Κουβανικός χυμός φρούτων

Εάν ψωνίζετε με χαμηλό προϋπολογισμό, τότε ο κουβανικός χυμός φρούτων είναι εδώ! Φυσικά, αν πάτε σε φανταχτερό εστιατόριο, αυτά μπορεί να κοστίσουν πολλά χρήματα, αλλά στο δρόμο, στα παλιά χρόνια του πέσο, ένα ποτήρι μπορούσε να κοστίσει μόλις 10 σεντς. Γκουάβα, Tamarind, Καρύδα, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Κουβανέζικο κρασί

Εντάξει, οπότε η Κούβα δεν φημίζεται ακριβώς για τη νίκη, αλλά στην ελαφρώς πιο εύκρατη περιοχή του Vinales υπάρχει πράγματι μια αμπελουργική βιομηχανία. Τα κρασιά δεν θρυμματίζουν τη γη, αλλά είναι αρκετά αξιοπρεπή. Οι κύριες σπεσιαλιτέ είναι τα ξηρά λευκά. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε αμπελώνες της περιοχής, ιδανικοί για ένα ταξίδι στην Κούβα.

Για να διαβάσετε για ανεξάρτητες εκδρομές στην Κούβα κάντε κλικ εδώ

Κουβανέζικο ποτό και ποτά

Αυτά τα κουβανέζικα ποτά θα μπορούσαν να έχουν τις δικές τους συμμετοχές το καθένα, αλλά αποφάσισα να τα μαζέψω μαζί γιατί φοβάμαι μήπως μετατραπεί σε έκταση ακαδημαϊκής εργασίας. Η Κούβα έφτιαχνε τις δικές της βότκες, τζιν, τριπλό δευτερόλεπτο και όλα τα ποτά για να ταιριάζουν στις τοπικές ανάγκες για κοκτέιλ. Η Κούβα έχει υποφέρει από μερικές από τις πιο τρελές κυρώσεις που έχει επιβληθεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, εκτός ίσως από τη Βόρεια Κορέα. Αυτό σημαίνει όμως ότι η Κούβα έκανε τα δικά της και ως ένα βαθμό ευημερούσε. Είναι καλή η κουβανέζικη βότκα; Όχι, δεν είναι, αλλά δεν είναι αυτό το κύριο σημείο εδώ.

Και τελευταίο, αλλά καθόλου ασήμαντο Cuban Water

Στους Κουβανούς αρέσει ένα ποτό, αλλά για τα κουβανέζικα ποτά φυσικά πρέπει να συμπεριλάβετε νερό. Μπορείτε να πιείτε κουβανέζικο νερό βρύσης; Εξαρτάται από την περιοχή, αλλά προσωπικά το έχω πιει όσο ζούσα εκεί, ή τουλάχιστον το έχω χρησιμοποιήσει για να μαγειρεύω χωρίς προβλήματα.

Η Κούβα όμως φτιάχνει το δικό της εμφιαλωμένο νερό με κύρια μάρκα το Ciego Montero. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι αυτά τα εκλεκτά τσιπ φτιάχνουν και το Ciego Montego ανθρακούχο νερό, το οποίο είναι πολύ ανώτερο από ένα Club Soda και είναι αυτό που αντικαθίσταται στα περισσότερα κοκτέιλ!

Και αυτή είναι η πολύ εις βάθος ματιά του Street Food Guy στα κουβανέζικα ποτά! Έχω περάσει 18 χρόνια επισκεπτόμενος την Κούβα, έχω ζήσει εδώ και έχω αγαπήσει εδώ, υπήρξαν καλές και κακές στιγμές, αλλά σίγουρα δεν έχω διψάσει ποτέ εδώ.

Schreibe einen Kommentar