Απλή, κλασική μπρουσκέτα με εποχιακές παραλλαγές

3
Απλή, κλασική μπρουσκέτα με εποχιακές παραλλαγές

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι το πολύ καλύτερος εποχή του χρόνου για να φτιάξετε μπρουσκέτα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην μπορείτε να την φτιάξετε υπέροχα όλο το χρόνο. Ισχύουν οι κανόνες για το καλοκαίρι – αν είναι αργά το καλοκαίρι και οι ντομάτες είναι ζωηρές και ώριμες, κορεσμένες με γεύση, θα είστε όλοι καλά. Οι καλές ντομάτες είναι αυτό που μετράει περισσότερο όταν πρόκειται για την παρασκευή αυτού του κλασικού ιταλικού αντιπάστο με ανοιχτό πρόσωπο. Μπρουσκέτα είναι μια τόσο απλή προετοιμασία σημαίνει να δίνεις προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες. Την άνοιξη αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσετε υπέροχες αγκινάρες ή καραμελωμένα κρεμμύδια και κολοκυθάκια το χειμώνα. Σήμερα θα μιλήσω για το πώς φτιάχνω την αγαπημένη μου εκδοχή αυτού του εύκολου ορεκτικού και θα συμπεριλάβω και μερικές απλές, εποχιακές παραλλαγές.
Απλή μπρουσκέτα

Η σημασία της χρήσης καλών συστατικών

Ο πρώτος κανόνας για να φτιάξετε μια υπέροχη μπρουσκέτα είναι να χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα υλικά που μπορείτε να πάρετε. Χρησιμοποιείτε μια τόσο σύντομη λίστα συστατικών, είναι σημαντικό να είναι όλα εξαιρετικά γευστικά. Χρησιμοποιήστε αρωματικό, χρυσαφένιο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ξύδι με καλή γεύση και ώριμες ντομάτες της εποχής. Θα μιλήσουμε για την επιλογή ψωμιού στη συνέχεια, αλλά η χρήση καλού ψωμιού και ντομάτες και ελαιόλαδο είναι τα παντα εδώ και υπαγορεύει εάν τα αποτελέσματά σας θα είναι „αρκετά καλά“ ή „ωχ τόσο καλά“.

Τι είδους ψωμί πρέπει να χρησιμοποιήσετε για μπρουσκέτα;

Με λίγα λόγια, θέλετε ένα χορταστικό ψωμί που αντέχει στο ψήσιμο. Μαρτσέλα Χαζάν λέει, «το όνομα Μπρουσκέτα προέρχεται από Βαζάκιαπου σημαίνει „ψητό στα κάρβουνα“ ο πρωτότυπος και ακόμα καλύτερος τρόπος για να φρυγανίσετε το ψωμί.“ Ζητά ιταλικό ψωμί ολικής αλέσεως (pane integrale) κομμένο σε φέτες πάχους 1 1/2 ίντσας. Συνήθως χρησιμοποιώ οποιοδήποτε πλούσιο προζύμι ή χωριάτικο ψωμί Έχω στη διάθεσή μου εκείνη τη στιγμή. Εάν ψήνετε σπιτικό προζύμι, χρησιμοποιήστε το οπωσδήποτε. Η μπρουσκέτα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το ψωμί μιας ημέρας. Πολλές πηγές θα σας πουν ότι φέτες 1/2 ίντσας είναι ο στόχος, και η Marcella ζυγίζει προτείνοντας να χρησιμοποιήσουμε ψωμί κομμένο σε φέτες πάχους 1 1/2 ίντσας. Διαπιστώνω ότι οι φέτες πάχους 1/2 ίντσας έως 3/4 ίντσας χτυπούν το γλυκό σημείο όπου μπορείτε να πάρετε μια καλή αναλογία επικάλυψης προς ψωμί σε κάθε μπουκιά.

Τούτου λεχθέντος, επιτρέψτε μου να κάνω αντίγραφα ασφαλείας για ένα λεπτό και να σημειώσω ότι πολλές από τις μπρουσκέτες που βλέπω στις φωτογραφίες είναι στην πραγματικότητα κροστίνι – μικρά τοστ δύο μπουκιών κομμένα σε φέτες από ένα λευκό ψωμί σε στυλ μπαγκέτας και από πάνω ένα μείγμα ντομάτας. Δεν είναι αυτό για το οποίο μιλάω σήμερα. Οι εκδοχές που αγαπώ χρησιμοποιούν χορταστικές πλάκες ψωμιού, κατά προτίμηση με πυκνή ψίχα. Ψήνεται στα κάρβουνα, τρίβεται καλά με σκόρδο (και από τις δύο πλευρές!), και από πάνω. Αυτές δεν είναι υποθέσεις δύο δαγκωμάτων, είναι περισσότερο σαν 5-6.

