Διδάσιμη στιγμή SSEP – Πώς να δείτε έναν πολύ φωτεινό διεθνή διαστημικό σταθμό να πετά πάνω από το σπίτι σας

20
Διδάσιμη στιγμή SSEP – Πώς να δείτε έναν πολύ φωτεινό διεθνή διαστημικό σταθμό να πετά πάνω από το σπίτι σας
NASA Simulation of SpaceWalk

Αυτή είναι μια πολύ ακριβής ψηφιακή προσομοίωση της NASA για το πώς μπορεί να μοιάζει ένας διαστημικός περίπατος από μια φανταστική κάμερα μακριά από τον ISS. Βλέπετε μόνο ένα τμήμα του Σταθμού. Αυτό σας δίνει μια καλή αίσθηση του μεγέθους του ISS. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΖΟΥΜ

Προς Καθηγητές: μπορείτε να μεταδώσετε αυτήν την ανάρτηση στους μαθητές σας ως δραστηριότητα στο σπίτι, ώστε να μπορούν να δουν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό να πετά από πάνω τους τη νύχτα με τους γονείς και τις οικογένειές τους. Λάβετε επίσης υπόψη ότι μπορείτε να ενσωματώσετε το γραφικό στοιχείο «Εντοπίστε το σταθμό» παρακάτω σε οποιονδήποτε ιστότοπο.

Αυτήν τη στιγμή οι πιο απομακρυσμένοι άνθρωποι από τη Γη βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε τροχιά σε υψόμετρο 270 μιλίων (430 km) και κινούνται με ταχύτητα 17.100 mph (27.500 km/h) – Με άλλα λόγια, διανύουν 4,75 μίλια κάθε δευτερόλεπτο. Τόσο γρήγορα πρέπει να πηγαίνεις για να κάνεις κύκλους γύρω από τη Γη μία φορά κάθε μιάμιση ώρα.

Υπάρχουν 3 αστροναύτες επί του παρόντος στον Σταθμό, ο αστροναύτης της NASA Chris Cassidy και οι Ρώσοι κοσμοναύτες Anatoly Ivanishin και Ivan Vagner. Βρίσκονται εκεί πάνω μόλις 18 μέρες. Εκτοξεύτηκαν στο Soyuz MS-16 στις 9 Απριλίου 2020, από το κοσμοδρόμιο Baikonur στο Καζακστάν. Ακολουθεί ένα βίντεο από την κυκλοφορία τους:

Στη στήλη στα δεξιά, υπάρχει μια ενότητα που παρέχει μια φωτογραφία των αστροναυτών, συνδέσμους με τις βιογραφίες τους, ένα ρολόι που παρακολουθεί πόση ώρα πέρασαν στο Station και για τον Chris Cassidy συνδέσμους στους λογαριασμούς του στο Instagram και στο Twitter. Δημοσιεύει φωτογραφίες της Γης από το διάστημα και τη ζωή στο Station on Ινσταγκραμ. Ακολούθα τον:)

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι το δεύτερο φωτεινότερο αντικείμενο στον νυχτερινό ουρανό μετά τη Σελήνη και πετάει πάνω από το κεφάλι σας σε κοινή θέα (και πιθανότατα απαρατήρητος) εδώ και πολλά χρόνια. Μπορείτε εύκολα να μάθετε πότε ο Σταθμός θα πετάει πάνω από το σπίτι σας τη νύχτα, πόσο καιρό θα είναι ορατός στον ουρανό σας και ποια κατεύθυνση να κοιτάξετε για να τον εντοπίσετε να έρχεται πάνω από τον ορίζοντά σας.

Σας προσκαλούμε να χρησιμοποιήσετε το γραφικό στοιχείο „Εντοπίστε το σταθμό“ παρακάτω για να εξερευνήσετε πότε ο σταθμός θα πετάει πάνω από την κοινότητά σας και μπορείτε ακόμη και να ενσωματώσετε το γραφικό στοιχείο σε έναν ιστότοπο κάνοντας κλικ στο κουμπί „Πληροφορίες“ στο γραφικό στοιχείο.

