Επανασχεδιασμός Ιστοσελίδας Wellness Mama

4
Πίνακας περιεχομένων[Hide][Show]

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι το WellnessMama.com έλαβε πρόσφατα έναν ελαφρύ επανασχεδιασμό ιστότοπου την περασμένη εβδομάδα. Δεν μου αρέσει σοβαρά η ενημέρωση και ο επανασχεδιασμός, καθώς η διαδικασία διαρκεί πάντα περισσότερο, κοστίζει περισσότερο και είναι ακόμα πιο εξαντλητική ψυχικά από το αναμενόμενο. Ένα από τα πράγματα που έχω μάθει από το 2006 (όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά το blogging) είναι ότι θα προτιμούσα σχεδόν να κοπιάσω και μετά να επανασχεδιάζω το blog, αλλά μερικές φορές είναι αναγκαιότητα. Και αυτός ο επανασχεδιασμός δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Είναι στα σκαριά για πάνω από ένα χρόνο!

Παρόλο που μου άρεσε η παλιά σχεδίαση, αποφάσισα να κάνω μερικές αλλαγές που πιστεύω ότι θα προσφέρουν καλύτερη εμπειρία χρήστη για εσάς. Εδώ είναι μερικές από αυτές τις αλλαγές:

Ενημερωμένη σελίδα πόρων

Εδώ και χρόνια έχουμε μια σελίδα πόρων που περιλαμβάνει όλες τις αγαπημένες μου εταιρείες, προϊόντα, συστατικά, μαθήματα και άλλους πόρους που χρησιμοποιώ προσωπικά και προτείνω στην οικογένεια και τους φίλους μου. Ήταν πάντα το αγαπημένο των αναγνωστών, καθώς μπορείτε να βρείτε όλα τα προϊόντα που προτείνω σε μια εύκολη τοποθεσία. Αλλά με την πάροδο του χρόνου έγινε λίγο δυσκίνητο και δεν οργανώθηκε αρκετά καλά για μια καλή εμπειρία χρήστη. Με τη νέα και βελτιωμένη σελίδα πόρων, είναι πολύ πιο εύκολο να ταξινομήσετε και να αναζητήσετε όλες τις προτάσεις, ώστε να μπορείτε πάντα να βρίσκετε αυτό που ψάχνετε. Αυτό είναι ακόμα ένα έργο σε εξέλιξη και θα συνεχίσει να ενημερώνεται τις επόμενες εβδομάδες, αλλά μπορείτε να δείτε τη νέα σχεδίαση και λειτουργικότητα εδώ.

Επιτροπή Ιατρικής Αναθεώρησης

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, συγκροτήσαμε μια επιτροπή ιατρικής αναθεώρησης από γιατρούς, ερευνητές και ειδικούς συμβούλους για να εξετάσουμε όλα τα άρθρα για το Wellness Mama και να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες που παρουσιάζονται είναι ενημερωμένες, ισορροπημένες και υποστηρίζονται από την επιστήμη. Πάντα ήταν ο στόχος μου να αναλύω σύνθετα θέματα και να τα αναλύω σε ευνόητα άρθρα που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής της οικογένειάς σας. Χρησιμοποιώντας γνωστούς ειδικούς για τον ποιοτικό έλεγχο της δουλειάς μου, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αυτό που διαβάζετε είναι πραγματικά ακριβές και αξιόπιστο. Κάθε άρθρο που έχει ελεγχθεί ιατρικά θα αναφέρει το όνομα του κριτή δίπλα στον συντάκτη της ανάρτησης, στο οποίο μπορείτε να κάνετε κλικ για να μάθετε περισσότερα για αυτόν και να δείτε τα άλλα άρθρα στα οποία έχουν συνεισφέρει. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την επιτροπή ιατρικών αναθεωρήσεων εδώ.

Χωρίς πλευρική γραμμή

Στο παρελθόν, όταν διαβάζατε μια ανάρτηση ιστολογίου στον υπολογιστή σας, υπήρχε μια δεξιά πλαϊνή γραμμή που συνδεόταν με άλλες αναρτήσεις, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα πλαίσιο αναζήτησης, πρόσφατα podcast και προτεινόμενους πόρους. Αν και ορισμένοι αναγνώστες το βρήκαν χρήσιμο, θέλω όντως η εστίαση του ιστολογίου να είναι στα άρθρα και τις πληροφορίες που παρέχονται αντί να αποσπούν την προσοχή. Εξαιτίας αυτού, αφαιρέσαμε την πλαϊνή γραμμή και ορισμένες από τις διαφημίσεις, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στο περιεχόμενο… γι‘ αυτό είστε εδώ εξαρχής, σωστά;

Βελτιωμένη εμπειρία κινητής τηλεφωνίας

Η πλειονότητα των αναγνωστών του Wellness Mama επισκέπτεται από φορητή συσκευή, επομένως η διασφάλιση ότι ο ιστότοπος φορτώνει γρήγορα και είναι εύκολος στη χρήση σε τηλέφωνο, tablet ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή είναι υψίστης σημασίας. Απλοποιήσαμε τη σχεδίαση και αφαιρέσαμε ορισμένα στοιχεία που αποσπούν την προσοχή και αργή φόρτωση, ώστε ο ιστότοπος να φορτώνει πολύ πιο γρήγορα και να είναι επίσης πιο ευανάγνωστος.