Όσο για το ψήσιμο του ψωμιού; Στο Α16: Φαγητό+Κρασί βιβλίο μαγειρικής σημειώνουν, «η λέξη Μπρουσκέτατο οποίο προέρχεται από έγκαυματο „να καεί“ σημαίνει ότι είναι επιθυμητή λίγη απανθράκωση στο ψωμί.“ Υποθέτοντας ότι και οι δύο πηγές έχουν δίκιο σχετικά με την προέλευση του ονόματος Μπρουσκέτα, θέλουμε να ψήσουμε το ψωμί μας στη σχάρα, και να πάρουμε ένα φιλί από το κάψιμο που παίρνεις από το ψήσιμο. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε ψησταριά, η δεύτερη επιλογή θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα κρεατοπαραγωγής. Τρίτη επιλογή, χρησιμοποιήστε ένα τηγάνι ψησίματος.
Ψωμί με προζύμι στη σχάρα για την παρασκευή μπρουσκέτας

Μια συμβουλή για το ψήσιμο ψωμιού

Αλείψτε κάθε φέτα με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πριν ψήσετε. Θεωρώ ότι αυτό βοηθά στο να μην στεγνώσει το ψωμί καθώς ψήνεται. Μόλις αφαιρέσετε το ψωμί από τη σχάρα και είναι αρκετά δροσερό για να το χειριστείτε, τρίψτε δυνατά και τις δύο πλευρές με μια ξεφλουδισμένη σκελίδα σκόρδο. Ειδικά αν αγαπάς το σκόρδο όσο κι εγώ.

Η σημερινή συνταγή για μπρουσκέτες

Είναι το αγαπημένο μου, απλό, χρησιμοποιήστε τις καλύτερες ντομάτες εκδοχή. Οι κόκκινες ντομάτες περιχύνονται με ελαιόλαδο, αλάτι, σκισμένες κορδέλες βασιλικού και λίγο ξύδι. Θα συμπεριλάβω τη συνταγή για αυτό παρακάτω, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια προσέγγιση για τις άλλες παραλλαγές που παραθέτω εδώ.
Απλή μπρουσκέτα με ώριμες κόκκινες ντομάτες και βασιλικό

Τι είδους ντομάτες να χρησιμοποιήσετε στη μπρουσκέτα;

Η σύντομη απάντηση εδώ είναι: χρησιμοποιήστε τις απολύτως καλύτερες ντομάτες που μπορείτε να βρείτε. Μιλώ για την εποχή αιχμής, ώριμες και γευστικές ντομάτες. Κατά προτίμηση το είδος που θα βρείτε στις αγορές στα τέλη του καλοκαιριού. Εάν οι ντομάτες σας είναι ωχρές, θλιβερές και χωρίς γεύση, θα συνιστούσα να φτιάξετε κάτι άλλο. Όσον αφορά τις ποικιλίες ντομάτας, λάφυρα για ντομάτες Ρομά ή κειμήλια. Και αν οι ντομάτες σας είναι σούπερ ζουμερές, δεν πειράζει να στραγγίσετε τους επιπλέον χυμούς ντομάτας.

Ας μιλήσουμε για το συστατικό ξύδι

Νομίζω ότι το ξύδι στη μπρουσκέτα είναι ένα είδος καρυκεύματος. Προσφέρει οξύτητα στη συνολική προετοιμασία, λιώνει με το ελαιόλαδο και συμβάλλει σε κάποια ισορροπία. Θα το πω ευθέως. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απαίσιο ξύδι εδώ και να έχετε καλά αποτελέσματα, και υπάρχει πολύ από αυτό εκεί έξω. έφτιαξα τόσο πολύ μπρουσκέτα στα είκοσί μου χρησιμοποιώντας σκληρά ξύδια, και λυπάμαι που μου πήρε λίγο χρόνο για να βρω τη μαγεία των καλών. Δύο αγαπημένα ξύδια πάνω από το μυαλό αυτή τη στιγμή περιλαμβάνουν Ξίδια Katzκαι του Μπράιτλαντ Αλεξήλιο.