Μερικά πράγματα που πρέπει να συλλογιστούν
[hint – use the information provided at the top of this blog post, together with some research on the web]

Πόσο συχνά βλέπετε την ανατολή ή τη δύση του ηλίου; Πόσο συχνά βλέπουν οι αστροναύτες στον Διαστημικό Σταθμό μια ανατολή ή τη δύση του ηλίου;

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκεται στο διάστημα. Είναι περίπου 250 μίλια πάνω από τη Γη. Μπορείτε να σκεφτείτε μια πόλη ή κωμόπολη 250 μίλια από εσάς; Τόσο είναι πάνω από το κεφάλι σου.

Το Έβερεστ είναι το ψηλότερο βουνό στη Γη πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Πόσα Έβερεστ θα έπρεπε να στοιβάζετε το ένα πάνω στο άλλο για να φτάσετε στο υψόμετρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού;

Πόσα κτίρια Empire State θα χρειαστεί να στοιβάσετε το ένα πάνω στο άλλο για να φτάσετε στο υψόμετρο του Σταθμού;

Πόσο ψηλότερα από τη Γη βρίσκεται ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός σε σύγκριση με ένα εμπορικό τζετ που πετά στα 35.000 πόδια;

Μια ιστορία του γραφικού στοιχείου
Για πολλά χρόνια, της NASA Βρείτε το σταθμό Ο ιστότοπος επιτρέπει στο ευρύ κοινό να καθορίσει πότε ο Σταθμός θα πετάει πάνω από τα κεφάλια του και σας επιτρέπει ακόμη και να εγγραφείτε για ειδοποίηση μέσω email πριν από μια υπερπτήση σταθμού της κοινότητάς σας. Στα τέλη του 2015, για την υποστήριξη του Προγράμματος Σπουδαστικών Πειραμάτων Διαστημικών Πτήσεων, το Εθνικό Κέντρο για την Εκπαίδευση στη Γη και τη Διαστημική Επιστήμη πρότεινε στα κεντρικά γραφεία της NASA ότι ένα γραφικό στοιχείο Spot the Station, το οποίο θα μπορούσε εύκολα να ενσωματωθεί σε οποιονδήποτε ιστότοπο, θα ήταν ένας θαυμάσιος τρόπος επέκτασης του ISS ευαισθητοποίηση του κοινού. Το παρακάτω γραφικό στοιχείο ήταν το αποτέλεσμα και θα σημειώσετε ότι βρίσκεται επίσης στη δεξιά στήλη σε όλες τις κύριες σελίδες αυτού του ιστότοπου SSEP και στην ενότητα πολυμέσων στην αρχική σελίδα του SSEP. Είμαστε ευγνώμονες στη NASA για τη δημιουργία αυτού του γραφικού στοιχείου.


Το Student Spaceflight Experiments Program (SSEP) είναι ένα πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου για την Εκπαίδευση στη Γη και τη Διαστημική Επιστήμη (NCESSE) στις ΗΠΑ και το Arthur C. Clarke Institute for Space Education διεθνώς. Επιτρέπεται μέσω στρατηγικής συνεργασίας με DreamUp PBC και Nanoracks LLC, συνεργαζόμενος με τη NASA στο πλαίσιο μιας συμφωνίας Space Act ως μέρος της χρήσης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ως Εθνικού Εργαστηρίου. Το SSEP είναι το πρώτο προσχολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEM που αποτελεί εθνική πρωτοβουλία των ΗΠΑ και υλοποιείται ως εμπορική διαστημική επιχείρηση σε τροχιά.

ο Smithsonian National Air and Space Museum, του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού Εθνικό Εργαστήριο των ΗΠΑκαι Subaru της Αμερικής, Inc., είναι Εθνικοί Εταίροι των ΗΠΑ στο Πρόγραμμα Πειραμάτων Διαστημικών Πτήσεων Σπουδαστών. Magellan Aerospace είναι Καναδός Εθνικός Συνεργάτης στο Πρόγραμμα Σπουδαστικών Πειραμάτων Διαστημικών Πτήσεων.

Schreibe einen Kommentar