Μαζί με τις προφανείς αλλαγές σχεδιασμού, υπήρξαν πολλές παρασκηνιακές αλλαγές κωδικοποίησης που δεν καταλαβαίνω πλήρως, οι οποίες βοηθούν τον ιστότοπο να λειτουργεί καλύτερα και πιο γρήγορα.

Χάρη στην καταπληκτική ομάδα τεχνολογίας Wellness Mama στο Spears Marketing και Biz Budding, αυτή η μετάβαση πήγε σχετικά ομαλά, παρόλο που έχουμε ακόμα μερικές τροποποιήσεις και ενημερώσεις να κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες.

Wellness Mama Design Time Capsule

Καθώς τελειώσαμε τις πρόσφατες ενημερώσεις, κοίταξα όλα τα προηγούμενα σχέδια που είχα όλα αυτά τα χρόνια (από το 2006). Το καθένα έχει σίγουρα μια βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο. Αν είστε αναγνώστης για μεγάλο χρονικό διάστημα, πόσα από αυτά τα σχέδια θυμάστε;

Ο αρχικός μου ιστότοπος στο blogspot.com:

1 Wellness Mama blogspot

Πρώτη σχεδίαση WordPress.com:

2 Wellness Mama wp.com Επαγρύπνηση

Δεύτερη σχεδίαση WordPress.com:

3 Προσαρμογή Wellness Mama WP.com

Δεύτερος αυτο-φιλοξενούμενος σχεδιασμός WordPress. Δεν κράτησα στιγμιότυπο από το πρώτο, αλλά το έκανα μόνος μου και να είσαι σίγουρος ότι ήταν πολύ κακό! 298 άτομα με έκαναν like στο Facebook το 2010 και θυμάμαι τον καθένα από αυτούς με το όνομά του. Πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να σχολιάζουν αρκετά τακτικά και νιώθω σαν να έχουμε γίνει ηλεκτρονικοί φίλοι από τότε.

5 Wellness Mama Going Green

Και μετά υπήρχε το ροζ θέμα με το καρτούν εγώ 🙂

6 Wellness Mama - Pretty Young Thing

Και το πρώτο μου σχέδιο φιλικό προς τα κινητά με προσαρμοσμένο λογότυπο γραμματοσειράς σχεδιασμένο στο χέρι:

7 Wellness Mama Ballance

Το πρώτο μου πραγματικά προσαρμοσμένο σχέδιο ιστολογίου, με το ενημερωμένο λογότυπο που χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια:

ευεξία μαμά προσαρμοσμένο σχέδιο v1

Αυτή ήταν μια ενημερωμένη έκδοση των παραπάνω, αλλά με μια πιο προσωπική πινελιά στην αρχική σελίδα:

Wellness Mama σχέδιο έκδοσης 8

Μια βελτιωμένη έκδοση των παραπάνω, με τον παλιό ιστότοπο μελών:

Wellness Mama ιστοσελίδα έκδοση 9

Και αυτό που είχαμε εδώ και αρκετά χρόνια που ανακοίνωσε τα νέα μου βιβλία:

wellness-mama-website-v8

Συμβουλές για blogging;

Μου ζητάνε πολύ συχνά τις συμβουλές μου για το blog, και για να είμαι ειλικρινής, δεν νιώθω ικανός να απαντήσω τις περισσότερες φορές. Ο στόχος μου όταν ξεκίνησα το blog ήταν να βοηθήσω άλλες μαμάδες να παρέχουν έναν φυσικό και υγιεινό τρόπο ζωής στις οικογένειές τους, ώστε να μπορούν να βελτιώσουν την υγεία και την ευτυχία τους.

Έμαθα πολλά με τα χρόνια σχετικά με τη μορφοποίηση αναρτήσεων ιστολογίου και τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στο τέλος της ημέρας, η καλύτερη συμβουλή μου (όσο περίεργο κι αν ακούγεται) είναι να βεβαιωθώ ότι η εστίαση είναι πάντα στη βοήθεια των άλλων. Εάν ενδιαφέρεστε πραγματικά για τους αναγνώστες σας, η αυθεντικότητα θα φανεί στα γραπτά σας και άλλοι θα προσελκύονται από αυτήν.

Οι πόροι ιστολογίου μου

Αυτή είναι μια λίστα με τους πόρους ιστολογίου που χρησιμοποιώ για τον ιστότοπό μου σε περίπτωση που μπορούν να είναι χρήσιμοι σε οποιονδήποτε από εσάς που κάνει blog ή σκέφτεται να δημιουργήσει ένα blog (προχωρήστε!):

Τι νομίζετε; Σας αρέσουν οι νέες σχεδιαστικές αλλαγές; Κάτι που θα κάνατε διαφορετικά ή εξακολουθείτε να έχετε σφάλματα που πρέπει να διορθωθούν;

Schreibe einen Kommentar