Εάν δοκιμάζετε το ξύδι σας και το τσούξετε δυνατά ή αν έχει μυρωδιά μούχλας, σκεφτείτε να επενδύσετε σε ένα νέο μπουκάλι. Στην Ιταλία συναντάς μπρουσκέτα χρησιμοποιώντας μια σειρά από ξύδια. Τείνω να χρησιμοποιώ ένα αγαπημένο ξύδι από λευκό κρασί (για αυτό και πολλές σαλάτες), αλλά αν έχετε ένα ξύδι από κόκκινο κρασί, ξύδι από βότανα ή βαλσάμικο που αγαπάτε, χρησιμοποιήστε το. Θα υποστήριζα ακόμη, ότι μια στύψις χυμό λεμονιού είναι καλύτερη επιλογή από ένα κακόγουστο ξύδι. Εάν χρησιμοποιείτε χυμό λεμονιού, προσθέστε λίγο ξύσμα όσο είστε σε αυτό. Μπορεί να μην είναι παραδοσιακό, αλλά θα είναι νόστιμο!
Μπρουσκέτα με ντομάτες εποχής και βασιλικό

Μερικές παραλλαγές μπρουσκέτας

  • Μπρουσκέτα κίτρινης ντομάτας με Dukkah & ξύσμα λεμονιού: Κίτρινες ντομάτες δάκρυ ριγμένες με καλό ελαιόλαδο, σκισμένο βασιλικό, μια παφλάδα από λευκό ξύδι από κρασί καλής γεύσης. Στη φωτογραφία παρακάτω. Ολοκληρώθηκε με πολύ ξύσμα λεμονιού, φρέσκα φύλλα βασιλικού και ένα γενναιόδωρο πασπάλισμα ντουκάς. Μπορείτε να φτιάξετε τη ντούκα σας. Ή, μου αρέσει επίσης αυτό Έκδοση Botanica. Εάν έχετε ένα ελαιόλαδο λεμόνι στο χέρι, χρησιμοποιήστε το για μια εξαιρετικά ειδική έκδοση.
    Μπρουσκέτα με κίτρινες ντομάτες
  • Μπρουσκέτα αγκινάρας με φουσκάλες: Από πάνω ψητό ψωμί με αγκινάρες με χρυσαφένια κρούστα, περιχύνετε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή ελαιόλαδο λεμονιού, μαύρο πιπέρι και πασπαλίζετε με σχοινόπρασο και/ή άνθη σχοινόπρασου. Απεικονίζεται στο κέντρο της παρακάτω φωτογραφίας. Πάντοτε να τρίβετε πρώτα με μια σκελίδα σκόρδο.
    Μπρουσκέτα - Τρεις διαφορετικοί τρόποι
  • Περισσότερες ιδέες: Λατρεύω μια πικάντικη κόκκινη φρέσκια ντομάτα, περιχυμένη με πολύ πικάντικο λάδι σκόρδου-τσίλι.
  • Ή μια εκδοχή κίτρινης ντομάτας ριγμένη με λάδι σκόρδου-κουρκουμά και τελειωμένη με πολύ μαύρο πιπέρι. Αυτή η λήψη είναι μηδενική τοις εκατό παραδοσιακή, αλλά σε όλους αρέσει.

Μια ποικιλία από απλές μπρουσκέτες

Μπρουσκέτα για κρύο καιρό

Όπως προανέφερα, αν και το γράφω το καλοκαίρι -πρώτη ντομάτα και ψήσιμο στη σχάρα- μπορείτε να πειραματιστείτε με παραλλαγές όλο το χρόνο. Οι ψητές πλάκες από χειμωνιάτικο σκουός ή γλυκοπατάτες με μια σάλτσα βερντέ είναι υπέροχες. Ή σοταρισμένα σκορδάτα χειμωνιάτικα χόρτα ή λάχανο και λίγο τριμμένο τυρί. Σκεφτείτε όλες τις επικαλύψεις που μπορείτε να κάνετε με ψητά μανιτάρια, ψητά παντζάρια και άλλα παρόμοια. Συνδυάστε οποιοδήποτε από αυτά με τα τελευταία από τα αγαπημένα σας φασόλια που μπορεί να έχετε μαγειρέψει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Θα σημειώσω επίσης ότι αυτή είναι η εποχή του χρόνου που μετατοπίζω κάθε παρασκευή μπρουσκέτας στο κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής από τη σχάρα.
Προετοιμασία μπρουσκέτας στην κουζίνα

Τι είδους ντομάτες να χρησιμοποιήσετε στη μπρουσκέτα;

Η σύντομη απάντηση εδώ είναι: χρησιμοποιήστε τις απολύτως καλύτερες ντομάτες που μπορείτε να βρείτε. Μιλώ για την εποχή αιχμής, ώριμες και γευστικές ντομάτες. Κατά προτίμηση το είδος που θα βρείτε στις αγορές στα τέλη του καλοκαιριού. Εάν οι ντομάτες σας είναι ωχρές, θλιβερές και χωρίς γεύση, θα συνιστούσα να φτιάξετε κάτι άλλο. Όσον αφορά τις ποικιλίες ντομάτας, λάφυρα για ντομάτες Ρομά ή κειμήλια. Και αν οι ντομάτες σας είναι σούπερ ζουμερές, δεν πειράζει να στραγγίσετε τους επιπλέον χυμούς ντομάτας.

