Αγγουροσαλάτα

7
Αγγουροσαλάτα

Έχω δύο νέα βιβλία μαγειρικής στο γραφείο μου. Δύο βιβλία που πραγματικά πρέπει να βουτήξετε. Διαγωνισμός V.1 από τον Nigel Slater, και Πώς να μαγειρέψετε Ινδικό από τον Sanjeev Kapoor. Η σημερινή Cucumber Peanut Salad ήταν η πρώτη μου επίθεση στο βιβλίο του Sanjeev και δεν απογοητεύει – τα ψιλοκομμένα αγγούρια, τα μπαχαρικά, τα φρυγανισμένα φιστίκια, η καρύδα και τα πράσινα τσίλι συνδυάζονται σε μια δροσερή αλλά εκπληκτικά ουσιαστική σαλάτα.

Πικάντικη σαλάτα με φιστίκια και αγγούρι

Μια ιδιαίτερη σαλάτα με αγγούρι

Μετά την υπογραφή του βιβλίου μου στο Μπέρκλεϋ πρόσφατα, με κάλεσε το κατάστημα να διαλέξω και να πάρω σπίτι όποιο βιβλίο μου άρεσε. Πώς να μαγειρέψετε Ινδικό ήταν. Έβαλα τον τεράστιο πορτοκαλί ινδικό τόμο κάτω από το μπράτσο μου, πήγα σπίτι και πέρασα ώρες το επόμενο πρωί προσθέτοντας ετικέτες σε συνταγές – τόσες πολλές! Η σημερινή αγγουροσαλάτα ήταν ένα από αυτά. Πήρα μερικές ελευθερίες μαζί του με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις και τα συστατικά της κουζίνας μου. Δηλαδή, έτσι προσεγγίζω πολλές συνταγές. Δεν έχω πάντα όλα τα συστατικά διαθέσιμα, αλλά προσπαθώ να μην το αφήσω να με αποθαρρύνει. Αντί να προσπαθώ να κάνω κάτι απολύτως «αυθεντικό» ή όπως είναι γραμμένο, μου αρέσει λίγο το πνεύμα του να το φτιάχνω, με βάση αυτό που πιστεύω ότι θα είναι καλό στο γενικό πλαίσιο μιας συνταγής.

Πικάντικη σαλάτα με φιστίκια και αγγούρι
Αυτό βλέπετε εδώ. Λοιπόν, για αυτήν τη σαλάτα αγγουριού – δεν είχα τις φρέσκες καλές καρύδας που ζητούσε ο Sanjeev, αλλά είχα μεγάλες, αποξηραμένες νιφάδες καρύδας. Ήξερα ότι μπορούσα να τα τοστάρω και θα ήταν υπέροχα- γι‘ αυτό το συνέχισα. Μου αρέσει να αφήνω λίγη από τη φλούδα στα αγγούρια μου – έτσι είναι αυτό που βλέπετε εδώ. Κάτι τέτοιο. Αν σαν εμένα ξέχασα να αλέσω τα φιστίκια, τα ολόκληρα φιστίκια είναι υπέροχα και εδώ.

Αγγούρια με μισή φλούδα

Τι είδους αγγούρια πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Έχετε επιλογές! Καλλιεργώ πολλά είδη αγγουριών στον κήπο μας. Οι αγαπημένες ποικιλίες για μια σαλάτα αγγουριού όπως αυτή περιλαμβάνουν το ιαπωνικό αγγούρι, το αγγούρι λεμόνι, το περσικό αγγούρι και το αγγλικό αγγούρι. Επιλέξτε αγγούρια με υγιή όψη φλοιού και παχουλή, σφιχτή αίσθηση συνολικά. Δεν θέλετε ένα κουτσό, λυπημένο, αφυδατωμένο αγγούρι. Ένας μακρύς τρόπος να πούμε ότι η επιλογή ενός υπέροχου αγγουριού μπορεί να είναι πιο σημαντική από τον τύπο του αγγουριού.

Πικάντικη σαλάτα με φιστίκια και αγγούρι σε πιάτο
Η τέλεια σαλάτα για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Συνδυάστε αυτή τη αγγουροσαλάτα με ό,τι έχετε από τη σχάρα, ταιριάζει υπέροχα τόσο πολύ. Το έχουμε απολαύσει μαζί με κεμπάπ, ψητές quesadillas, μπιφτέκια λαχανικών και tofu burgers.

101 Συνδρομή Βιβλίων Μαγειρικής

Η συνδρομή Premium Χωρίς διαφημίσεις περιλαμβάνει:
-Περιεχόμενο χωρίς διαφημίσεις
-Συνταγές φιλικές προς την εκτύπωση
Μπαχαρικό / Βότανο / Λουλούδι / Ξύσμα Συλλογή συνταγών pdf
Weeknight Express Συλλογή συνταγών pdf
– Μπόνους έκπληξη όλο το χρόνο

Schreibe einen Kommentar