Μπορεί η μπρουσκέτα να παρασκευαστεί εκ των προτέρων;

Συνήθως μου αρέσει να το φτιάχνω σε πραγματικό χρόνο, αλλά μπορείτε να φτιάξετε το στοιχείο επικάλυψης ντομάτας εκ των προτέρων. Συναρμολογήστε λίγο πριν το σερβίρετε χρησιμοποιώντας φρεσκοψημένο ψωμί ή φρυγανισμένο. Αυτό εμποδίζει το ψωμί να μουσκέψει.

Πόσο καιρό διατηρείται η φρέσκια μπρουσκέτα;

Μπορείτε να φτιάξετε την επικάλυψη ντομάτας μια μέρα περίπου νωρίτερα, αν θέλετε. Ή αποθηκεύστε τυχόν υπολείμματα σε ένα καλυμμένο δοχείο. Το συστατικό της ντομάτας είναι επίσης φανταστικό σε ομελέτες, αλμυρές τάρτες και γαλέτες, σάντουιτς και σε κάθε είδους σαλάτες.

Μπορώ να παγώσω τις μπρουσκέτες;

Αυτό είναι κάτι που με ρωτάνε κατά καιρούς. Πάω να πω όχι. Το πνεύμα της κλασικής μπρουσκέτας είναι μια γιορτή της ντομάτας εποχής αιχμής. Είναι κάτι που πρέπει να το απολαύσεις αυτή τη στιγμή. Εάν θέλετε μια επιλογή μακιγιάζ, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το πέστο ως επικάλυψη. Και μετά χρησιμοποιήστε κατεψυγμένες αγκινάρες τηγανητές, αλλά παραλείψτε τις ντομάτες.

Ο καλύτερος τρόπος εξυπηρέτησης;

Μου αρέσει να το κρατάω χαλαρό εδώ. Τακτοποιώντας τα αντιπάστο σας σε μια μεγάλη πιατέλα ή σανίδα τυριών, οι άνθρωποι μπορούν να τα απολαύσουν σε οικογενειακό στυλ. Μια σκέψη που σκέφτομαι είναι πόσο μεγάλα να τα φτιάξω. Μερικές φορές φτιάχνω μεγάλες πιατέλες με μικρές μπρουσκέτες – λίγο ή δύο – ως ορεκτικό για να απολαύσει ο κόσμος πριν από το γεύμα. Άλλες φορές θα τα κάνω πιο ουσιαστικά σε μέγεθος αν προορίζονται να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο στο γεύμα.

Bruschetta Πώς να προφέρετε;

Εάν το έχετε φτάσει ως εδώ, πιθανότατα θέλετε να προφέρετε σωστά τη μπρουσκέτα. Είναι broo-skeh-tuh. Στα ιταλικά το „ch“ παράγει έναν ήχο „k“.

Περισσότερες αγαπημένες συνταγές ντομάτας

Αν σας περισσεύουν ντομάτες, σας έχω μερικές ιδέες για συνταγή! Αυτό τάρτα ντομάτας είναι πάντα ένα χτύπημα. Το ίδιο ισχύει και για αυτό το σπαγγέτι με σάλτσα χωρίς μαγειρική. Κάντε αυτό το αγαπημένο σάλσα. Και οι ντομάτες είναι τέλειες αυτό το καλοκαίρι λαχανοσαλάτα.

Ελπίζω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ότι αυτή η ανάρτηση είναι μια υπενθύμιση ότι το πιο απλό φαγητό μπορεί να είναι το καλύτερο φαγητό. Η ουρά από ένα καρβέλι σπιτικό προζύμι, μερικές ντομάτες από τον κήπο μαζί με ένα πασπάλισμα με όσα βότανα και λουλούδια βοτάνων υπάρχουν, σκόρδο και ελαιόλαδο; Η μπρουσκέτα κάνει ένα τέλειο μικρό γεύμα ή άλειμμα για πάρτι.

101 Συνδρομή Βιβλίων Μαγειρικής

Η συνδρομή Premium Χωρίς διαφημίσεις περιλαμβάνει:
-Περιεχόμενο χωρίς διαφημίσεις
-Συνταγές φιλικές προς την εκτύπωση
Μπαχαρικό / Βότανο / Λουλούδι / Ξύσμα Συλλογή συνταγών pdf
Weeknight Express Συλλογή συνταγών pdf
– Μπόνους έκπληξη όλο το χρόνο

Schreibe einen Kommentar